Sivas Rize Online Otobüs Bileti
Sivas Rize otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Sivas Rize güzergahı için arama yapın, Sivas - Rize arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Sivas ve Rize Şehirlerinde Ulaşım
Sivas ve Rize şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Sivas Rize seyahatinize başlamadan önce, Sivas ve Rize hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Sivas Rize otobüs bileti mi aradınız? Sivas Rize otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
İyidere ilçesi doğuda Derepazan, güneyde Kalkandere ilçeleri, batıda Trabzon ili, kuzeyde de Karadeniz ile çevrilidir.Eskiden Merkez ilçeye bağlı bir bucak olan İyidere 1990’da çıkarılan bir yasayla ilçe yapıldı. İyidere Belediyesi’nin kuruluş tarihi 1953’tür.
Pazar ilçesi doğuda Ardeşen, güneydoğuda Çamlıhemşin, güneyde Hemşin, güneybatıda Çayeli ilçeleri, batı ve kuzeyde de Karadeniz ile çevrilidir.
İlçe toprakları dar bir kıyı şeridi ile bu şeridin hemen gerisinde yükselen ve akarsu vadileriyle derin biçimde parçalanmış dağlardan oluşur. Kuzeyden güneye doğru gidildikçe yükselen Doğu Karadeniz Sıradağları’nın ormanlarla kaplı kıyı dağlarındaki suları toplayan ve yukarı kesimde Ortaköy Deresi adıyla anılan Pazar Deresi, Pazar kentinin hemen doğusunda Karadeniz’e dökülür. Öteki önemli akarsular Merdivenli, Kalecik, Bodaçavi ve Ocak dereleridir.
İlçe ekonomisi, çay üretimi ve balıkçılığa dayanır. Çay dışında az miktarda mısır, patates, fındık, armut ve puro tütünü yetiştirilir. Kıyı kesiminde balıkçılık, iç kesimlerde ise sığır besiciliği önemli gelir kaynaklarındandır. Başlıca sanayi tesisleri çay atölye ve fabrikaları ile balıkyağı ve balık unu üretimi yapan tesislerdir. İlçe topraklarında sanayide kullanılan kil yatakları vardır.
MÖ 7. yüzyılda Miletosluların bir ticaret kolonisi kurduğu bilinen yöre,MÖ 180’de Pontus Krallığı’nın egemenliğine girdi. Daha sonra Bizans’a, 13. yüzyılda da Trabzon İmparatorluğu’na bağlandı. 1461’de Osmanlı topraklarına katıldı. 16. yüzyılda Abhaz ve Gürcü korsanların saldırılarına uğradı. 19. yüzyıl sonlarında Trabzon vilayetinin Lazistan sancağına bağlı bir kaza olarak yönetilen yöre I. Dünya Savaşı’nda Mart 1916’dan Mart 1918’e değin Rus işgali altında kaldı. Kaza merkezinin belediyesi 1928’de kuruldu.
Miletosluların bir ticaret kolonisi olarak kurduğu ve eskiden Atina adıyla anılan kent Karadeniz kıyısında ve kıyı yolu üzerinde yer alır. Bu yolla il merkezi Rize’ye 40 km uzaklıktadır. İlçedeki tek önemli tarihsel yapı olan Kız Kulesi 8. yüzyılda yapıldığı sanılan bir kalenin kalıntısıdır.