Yolcu Sayısı
1

Sinop Tokat Otobüs Bileti

Sinop Tokat Arası

  • En Ucuz Sefer0,00 ₺
  • Sinop → Tokat Arası Kaç Km382 km
  • Sinop → Tokat Arası Kaç Saat6sa 56dk
  • Günlük Sefer Sayısı1
  • En Çok Sefer Yapan Firma
  • Sefer Yapan Firma Sayısı0

Sinop Tokat Online Otobüs Bileti
Sinop Tokat otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da! Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.

Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz. Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.

Arama motorumuz üzerinden Sinop Tokat güzergahı için arama yapın, Sinop - Tokat arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir. Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın! Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.

Sinop ve Tokat Şehirlerinde Ulaşım
Sinop ve Tokat şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz. Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz. Sinop Tokat seyahatinize başlamadan önce, Sinop ve Tokat hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.

Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!

İyi Yolculuklar Dileriz...

Sinop → Tokat Seferleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sinop - Tokat arası en ucuz otobüs bileti fiyatı ne kadar?
Sinop - Tokat otobüs bileti fiyatı en ucuz 0,00₺'dir. Bu rotada en uygun otobüs bileti tarafından satılmaktadır.

Sinop - Tokat arası hangi firmalar sefer düzenliyor?
Sinop - Tokat arasında günlük ortalama 0 firma 1 sefer düzenlemektedir. Bu güzergahta sefer düzenleyen otobüs firmaları .

Sinop - Tokat arası otobüs ile ne kadar sürüyor?
Sinop - Tokat arası otobüs yolculuğu ortalama 6sa 56dk sürmektedir.

Sinop - Tokat arası uzaklık kaç km?
Sinop - Tokat arası karayolu ile 382 km'dir.

Sinop Tokat Otobüs Biletleri

 Sinop Tokat otobüs bileti mi aradınız?  Sivas Tokat otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!

Yüzölçümü 1.511 km2 olan Zile ilçesi doğuda Turhal, Pazar ve Artova, güneydoğuda Sulusaray, güneyde Yozgat ili, batıda Amasya ile çevrilidir.

 

İlin batı köşesinde yer alan ve üç yandan dağlık alanlarla kuşatılmış olan ilçe topraklarıının kuzey ve batı kesimini Buzluk Dağı, güney kesimini ise Deveci Dağları engebelendirir. Yükseklik hiçbir kesimde 2.000 m’ye ulaşmaz. İlçe topraklarından kaynaklanan sular Yeşilırmak aracılığıyla Karadeniz’e ulaşır. Çekerek ve Zile çayları ilçe sınırları dışında Yeşilırmak’a katılır. İlçede iki küçük yapay göl vardır. Bunlar Belpınar ve Boztepe baraj gölleridir. İlçedeki başlıca düzlük Zile Ovası’dır.

 

Doğal bitki örtüsü genellikle step (bozkır) görünümündedir. Dağlık alanlarda meşe ve kayın ormanlarına, yüksek kesimlerde de yer yer sarı çam topluluklarına rastlanır.

 

Yarıdan fazlası kırsal kesimde yaşayan ilçe halkı geçimini genellikle tarımdan sağlar. Başlıca bitkisel ürünler şekerpancarı, buğday, arpa, mercimek, nohut, üzüm, ayçiçeği ve elmadır. Zile, ilin en çok buğday, arpa, mercimek ve nohut üretilen ilçelerindendir. Zile’nin yöresel olarak en ünlü ürünleri leblebi ve pekmezdir. Daha çok koyun ve kıl keçisi, az miktarda da Ankara keçisi yetiştiriciliğine dayanan hayvancılık önemli gelir kaynaklarındandır. Sığır besiciliği ve modern kovanlarla arıcılık da yapılır.

 

Önemli bir sanayi kuruluşunun bulunmadığı ilçede yüzden çok atölye ve imalathaneden oluşan bir küçük sanayi sitesi vardır. Yozgat’ı Tokat’a bağlayan karayolu ile Kalın (Sivas) - Samsun demiryolu ilçe topraklarından geçer.

 

Yıldıztepe bucağına bağlı Yalınyazı (eskiden Maşat) beldesi yakınlarındaki Maşathöyük ile ilçe merkezindeki Zile Höyüğü’nde yapılan kazılarda ele geçen buluntular yörenin oldukça eski bir yerleşim alanı olduğunu gösterir. Hititler döneminde önemli birer yerleşme olan Tapigga (Maşathöyük) ve Anziliya (Zile Höyüğü) MÖ 15. yüzyıldan sonra birçok kez Hititlerin en büyük düşmanlarından Kaşkaların birçok saldırısına uğradı. MÖ 8. yüzyılda Friglerin yönetimine giren yöre MÖ 7. yüzyılda Kimmerlerce yağmalandı. Ardından MÖ 6. yüzyılda Perslerin, MÖ 4. yüzyılda da Makedonyalıların yönetimine girdi. MÖ 3. yüzyılda Pontus Krallığı’na bağlandı ve MÖ 66’da Romalıların eline geçti. Yörede Pontus yönetimini yeniden kurmak isteyen II. Phamakes MÖ 47’de Zela’da (bugün Zile) yapılan ve kısa süren bir savaşta Julius Caesar’a yenildi. 11. yüzyıl başlarında Bizans’ın Armeniakon Theması'nın sınırları içinde yer alan yöreye aynı yüzyılın ikinci yarısında Türkmenler gelmeye başladı. Danişmendlilerin ve Anadolu Selçuklularının egemenliği altında kalan yöre, 13. yüzyıl ortalarında Baba İshak Ayaklanması’ndan etkilendi. İlhanlıların denetimi altındayken Moğol valileri Zile’yi yağmaladı. Eretna Beyliği, Kadı Burhaneddin Devleti ve Akkoyunluların yönetiminden sonra Osmanlıların eline geçti. Ankara Savaşı’nı (1402) kazanan Timur’un kısa süreli yönetiminin ardından 1413’te yeniden Osmanlı topraklarına katıldı. Celali Ayaklanmalarından büyük ölçüde etkilendi. 19. yüzyıl sonlarında Sivas vilayetinin Tokat sancağına bağlı bir kaza olarak yönetiliyordu. Kaza merkezinin belediyesi 1872’de kuruldu. Kurtuluş Savaşı sırasında yöre Zile Ayaklanması’ na sahne oldu.

Tokat, Turhal ve Erbaa’dan sonra ilin dördüncü büyük merkezi olan Zile kenti ilçenin kuzey kesiminde yer alır. Zile Ovası’nda kurulmuş olan kentin eski adları Anziliya ve Zela’dır. Bahçeli evler düzeninde geniş bir alana yayılan kent çevresindeki tarım alanının ticaret ve hizmet merkezidir. Yozgat’ı Tokat’a bağlayan karayolu kentten geçer. Zile kentinin il merkezi Tokat’a uzaklığı 67 km’dir.

Anziliya kentinin kurulmuş olduğu tepede bazı askeri ve idari binalara ait kalıntılara rastlanır. Başlıca tarihsel yapılar Zile Ulucamisi (1267), Hoca İshak Camisi (1475), Boyacı Haşan Ağa Camisi (1497), Musa Fakih Türbesi (1106), Yenihamam (16. yy) ve Çiftehamam’dır (1656-57). Zile Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne bağlıdır. 

Sinop Hakkında

  • Nüfus109.864
  • Yüzölçümü5.817 km2
  • Plaka57
  • Telefon kodu(368)
  • OtogarSinop Otogarı

Tokat Hakkında

  • Nüfus358.155
  • Yüzölçümü10.073 km2
  • Plaka60
  • Telefon kodu(356)
  • OtogarTokat Otogarı

Yorumlar, Eleştiriler ve Şikayetler

Toplam Yorum Sayısı (0)
Sinop → Tokat


Çok İyi
(0)
İyi
(0)
İdare Eder
(0)
Kötü
(0)
Çok Kötü
(0)

neredennereye.com (1999 - 2024) © Tüm hakları saklıdır.
visa cardmaster cardipektr