Sinop Trabzon Online Otobüs Bileti
Sinop Trabzon otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Sinop Trabzon güzergahı için arama yapın, Sinop - Trabzon arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Sinop ve Trabzon Şehirlerinde Ulaşım
Sinop ve Trabzon şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Sinop Trabzon seyahatinize başlamadan önce, Sinop ve Trabzon hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Sinop Trabzon otobüs bileti mi aradınız? Sinop Trabzon otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Sürmene ilçesi doğuda Of, güneydoğuda Dernekpazarı, güneyde Köprübaşı ilçeleri, güneybatıda Gümüşhane ili, batıda Araklı ilçesi, kuzeyde de Karadeniz’le çevrilidir.
Yüksek ve engebeli olan ilçe toprakları ilin doğu yarısında yer alır. İlçe topraklarını kıyının ardında birdenbire yükselen, ormanlarla kaplı Doğu Karadeniz Sıradağlarının kıyı dağları engebelendirir. Dağların Karadeniz'e bakan yüksek kesimlerinde eskiden hayvancılık, günümüzde de sayfiye olarak önem taşıyan birçok yayla vardır. Başlıca akarsular birçok küçük derenin birleşmesiyle oluşan Sürmene Deresi ile İsirli ve Musalı dereleridir. Çamburnu orman içi dinlenme yeri ilçenin başlıca mesiresidir.
Başlıca ekonomik etkinlikler tarım ve balıkçılıktır. Yetiştirilen başlıca bitkisel ürünler mısır, patates, çay ve fındıktır. İlin en çok mısır ve çay üretimi yapılan ilçelerinden biri de Sürmene’dir. Daha çok sığır yetiştirilen ilçede hayvancılık önemli bir gelir kaynağıdır. Büyük ekonomik değer taşıyan balıkçılıkta Sürmene’nin azımsanmayacak bir payı vardır. İlçedeki en önemli sanayi tesisi çay fabrikasıdır. Bıçak ve tabanca yapımcılığı yöreye özgü geleneksel el sanatlarındandır. Kıyıda bazı tekne yapım yerleri vardır.
Pontus Krallığı’ndan sonra Roma’ya bağlanan yöre Bizans döneminde Khaldia Themaii’nın sınırları içindeydi. Bir süre Gürcülerin elinde kaldıktan sonra 13. yüzyıl başlarında kurulan Trabzon İmparatorluğu’na bağlandı. II. Mehmed (Fatih) 1461’de bütün Trabzon yöresiyle birlikte Sürmene’yi de Osmanlı topraklarına kattı. 19. yüzyıl sonlarında Trabzon vilayetinin Merkez sancağına bağlı bir kaza olarak yönetilen yöre halkının bir bölümü Rumlardan oluşuyordu. Kaza merkezinin belediyesi 1854’te kuruldu. Sürmene I. Dünya Savaşı sırasında 1916’dan 1918’e değin Rus işgalinde kaldı.
MÖ 7. yüzyılda Miletosluların bir ticaret kolonisi olarak kurduğu Sürmene kentinin eski adı Humurgan’dır. Karadeniz kıyı yolu üzerindeki kent il merkezi Trabzon’a 36 km, Rize’ye ise 39 km uzaklıktadır. Kentteki başlıca eğitim kurumu da Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesidir.
İlçede yer alan başlıca tarihsel yapı Dirlik köyündeki Panagia Tzita Kilisesi’dir. Bir manastır özelliği gösteren bu kilise 19. yüzyıl yapısıdır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Kanberoğlu Turizm | 420 TL |
Ali Osman Ulusoy | 420 TL |