Trabzon Yozgat Online Otobüs Bileti
Trabzon Yozgat otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Trabzon Yozgat güzergahı için arama yapın, Trabzon - Yozgat arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Trabzon ve Yozgat Şehirlerinde Ulaşım
Trabzon ve Yozgat şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Trabzon Yozgat seyahatinize başlamadan önce, Trabzon ve Yozgat hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Trabzon Yozgat otobüs bileti mi aradınız? Trabzon Yozgat otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 1.804 km2 olan Sorgun ilçesi kuzeyde Çorum ili, Aydıncık ve Çekerek ilçeleri, doğuda Saraykent ve Akdağmadeni, güneyde Sarıkaya ilçeleri, batıda da Merkez ilçeyle çevrilidir.
İlçe toprakları Bozok Platosu’nun orta yükseklikteki dalgalı düzlüklerinden oluşur. Bu topraklardan doğan sular Kızılırmak ve Yeşilırmak aracılığıyla Karadeniz’e ulaşır. Kızılırmak’ın başlıca kollarından Delice Irmağı’na katılan Kanak Çayı ile Yeşilırmak'ın kollarından Çekerek Çayı’na karışan bazı dereler ilçe topraklarından kaynaklanır. Gelingüllü Baraj Gölü ilçenin güneybatı kesiminde yer alır.
Sorgun 1997’de nüfus açısından ilin en büyük ilçesiydi. Başlıca ekonomik etkinlik tarımdır. Yetiştirilen başlıca bitkisel ürünler buğday, arpa, mercimek, nohut, üzüm, şekerpancarı, patates, çavdar ve fasulyedir. Önemli miktarda ürün elde edilen Sorgun ilin en çok mercimek, nohut, fasulye ve üzüm üretimi yapılan ilçelerinden biridir. Hayvancılık da önemli bir gelir kaynağıdır. Bozok Platosu hayvancılık açısından büyük önem taşır. İlçede en çok sığır, koyun ve Ankara keçisi yetiştirilir. Başlıca sanayi tesisleri şeker ve tuğla fabrikalarıdır. İlçe topraklarındaki linyit yatakları işletilmektedir (1998).
Güney kesimdeki Alişar Köyü’nde bulunan höyük Anadolu’daki en eski yerleşim merkezlerinden biridir. Alişar Kalkolitik Çağ’dan Frig dönemine değin sürekli bir yerleşme yeriydi. 19. yüzyıl sonlarında Ankara vilayeti Bozok (Yozgat) sancağının Merkez kazasına bağlı bir nahiye olarak yönetilen Sorgun 1926’da ilçe yapıldı. İlçe merkezinin belediyesi 1929’da kuruldu.
İlçenin orta kesiminde yer alan kent Osmanlı döneminde “büyük köhne” anlamında Köhne-i Kebir adıyla anılıyordu. Bozok Platosu’ndan kaynaklanan suların birleşmesiyle oluşan Sorgunözü adlı akarsuyun vadisinde kurulmuş olan kent, çevresindeki geniş alanın tarımsal ürünlerinin pazarlandığı bir ticaret merkezidir. Ankara’yı Yozgat üzerinden Sivas’a bağlayan E-88 Karayolu kentten geçer. Sorgun kenti il merkezi Yozgat’a 36 km uzaklıktadır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Süha Turizm | 520 TL |
Kanberoğlu Turizm | 530 TL |
As Adana Seyahat | 578 TL |
Has Karayolu Turizm | 580 TL |
Lüks Karadeniz | 580 TL |