Otobüs Firmaları | Bilet Fiyatları | |
---|---|---|
600 TL | Bilet Al |
Sinop Ordu Online Otobüs Bileti
Sinop Ordu otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Sinop Ordu güzergahı için arama yapın, Sinop - Ordu arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Sinop ve Ordu Şehirlerinde Ulaşım
Sinop ve Ordu şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Sinop Ordu seyahatinize başlamadan önce, Sinop ve Ordu hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Sinop Ordu otobüs bileti mi aradınız? Sinop Ordu otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 283 km2 olan Fatsa ilçesi doğuda Perşembe ilçesi, güneydoğuda Merkez ilçe ve Gürgentepe ilçesi, güneyde Çamaş, Çatalpınar ve Korgan, güneybatıda Kumru, batıda Ünye ilçeleri, kuzeyde de Karadeniz’le çevrilidir.
İlçe toprakları Karadeniz kıyısında uzanan düzlüklerle güney kesimdeki dağlık alandan oluşur. Dağlar Canik Dağları’nın Karadeniz’e doğru alçalan orta yükseklikteki uzantılarıdır. İlçe sınırları içinde Canik Dağları’ndan doğan çok sayıda küçük akarsu vardır. Bunlardan en önemlisi Fatsa kentinin doğusunda Karadeniz’e dökülen Bolaman Çayı’dır. Bolaman Çayı eskiden çok girintili olan koyu doldurarak küçük bir ova haline getirmiştir.
Fatsa; tarım, sanayi ve ticaret açısından Ordu’nun en gelişmiş ilçeleri arasındadır. Doğal yapısı bitkisel üretime elverişli olan ilçede tümüyle pazara yönelik üretim yapılır. İlçe halkının büyük bölümü fındık üretimi, işlenmesi ve ticaretiyle uğraşır. İlçenin birçok kıyı köyünde I. Dünya Savaşı öncesinde bile fındık üretiminin başladığı bilinmektedir. Fındık tümüyle kıyı kesiminin ürünüdür. Hem kıyıdaki vadilerde hem fındık bahçeleri arasında hem de yüksek kesimlerdeki düzlüklerde mısır yetiştirilir. Elma ve armut üretimi de önemlidir. Kurulan seralarda sebze üretimi yapılmaktadır. İlçedeki yeni tarımsal etkinliklerden biri de kültür mantarcılığıdır. Hayvancılıkta arıcılık, besicilik, süt inekçiliği ve tavukçuluk önem taşımaktadır. Balıkçılık kıyı kesimindeki etkinliklerden biridir. Fatsa, Bolaman ve Yalıköy’de balıkçı barınakları vardır. İlçede su ürünleri ve fındık işleme tesisleri, donmuş balık, balıkyağı, balık unu üreten bir kombina ile deri, kereste, galvanizli demir direk, döküm radyatör fabrikaları bulunmaktadır. Ilıca’da özel idareye ait bir kaplıca vardır.
Fatsa Pontus, Roma ve Bizans egemenliklerinin ardından 13. yüzyıl başlarında Trabzon İmparatorluğu’nun yönetimine girdi. 14. yüzyılda da Hacı Emiroğulları Beyliği’ne bağlandı ve II. Mehmed (Fatih) döneminde, 1461’de Osmanlı topraklarına katıldı. 19. yüzyıl sonlarında Trabzon vilayetinin Canik sancağına bağlı bir kaza merkeziydi. Kaza merkezinin belediyesi 1876’da kuruldu. Fatsa kazası 1921’de sancak yapılan Ordu’ya bağlandı.
Fatsa kentinin Pontus kralı Phamakes tarafından kurulduğu sanılmaktadır. Phamakes, kızı Fanizan için burada bir kale yaptırdığından kent Fanizan olarak anılmış daha sonra adı Fadisane, Fatisan, Façe biçimlerinde söylenerek zamanla Fatsa’ya dönmüştür. 1997’de ilin Ordu’dan sonra ikinci büyük yerleşim merkezi olan Fatsa kenti, Karadeniz SahilYolu üzerinde yer alır. Geniş bir hinterlandın ürünlerini toplayıp dağıtan bir merkezdir. Ticaretin bu kadar gelişmiş olmasına karşın kent halkının büyük bölümünün asıl geçim kaynağı fındık üretimidir. Yerleşme alanının bitiminde fındık, meyve ve sebze bahçeleri başlar. Fatsa’nın nüfusu 1960’ta 6.841 iken kırdan kente yoğunlaşan göç hareketiyle büyük ölçüde artarak 1990’da 40 bine yaklaşmış, 1997’de 50 bini aşmıştır. Kent kıyıya paralel olarak büyümektedir. Kent karayoluyla il merkezi Ordu’ya 54 km uzaklıktadır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Metro Turizm | 600 TL |