Sinop Rize Online Otobüs Bileti
Sinop Rize otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Sinop Rize güzergahı için arama yapın, Sinop - Rize arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Sinop ve Rize Şehirlerinde Ulaşım
Sinop ve Rize şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Sinop Rize seyahatinize başlamadan önce, Sinop ve Rize hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Sinop Rize otobüs bileti mi aradınız? Sinop Rize otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 473 km2 olan Çayeli ilçesi kuzeyde Karadeniz, kuzeydoğuda Pazar, doğuda Hemşin, güneydoğuda Çamlıhemşin, güneyde İkizdere ilçeleri, güneybatıda Merkez ilçe, batıda Güneysu ilçesi, kuzeybatıda gene Merkez ilçeyle çevrilidir.
Dar kıyı şeridi ve hemen ardında yükselen denize paralel sıradağlarıyla tipik bir Doğu Karadeniz kıyı ilçesidir. Büyük bölümünü Doğu Karadeniz Sıradağları’nın en yüksek kesimini oluşturan Rize Dağları engebelendirir. Güney kesiminde yükselti 2.000 m’yi aşar. Dağlar orman bakımından çok zengindir. 1.500 m ve daha yükseklerde halkın yaşamında önemli bir işlevi olan yaylalar yer alır. Derin bir vadi içinde akarak ilçe topraklarını parçalayan Büyükdere, başlıca akarsudur. Büyükdere, Çayeli kentinin batısında Karadeniz’e dökülür.
İlçe ekonomisinin temeli çay üretimine dayanır. Yörede çay üretimi başlamadan önce ana ürün mısırdı. Çayeli’nde hem yerleşime hem de bitkisel üretime elverişli başlıca alan dar kıyı şerididir. Nüfusun büyük bölümü burada toplandığı gibi çay ekiminin büyük bölümü de bu kesimde yapılır. Türkiye’deki çay ekim alanlarının yaklaşık üçte ikisi Rize ilinde, bunun da yüzde 18’lik bölümü Çayeli ilçesinin sınırları içindedir.
Hayvancılık eski önemini yitirmekle birlikte haladaha ikincil bir uğraş, dağ köylerinde ise önemli bir ekonomik etkililik durumundadır. Çayın yaygınlaşmasıyla yem bitkisi olarak da kullanılan mısırın üretimi azalmış, bunun sonucunda hayvancılık eskiye oranla gerilemiştir. Kıyı kesiminde yaşayan halkın bir bölümü geçimini balıkçılıktan sağlar. İlçenin güneyindeki yüksek ve seyrek nüfuslu köylerde sürdürülen hayvancılıkta geleneksel yöntemler kullanılır. Hayvanlar yaz aylarında yüksek yaylalara çıkarılır. Yaylalar günümüzde sayfiyeye dönüşmektedir. Başlıca sanayi tesisleri çay atölye ve fabrikalarıdır. İlçe topraklarında bakır-kurşun-çinko-pirit içeren cevher yatakları vardır. Çay üretimi dışında geçim kaynakları sınırlı olan Çayeli nüfus yitirmekte olan bir ilçedir.
Çayeli, MÖ 700’lerde Miletoslu denizciler tarafından kuruldu. Sırasıyla Roma, Bizans ve Trabzon İmparatorluğu egemenliklerine girdi. 1461’de II. Mehmed (Fatih) tarafından Osmanlı topraklarına katıldı. 1622’de Abhaz korsanlarının saldırısına uğrayarak yağmalandı. 19. yüzyıl sonlarında Trabzon vilayetinde Lazistan sancağının Rize kazasına bağlı Mapavri nahiyesinin sınırları içindeydi. I. Dünya Savaşı sırasında Rus işgali altında kalan yöre 1918’de kurtuldu. Rize’nin Merkez ilçesine bağlı bir bucakken 1944’te ilçe yapıldı. İlçe merkezinin belediyesi de aynı yıl kuruldu.
Çayeli kenti kıyıda, Karadeniz kıyı yolu üzerinde Rize kentinin 19 km doğusunda yer alır. Yol boyunca uzanan kent, Karadeniz kıyı yolu üzerinde ortaya çıkmış çizgisel yerleşmelerden biridir. Kıyı boyunda yer alan mahallelerde çay bahçeleri ile çok katlı apartmanlar iç içedir. 100-200 m yükseklikteki yamaçlarda yer alan mahalleler ise tümüyle köy görünümündedir.
Çayeli kentindeki tek tarihsel yapı 1467’de Rize fatihi Cafer Paşa tarafından yaptırılan Cafer Paşa Camisi’dir. 12. yüzyıla ait kalenin kalıntıları Karadeniz kıyı yolu kenarında, Çayeli’nin 2 km doğusunda yer alır.