Rota adı | Ortalama fiyatı | Günlük sefer sayısı |
---|---|---|
Dudullu → Bartın | 90 TL | 13 |
Samandıra → Bartın | 120 TL | 10 |
Yeniçağa → Bartın | 250 TL | 9 |
Kocaeli → Bartın | 500 TL | 8 |
İzmit → Bartın | 500 TL | 8 |
Ülkemizin Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bartın ili, sahip olduğu verimli tarım arazileri ile ekip biçmeye, zengin kömür madeni yatakları ile iş imkanlarına ve ılıman iklimi ile de turistik gezilere elverişli olan bir yerdir. Her yıl pek çok insan bu ve daha birçok farklı sebepten Bartın’ı ziyaret etmektedir.
Bartın’a ulaşımın günümüzdeki en ideal yöntemi karayolu ulaşımıdır. İstanbul’a 440 km, Ankara’ya 291 km, İzmir’e 788 km ve Bursa’ya 451km mesafede yer alan kente ülkemizin pek çok ilinden Bartın otobüs seferleri düzenlenir. Dönemsel yoğunluklara göre değişse de Bartın’a her gün en az bir kez düzenlenen otobüs seferi mevcuttur.
Bartın’a gitmek planlarınız dahilinde ise Bartın otobüs bileti için sitemiz üzerinden satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ucuz Bartın otobüs bileti için sitemizin arama kısmına hangi ilden hareket edeceğinizi seçtikten ve varış yeriniz olan Bartın’ı işaretledikten sonra seyahati planladığınız tarihi seçip ucuz bilet bul butonuna tıkladığınızda tercihinize uygun Bartın otobüs seferleri listelenecektir. Seferlerin listelendiği bu sayfada seyahat süresinden otobüs özelliklerine kadar pek çok bilgi bulabilirsiniz. Dahası Bartın otobüs firmaları arasında Bartın otobüs bileti fiyatları için karşılaştırma yapabilirsiniz. Size uygun Bartın ucuz otobüs bileti için karar verdikten sonra ise NeredenNereye.com güvencesi ile biletinizi kolay bir şekilde satın alabilirsiniz. Hiçbir ek ücret ve komisyon ödemeden aldığınız Bartın biletinizi herhangi bir nedenden dolayı iptal etmek istediğinizde ise bu işlemi hızlıca sitemiz ya da mobil uygulamamız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik hiçbir kesinti ödemeden… Yani biletiniz için ödediğiniz tutarın tamamı kesintisiz olarak tarafınıza iade edilir. Çok iyi değil mi?
Peki, NeredenNereye.com’dan bilet satın alabileceğimiz Bartın otobüs firmaları hangileri, diye soracak olursanız bu konuda iki firma hizmet vermektedir; Metro Turizm ve Ulusoy Turizm. Otobüs seyahatinizin sonunda ulaşacağınız yer ise Bartın otogarı olacaktır. Bartın Şehirler Arası Otobüs Terminali Bartın Şehir Merkezi’den yaklaşık olarak 8,5 kilometre uzaklıktadır. Otogardan şehir merkezine ulaşım minibüsler ile sağlandığı gibi otobüs firmalarının servisleri ile de şehir merkezine ulaşmak mümkündür.
Tüm Karadeniz şehirlerinde olduğu gibi Bartın da her mevsim bolca yağış alan bir şehirdir. Kış mevsimlerinin ılık geçtiği Bartın’da yazlar serindir. Bu sebeple Bartın’ı gezmek için en uygun dönemler haziran, temmuz ve ağustos aylarıdır.
59 kilometrelik sahil şeridine sahip olan Bartın’da ılıman Karadeniz iklimi hüküm sürmektedir. Ayrıca toprakları oldukça verimlidir. Ancak bilindiği üzere Karadeniz’in genelinde görülen dağlık ve engebeli arazi Bartın’da da kendini gösterir. Verimli tarım arazileri yükseklerde ve parça parça halinde olduğu için genel olarak yerli halk tarım yapmayı tercih etmemektedir. Ama yine toprağın bir başka ürünü olan kömür madenlerinden geçimlerini sağlamaktadırlar.
Kastamonu, Zonguldak ve Karabük ile komşu olan Bartın tüm bu özellikleri (verimli arazileri ve ılıman iklimi ile) geçmişte pek çok medeniyetin yerleşim yeri olmuştur. Sırasıyla Gaski Kavmi, Krigen Kavmi, Kokon, Henet ve Paflagonyalılar tarafından egemenlik altına alınan bölge 11. Yüzyılda Bizans İmparatorluğu hakimiyetine girmiştir. Ardından çok geçmeden Selçuklular Bartın’ı ele geçirmiştir. 200 yıl süren bu hakimiyetten sonra Candaroğlu Beyliği ve son olarak Osmanlı Devleti topraklarına katılmıştır.
Köklü bir geçmişi bulunan Bartın’da görülmeye değer pek çok tarihi eser bulunur. Amasra’nın ilk ve tek müzesi olan Amasra Müzesi de Bartın’da görülecek yerlerdendir. Bartın’ın tüm tarihine ışık tutan 3 bine yakın tarihi eserin sergilendiği müze görülmeye değerdir. Amasra Cenova Şatosu da bu tarihi yerlerden biridir. Amasra’ya egemen olmuş tüm ailelerin armalarının bulunduğu bir kapıya sahip olan yapıdan günümüze pek az bir bölümü kalmıştır. Güzelcehisar Kalesi ise Cenevizliler döneminde yapılmış olan bir kaledir. Günümüze gelene kadar oldukça tahrip edilen kaleden bugüne tek bir burç kalmıştır. Nefes bir Karadeniz manzarası sunan kaleye siz de çıkabilirsiniz. Ancak bunun için yaklaşık 1,5 kilometrelik yolu yürüyerek aşmanız gerekir.
Bartın’da görülecek doğal güzelliklerden de bahsetmek gerekirse Gürcüoluk Mağarası büyük bir önem arz etmektedir. Önemli bir turizm değeri taşıyan mağaraya her yıl binlerce yerli ve yabancı turist akın eder. Tek parçalık galeriden oluşan mağara Amasra’ya 10 kilometre uzaklıkta yer alır.
Amasra ise Bartın’ın en gözde beldesidir. Adeta masallardan fırlayıp gelmiş bir yer gibi olan Amasra’nın her sokağı ayrı güzeldir. Tarihi Çekiciler Çarşısı, Ağlayan Ağaç ve UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Amasra Kalesi beldede görülmeye değer yerlerin başında gelir. Görülmeye değer olan kent merkezini yürüyerek çok kolay bir şekilde gezebileceğiniz Amasra’nın tertemiz koylarında yüzmek de ayrı bir keyif verecektir.
Bartın’da gezilecek diğer yerler ise; Amasra Plajı, Ulukaya Şelalesi, Direkli Kaya, Bartın Çayı, Güzelcehisar Lav Sütunları, Ağlayan Ağaç, Amasra Delikli Şili, İnkumu Plajı, Büyük Liman Plajı, Kapısuyu Plajı, Göldere Şelalesi, Bartın Fatih Cami, Amasra Kuş Kayası Yol Anıtı, Amasra Kemere Köprüsü, Amasra Küçük Kilise ve Amasra Antik Tiyatrosu’dur.
Anadolu’nun her karışı ayrı bir bereketli olduğu için Anadolu yemekleri de bir başka güzeldir. Bartın’da bu bereketten nasibini almıştır. Yöreye özgü yemekleri sıralayacak olursak; pumpum çorbası, kabak burması, pirinçli mantı ve yumurtalı isput tatmadan dönmemeniz gereken Bartın lezzetleri arasındadır.
Bartın, dokuma ürünleri ile ün yapmış olan bir ilimizdir. Bartın seyahatinizden geriye kendinize bir anı kalsın isterseniz ya da sevdiklerinize birer tane Bartın hediyesi sunmak isterseniz özellikle tel kırma ile işlenmiş dokuma ürünlerini tercih edebilirsiniz. Tel kırma işlerine ve diğer Bartın’a özgü hediyelikleri Amasra’daki Çekiciler Çarşısı’nda bulabilirsiniz.