Otobüs Firmaları | Bilet Fiyatları | |
---|---|---|
1490 TL | Bilet Al |
Sivas Van Online Otobüs Bileti
Sivas Van otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Sivas Van güzergahı için arama yapın, Sivas - Van arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Sivas ve Van Şehirlerinde Ulaşım
Sivas ve Van şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Sivas Van seyahatinize başlamadan önce, Sivas ve Van hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Sivas Van otobüs bileti mi aradınız? Sivas Van otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 4.063 km2 olan Gürpınar ilçesi doğuda Başkale ilçesi, güneyde Hakkari, güneybatıda Şırnak illeri, batıda Çatak, kuzeybatıda Gevaş ve Edremit ilçeleri, kuzeyde Merkez ilçe ve Özalp ilçesi, kuzeydoğuda da Saray ilçesiyle çevrilidir.
İlçe çok yüksek ve dağlık bir alanda yer alır. Doğuda İspiriz (Başkale), güneyde Hakkari, batıda Vaviran (Mevzi), kuzeyde Erek Dağları ilçe topraklarına engebeli bir yapı kazandırır. Bu dağlar arasında yüksek platolar ile Hoşap Suyu boyunda Hoşap (Güzelsu) ve Hovasor (Gürpınar) ovaları vardır. İlçe sınırları içindeki başlıca yükseltiler güneydoğu kesimindeki Hakkari sınırında 3.604 m’ye erişen Gökdağ ile orta kesimde Koçkıran (Kilespiri) Dağı’nın Başet Tepesi (3.326 m), güneyde Yeltepe (3.250 m), kuzey kesimde ilçe merkezinin güneydoğusundaki Çat Dağı’dır (3.146 m). İlçe topraklarının sularını Kilespiri ve İspiriz dağlarından kaynaklanan, Van Gölü’ne dökülen ve Güzelsu adıyla da anılan Hoşap Suyu ile Koçkıran Dağı’nın batı ve güney yamaçlarından kaynaklanıp Dicle’nin önemli kollarından Botan Çayı’nı oluşturan Çatak Çayı toplar. Başlıca göller kuzey kesimde 2.343 m yükseklikteki Akgöl ile Hoşap Suyu üzerindeki Zemek Baraj Gölü’dür.
Gürpınar nüfus yitirmekte olan bir ilçedir. Yüzölçümü açısından Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Gürpınar’da temel ekonomik etkinlik hayvancılıktır. Mera hayvancılığı yapılır. En çok koyun, kıl keçisi gibi küçükbaş hayvanlar yetiştirilir. İlçe yüzölçümünün dörtte üçü meralardan oluşur. İlkbahara değin köylerde beslenen koyunlar Mayıs’ta yaylalara götürülür ve sonbahara değin burada beslenirdi. 1980’lerin ikinci yansından sonra bölgenin kırsal kesimini etkileyen çatışmaların yaylalara çıkışı olanaksız kılması hayvancılığın gerilemesine yol açtı. Elde edilen başlıca hayvansal ürünler süt, peynir, tereyağı, et, yapağı ve deridir. Toplanan bazı otlar özel peynir mayası ve koyun sütüyle kanştınlarak otlu peynir yapılır. İlçede kültür balıkçılığı da yapılmakta, alabalık yetiştirilmektedir.
İlçe ekonomisinde bitkisel üretimin payı azdır. Kuzeydeki düzlüklerde buğday, arpa ve bazı yem bitkileri ile az miktarda patates, soğan, elma, fasulye ve ceviz yetiştirilir. Kırkgeçit bucağının Yoldüştü köyünde madensuyu kaynağı vardır.
Gürpınar’ın tarihi MÖ 9. ve 7. yüzyıllar arasında bölgeye egemen olan Urartulara kadar uzanır. İlçe merkezinin birkaç kilometre kuzeydoğusundaki Çavuştepe Urartu Krallığı’nın merkezlerinden biriydi. Kral II. Sardur’un burada kurduğu kent, Urartu kaynaklarında Sardurihinili (Sardur kenti) olarak anılır. Krallığın en parlak dönemi olan MÖ 8. yüzyılda kurulan Sardurihinili önemli bir kültürel ve yönetsel merkezdi. İlçede Çavuştepe dışında Giyimli ve Norgüh’te de (Norkuh) yerleşmeler kurulmuştu. MÖ 7. yüzyılda Kimmer ve İskit saldırılarına uğrayan Urartu Krallığı’nı MÖ 6. yüzyılda Medler yıkınca yöredeki yerleşim merkezleri tümüyle önemini yitirdi. Gürpınar yöresi 16. yüzyıl ortalarında Osmanlı topraklarına katıldı. Eski adı Mamuretü’l-Hamid olan ilçe merkezi 19. yüzyıl sonlarında Van vilayetinin Hakkari sancağına bağlı bir kaza merkeziydi. I. Dünya Savaşı’nın ilk yıllarından Ocak 1918’e değin Rus işgali altında kalan Gürpınar yöresi Rusların yerini alan Ermeni güçlerinden Nisan 1918’de kurtuldu. 1935’te de ilçe merkezi yapıldı. İlçe merkezi önceleri bugünkü Kırkgeçit bucak merkezindeydi. 1954’te eskiden Kasrik, Kığzı ve Hovasor adlarıyla da anılmış olan Gürpınar’a taşındı. Gürpınar Belediyesi de aynı yıl kuruldu.
Hoşap Suyu kenarında kurulmuş olan Gürpınar kasabası kırsal nitelikli ve gelişmemiş bir yerleşmedir. Van’a yakın olması da gelişmesini engellemektedir. Van-Hakkari karayolu kasabanın 3 km kuzeyinden geçer. Gürpınar il merkezi Van’a 23 km uzaklıktadır.
Gürpınar, Urartulardan kalma tarihsel yapılar açısından zengin bir ilçedir. Yöredeki en önemli Urartu yerleşmesi Gürpınar kasabasının kuzeydoğusundaki Çavuştepe köyünün doğusunda kurulmuş olan Sardurihinili, Hovasor Ovası’na ve yollara egemen bir konumdadır. İki tepe üstünde yer alan yerleşme birbirine bir boyunla bağlanan Aşağı Kale ve Yukarı Kale’den oluşur. Aşağı Kale doğu-batı doğrultusunda, dar ve uzun bir kayanın üstünde, son derece korunaklı bir yapıdır. Batı ucunda ikinci bir sur kuşağı vardır. Saray, tapınak, depo ve uçkale burada günümüze ulaşan başlıca yapılardır. Bulgulara göre sarayın çok katlı olduğu sanılmaktadır. Saray koridorlarının altındaki pis su kanalları Urartu Mühendisliği’nin düzeyini ortaya koyar. Aşağı Kale’den daha küçük bir alanda yer alan Yukarı Kale’deki en önemli yapı tapınaktır. Yukarı Kale’de ele geçen çanak-çömlek parçalarının MÖ 13. yüzyıla ait olduğu sanılır. İlçedeki bir başka Urartu yerleşmesi Giyimli’dir. Yayla evlerinden oluşan Giyimli’nin geçici bir yerleşme olduğu sanılmaktadır. Yörede bulunan çok sayıda tunç levha Türkiye dışına kaçırılmış, kaçak kazılar sonucu yerleşme büyük ölçüde tahrip edilmiştir. Duvarlarının taş işçiliği Urartularınkinden farklı olan Norgüh Kalesi ilçe merkezinin 10 km kadar kuzeydoğusunda, Erek Dağı’nın uzantıları üstünde yer alır. Buluntulardan yerleşim tarihinin MÖ 8. yüzyıl öncesine uzandığı anlaşılmaktadır.
İlçeye bağlı Güzelsu (eskiden Hoşap) bucak merkezindeki Hoşap Kalesi’ni yöreye egemen olan Mahmudiye aşireti beylerinden San Süleyman 1643’te yaptırmıştır. Urartu kalıntılarının üstünde yükselen kale Selçuklu mimarlığı etkileri taşır. Güzelsu bucak merkezindeki üç gözlü Hoşap Köprüsü de 1671’de yapılmıştır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Metro Turizm | 1490 TL |