Rota adı | Ortalama fiyatı | Günlük sefer sayısı |
---|---|---|
Bursa → Yalova | 130 TL | 30 |
Gölcük → Yalova | 180 TL | 25 |
Düzce → Yalova | 370 TL | 22 |
Yeniçağa → Yalova | 60 TL | 19 |
Kocaeli → Yalova | 180 TL | 18 |
Yalova otobüs bileti ile kolayca seyahat edilebilecek şehirlerden bir tanesidir. Modern bir şehir olan Yalova’da turizm sektörü ise her geçen gün biraz daha gelişmektedir. Dolayısıyla birçok kişi, tercih ettiği yolculuğu basit şekilde yapabilmekte, dilediği her turistik noktayı görebilmektedir. Gelişen turizm sektörü ulaşım alternatifleri ile bir araya geldiğinde Yalova’nın oldukça popüler olması kaçınılmazdır.
Yalova otobüs bileti alan ve yolculuğunu gerçekleştirmeyi düşünen kişiler öncesinde kısa bir araştırma yapabilirler. Otobüs bilet fiyatlarından yoğun tercih edilen firmalara kadar her şeyi detaylıca bilmeniz halinde seyahatinizi çok daha konforlu şekilde geçirebilmeniz mümkün olmaktadır.
Yalova otobüs seferleri özellikle İstanbul’a yakınlığı nedeniyle yoğun şekilde tercih edilmektedir. Otobüs yolculuğunu sevenler için Yalova’ya gelmek son derece kolaydır. Yapılması gereken tek şey otobüs bileti almak ve seyahatin tadını çıkarmaktır. Bu noktada Yalova otobüs seferleri ve saatlerini öğrenmek faydalı olacaktır.
Yine karayolunu tercih edecek ancak kendi aracıyla gidecek olan kişiler, İstanbul üzerinden kalkan feribotları kullanarak diledikleri gibi yolculuk yapabilmektedirler. Bunu gerçekleştirirken yolculukları son derece rahat ve konforlu geçecektir.
Yalova’ya gitmek için uçak tercih eden kişiler, Kocaeli üzerinden geçebilmektedirler. Kocaeli’nde inip kısa sürede Yalova’ya girmek mümkündür.
Yalova ucuz otobüs bileti bulup seyahatini gerçekleştirmek isteyen kişiler bu isteklerini birkaç günlük seyahatle tamamlayabilirler. Ucuz otobüs bileti bulup şehri dolaşabilmek için öncelikle hangi firma ile seyahat edeceklerine karar vermeleri gerekmektedir. Yalova için en çok tercih edilen otobüs firmaları Efetur, Esadaş, Bafra Ekspres Turizm olarak bilinmektedir. Bu firmalar dışında Güney Akdeniz, Narlıca Seyahat de en sık tercih edilen diğer otobüs firmaları arasında bulunmaktadır.
Yalova ucuz otobüs bileti yalnızca bölgesel firmalarda değil genel firmalarda da bulunabilmektedir. Kamil Koç, Metro Turizm, Ulusoy gibi firmaları da tercih etmeniz mümkündür.
Dağıstanlı Turizm, Düzce Güven, İstanbul Seyahat, İzmit Seyahat, Has Turizm, Kernak Turizm, Öz Bolu, Narlıca Seyahat gibi otobüs firmalarını da alternatif olarak düşünebilmeniz mümkündür.
Yalova otobüs bileti fiyatlarına şöyle bir göz gezdirdiğinizde nereden yolculuk yaptığınızın çok önemli olduğunu görebilirsiniz. Bazı yolculuklar için uzun yol mesafesi, bilet fiyatında ciddi artış manasına gelmektedir. Bu bakımdan bilet alırken bu unsuru aklınızda bulundurmalısınız.
Yalova otobüs bileti fiyatları İstanbul üzerinden gidecekler için 30 TL civarındadır. Ankara’dan Yalova’ya gidecekler 40-45 TL ile seyahat ederken, İzmir üzerinden seyahat etmek isteyenler 60 TL gibi bir fiyata seyahatlerini tamamlamaktadırlar. Bunun yanında Sakarya Yalova arası 25 TL olurken Eskişehir üzerinden seyahat edecek olanlar 35 TL’ye otobüs bileti alabilmektedirler.
Ucuz Yalova otobüs bileti almak isteyen kişiler, otobüs terminali hakkında da az çok fikir sahibi olmak durumundadır. Yolculuğunuzun biteceği bu noktada, neyi nerede bulacağınıza dair fikri sahibi olmanız oldukça önemlidir. Çoğu zaman tuvalet, yemek ihtiyacı için terminaller yeterli olmaktadır. Yalova şehirlerarası terminal de aynı şekilde donanıma sahiptir.
2008 yılında hizmete girmeye başlamış olan şehirlerarası otobüs terminali oldukça modern bir tasarıma sahiptir. Şehrin ihtiyaç duyduğu bu donanım 17 bin metrekare alan üzerinde bulunmaktadır. İçerisinde hizmet alınan otobüs firmalarının yazıhaneleri ve gişeleri yer almaktadır. Ayrıca 3 adet restoran ve 2 adet mağaza da hizmet vermektedir. Son derece temiz ve bakımlı olan terminalde ihtiyaçlarınızı içiniz rahat şekilde karşılayabilirsiniz.
Ucuz Yalova otobüs bileti aldım, gezmek istiyorum diyenler için birçok alternatif olduğu görülmektedir. Şehirde görülmeye değer kültürel birikimler olduğu gibi doğal ziyaret alanları da bir hayli fazladır. Dolayısıyla istediğiniz gibi yolculuk yaparak bu ziyaret alanlarını gezip görebilirsiniz.
Yalova’da muhakkak görülmesi gereken yerlerin başında Yürüyen Köşk yer almaktadır. Bununla beraber Kara Kilise, Elmalık Kalesi, Dipsiz Göl de sık sık misafir ağırlayan adresler arasında anılmaktadır. Bu alanların dışında Erikli Yaylaları, Delmece Yaylaları, Samanlı Dağları da sıkça görülmek istenen yerler olarak bilinmektedir. Ayrıca Taş Köprü ve Açık Hava Müzesi de Yalova’nın gezilmeye değer adreslerinden birkaç tanesidir.
Türkiye’nin sevilen şehirlerinden biri olan Yalova kendine özgü birkaç ürün ile tanınmaktadır. Bu ürünlerden ilki ise kolonyasıdır. Yalova geceleri kolonyası olarak bilinen kolonya aynı zamanda Yalova çiçeği kolonyası olarak da bilinmektedir. Şehrin hemen her yerinde satılan bu ürün, yeşil bir kolonyadır. Uğradığınızda başkalarına da hatıra olarak götürebileceğiniz kolonyalardan bir tanesidir.
Özellikle süs bitkileri ve çiçekçiliği ile tanınan Yalova bunun dışında kendine özgü mutfağıyla da nam salmaktadır. Pek çok lezzetli tarifin uzun yıllardır aktarıldığı dikkat çekmektedir.
Yalova mutfağı dendiği zaman akla ilk olarak yumurta tiridi gelmektedir. Şehre özel bir yemek olan bu tirit, ziyaretçilerin pek çoğu tarafından muhakkak denenmektedir. Bununla birlikte pavli, Yalova köftesi, kara lahana yemeği de sık sık önerilen lezzetler arasında anılmaktadır.
Çirbuli, meçavçevi yemeği, termal sarma, lalanga, papa, papara yemekleri de Yalova’ya özel mutfak lezzetleri arasında bulunmaktadır. Bu yemeklerin dışında termal tatlısı, silohto, milföylü Yalova kebabı da ziyarete gelen misafirlere ikram edilmektedir.
Yalova’ya gitmek için en uygun zaman yaz mevsimidir. Özellikle yolculuğun daha konforlu rahat geçebilmesi için yaz mevsiminin tercih edilmesi tavsiye edilmektedir. Bununla birlikte kaplıca ve termalden yararlanmak isteyen kişiler, yazdan ziyade kış mevsimini tercih etmeliler. Kışın termal kaplıcalar çok iyi gelmekte, sağlıklı ve keyifli birkaç gün geçirmeyi mümkün kılmaktadır.
Kış mevsiminde fiyat artışları biraz daha fazla olsa da yaza kıyasla termal kaplıcaların verimini daha iyi hissetmek mümkün olmaktadır.