Şanlıurfa Erzurum Online Otobüs Bileti
Şanlıurfa Erzurum otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Şanlıurfa Erzurum güzergahı için arama yapın, Şanlıurfa - Erzurum arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Şanlıurfa ve Erzurum Şehirlerinde Ulaşım
Şanlıurfa ve Erzurum şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Şanlıurfa Erzurum seyahatinize başlamadan önce, Şanlıurfa ve Erzurum hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Şanlıurfa- Erzurum Otobüs Bileti
Şanlıurfa - Erzurum arası 494 kilometredir. Yaklaşık olarak, yedi saat sürecek bir otobüs yolculuğu sizleri bekliyor. Star Diyarbakır, Cesur Bingöl Seyahat gibi yerel firmalar da ortalama olarak günde üç sefer düzenlemektedir. Otobüs bileti fiyatları firmadan firmaya değişiklik göstermekle birlikte ortalama olarak 110 TL dır.
Şanlıurfa - Erzurum Otobüs bileti nasıl alınır?
Türkiye’nin her bölgesine en uygun otobüs biletine NeredenNereye.com üzerinden birkaç tık ile sahip olabilirsiniz. Bunun için bir banka kartına ya da kredi kartına sahip olmanız yeterli. Seferleri düzenleyen otobüs firmaları arasından, istediğinizi seçerek en uygun fiyatlar ile biletinize sahip olarak hemen yolculuğa başlayın.
Gideceğiniz güzergahı, belirledikten sonra “Ucuz Bilet Bul” butonuna basarak, sonrasında açılacak sayfadan firmalar listelenecektir. Dilediğiniz firmayı seçtikten sonra karşınıza yerleşim planı gelir. Boş durumda olan istediğiniz koltuğu seçtikten sonra, kişisel bilgilerinizi doldurun ve ödeme işlemini tamamlayın. İşlemler sırasında verdiğiniz iletişim bilgileri doğrultusunda size yolculuk bilgileriniz gönderilecektir. Doğu Anadolu’dan Güneydoğu Anadol’ya uzanan bu gezinizde NeredenNereye.com ailesi olarak sizlere en güvenli ödeme hizmetini vermekteyiz. 1999 yılından bu yana ilkemiz müşteri memnuniyeti, amacımız ise uzun yıllara dayanan bilgi ve tecrübemiz ile sizlere en uygun fiyatlarla en konforlu yolculuğu sağlamaktır. Bu arada yolculuğa başlamadan önce Erzurum’da gezilecek yerler bölümümüze de göz atmayı unutmayın, ilginizi çekecek bir yer mutlaka vardır.
Şanlıurfa'dan yola çıkarken…
Yolculuğunuz Şanlıurfa Otogarında başlar. Otogara ulaşım sağlamak için, seçmiş olduğunuz firmanın şehiriçi servisini kullanabildiğiniz gibi, toplu taşıma araçları ya da ticari taksileri kullanabilirsiniz. Yolculuğunuzun sonunda Erzurum Otogarına ulaşacaksınız. Şehir merkezine ve çevre ilçelere, ulaşım için otobüs firmasının servislerini tercih edebileceğiniz gibi, aynı zamanda şehir merkezine gitmekte olan belediye otobüslerini, minibüsleri veya ticari taksileri de kullanabilirsiniz.
Erzurum’da Gezilecek Yerler
Dadaşların diyarı, çayın kıtlama ile içildiği, kendine özel şekeri, tarihi evleri, kebabı ile sevdiğimiz nadide şehrimiz…
Dilerseniz, görülmesi gereken yerlerden başlayalım önce; Üç Kümbetler adı ile bilinen Orta Asya’da Türklerin kullandığı, takvimdeki burçlara ait olan çizimler’e benzetilen kabartmaları ile ünlü anıt mezarlardır. İlkinin Emir Saltuk’a ait olduğu düşünülüyor. Yapım zamanı olarak ise 12.y.y gibi bir tarih verilmek ile birlikte diğer iki kümbetin yapımının 14.y.y olduğu belirlenmiştir. Anıt mezarların yan tarafında kare biçimli ufak bir alan bulunur, bu alanın ne amaç ile kimin için yapıldığı bilinmiyor.
Yapının mimarisinde, Orta Asya Türk kültüründen önemli öğeler olması görülmeye değer olduğunun bir diğer ayrıntısı…
Adını taşıyan sadece orada açan çiçeği, mitolojik efsanelere konu olan doğal güzelliği ile Türkiye'nin en temiz ve kaliteli kar birikintisine sahip, aynı zamanda ülkemizin en eski kayak merkezinden bahsediyoruz. Palandöken Dağı... İlkbahar dönemi ise geziniz, güzelliğine doğasına hayran olacaksınız. Kış döneminin ayrı güzelliği var tabii ki, kayak merkezinde eğlendikten sonra kar manzarası ile huzurlu saatler sizi bekliyor olacak, kaçırmayın deriz. Gelelim Erzurum’un bir diğer tarihi zenginliğine, yapılan araştırmalarda ilk olarak Urartu’lar tarafından yapılan Erzurum Kalesi, yaklaşık olarak 2.500 yıl evvelinden günümüze gelmeyi başarmıştır. Tabii ki zaman içerisinde başka devletlerce ekler olmuş, örneğin Bizanslılar 415 yıllarında kalenin iç tarafına bir kale daha inşa ederler. Osmanlı döneminde ise kaleye bir mescit , iki türbe ve bir çeşme yapılmıştır. Orta Asya Türk’lerine ait figürlerin bolca kullanıldığı diğer eser Yakutiye Medresesidir.Hoca Yakut Gazani 1310 senesinde yaptırdığı için Yakutiye ismini alır. Yapılma dönemi İlhanlı hükümdarı, Olcayto’nun yönetimi zamanıdır. Fakat Hoca Yakut Gazani, bu medreseyi Bolugan Hatun ve Gazan Han adına yaptırmıştır. Hatuniye Medresesi olarak da bilinen Çifte Minareli Medrese’ye bu şekilde isim verilmesinin sebebi ise, İlhanlı hanedanı içinden Padişah Hatun yahut da Hundi Hatun (Alaaddin Keykubat’ın kızı) tarafından yapılmış olduğu düşünülmesidir. Selçuklulara ait olan bu eserin yapım tarihi çok net bilinmese de 13.y.y sonu olarak tahmin edilmektedir. Erzurum’a özel bulunan yarı değerli sınıfına giren Oltu Taşından bahsetmesek olmaz; Kırılgan yapısı itibari ile işlemesi dikkat isteyen siyah yahut kahverengi olan, yarı değerli bu özel taş, Erzurum Oltu ilçesinde oldukça meşakkatli bir şekilde çıkarılır ve işlenir.Genellikle stresi de aldığına inanıldığı için tesbih yapımında daha fazla kullanılıyordu; ancak günümüzde sigara ağızlığı, tarak mücevher de yapılmaktadır.Eğer sevdikleriniz için şık değerli bir hatıra almak isterseniz, Rüstem Paşa Bedesteni olarak bilinen Taş Han’a mutlaka uğrayın. Keyifli yolculuklar dileriz...