Otobüs Firmaları | Bilet Fiyatları | |
---|---|---|
500 TL | Bilet Al |
Muş Van Online Otobüs Bileti
Muş Van otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Muş Van güzergahı için arama yapın, Muş - Van arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Muş ve Van Şehirlerinde Ulaşım
Muş ve Van şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Muş Van seyahatinize başlamadan önce, Muş ve Van hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Muş Van otobüs bileti mi aradınız? Muş Van otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Van yöresi yüksek dağlık alanlardan oluşur. Yüzölçümü 21.095 km2 olan Van ili doğuda İran, güneyde Hakkari ve Şırnak, güneybatıda Siirt illeri, batıda Bitlis ili ve Van Gölü, kuzeyde de Ağrı iliyle çevrilidir.
Yüksek dağlık alanlardan oluşan Van ilinin hiçbir kesimi 1.600 m’den daha alçak değildir. İl sınırları içinde doruklan 3.000 m’yi aşan birçok dağ vardır. Kuzeybatı kesimini doruğu il sınırları dışında kalan Aladağ engebelendirir. Kuzey kesimde yer alan Tendürek Dağı’nın doruğu Ağrı ili sınırı yakınında 3.533 m’ye erişir. Doğu kesimde kuzey-güney doğrultusunda uzanan ve Van Doğusu Dağları olarak anılan başlıca yükseltiler Dumanlıdağ (3.061 m), Pirreşit Dağı (3.109 m), Hayal Dağı (2.827 m), Ahte Dağı (2.864 m), eskiden Kuh Dağı denen Beyazıt Dağı (2.852 m), Mengene Dağı (3.610 m), Yiğit (Haravil) Dağı (3.468 m) ve İspiriz Dağı adıyla da anılan Başkale Dağı’dır (3.668 m). Güney kesimdeki Damla Dağı ve doruğu 3.604 m’ye erişen Gökdağ, Hakkari Dağları sırası içindedir. Güneybatı kesimini Güneydoğu Toroslar’a bağlı İhtiyarşahap Dağları engebelendirir. Van Gölü’nün güneyini tümüyle kaplayan bu sıranın başlıca yükseltileri Artos (Çadır) Dağı (3.537 m), Kavuşşahap Dağı (3.634 m), eskiden Arnas Dağı denen Kepçe Dağı (3.550 m), Mevzi (Vaviran) Dağı (3.446 m) ve Koçkıran Dağı’dır (3.684 m). Erek Dağı Van kentinin doğusunda 3.204 m’ye yükselir.
Van ili topraklarından kaynaklanan sular Basra Körfezi ile birer kapalı havza olan Urmiye, Erçek ve Van göllerine ulaşır. Doğudaki küçük bir alanın sularını toplayan Kotur Çayı İran’a geçerek Araş Irmağı’na doğru akar. Yine bu kesimden kaynaklanan sular doğu-batı doğrultusunda akan Memedik Çayı aracılığıyla Erçek Gölü’ne ulaşır. Van Gölü’nü besleyen başlıca akarsular ise kuzeyde Zilan (Ihça) Deresi ve Deliçay, kuzeydoğuda Bendimahi Çayı, doğuda Karasu olarak da bilinen Marmit Çayı ve güneydoğuda Hoşap Suyu’dur. Dicle Irmağı’nın kollarından Büyük Zap Suyu ile Uluçay olarak da bilinen Botan Çayı il topraklarından kaynaklanır.
Van ilinde çok sayıda göl vardır. Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nün doğu yanı il sınırları içindedir. Öteki göller arasında başlıcaları Erçek Gölü, Akgöl, Sultan (Süphan) Gölü, Tuz (Kazlı) Gölü, Değirmigöl ve Hasantimur Gölü’dür. Van kentinin doğusundaki Keşiş (Turna) Gölü Urartu döneminde sulama amacıyla yapılmış yapay bir göldür. Öbür yapay göller Koçköprü, Sarımehmet ve Zernek baraj gölleridir.
İldeki başlıca düzlükler Çaldıran, Bargiri (Muradiye), Erciş, Van, Hoşap ve Havasor ovaları ile Karakallı Düzü, Erçek Düzü, Noşar Düzü ve Tarhani Düzü adıyla anılan yüksek düzlüklerdir.
Van Gölünün doğu kıyısı boyunca uzanan alanla ilin kuzey ve güney kesimleri etkin bir deprem alanıdır. 1941’deki Erciş depremi ve 1976’daki Çaldıran depremi il çapında can kaybı ve yıkıma yol açan önemli yer sarsıntılarıdır.
Yüksek ve denizlerden uzak olan Van ili karasal iklimin etkisi altında kalır. Günlük ve mevsimler arasındaki sıcaklık farkları büyüktür. Kışlar uzundur, donlu ve kar yağışlı geçer. Don görülen günler sayısı il merkezinde 130 günü bulur. Yazlar ise kısa ve sıcak geçer. İklim Van Gölü kıyısında doğu ve kuzey kesimlere göre biraz daha yumuşaktır. Örneğin Ocak ayı sıcaklık ortalaması Özalp’te -14°C iken göl kıyısı yakınındaki Van’da -3,9°C’dir. İl merkezinde ölçülen en düşük hava sıcaklığı -28,7°C (19 Ocak 1964), en yüksek hava sıcaklığı 37,5°C (27 Temmuz 1966) ve yıllık ortalama sıcaklık 8,8°C’dir. Van ili ülkenin en kurak alanları arasında yer alır. Gölün batı kıyısına doğu kıyıya göre daha fazla yağış düşer. Gürpınar, Özalp ve Van Doğu Anadolu’nun en az yağış alan yerlerindendir. Dağlık alanlara yılda 1.000 mm’den fazla yağış düşerken bu merkezlere 400 mm bile düşmez. En çok ilkbaharda yağış alan Van kentinde yıllık ortalama yağış miktarı 386,6 mm’dir.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Metro Turizm | 500 TL |