Otobüs Firmaları | Bilet Fiyatları | |
---|---|---|
900 TL | Bilet Al |
Muğla Nevşehir Online Otobüs Bileti
Muğla Nevşehir otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Muğla Nevşehir güzergahı için arama yapın, Muğla - Nevşehir arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Muğla ve Nevşehir Şehirlerinde Ulaşım
Muğla ve Nevşehir şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Muğla Nevşehir seyahatinize başlamadan önce, Muğla ve Nevşehir hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Muğla Nevşehir otobüs bileti mi aradınız? Muğla Nevşehir otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 574 km2 olan Ürgüp ilçesi doğu ve güneyde Kayseri ili, güneybatıda Derinkuyu ilçesi, batıda Merkez ilçe, kuzeyde de Avanos ilçesiyle çevrilidir.
İlin güneydoğu kesiminde yer alan ilçe topraklarının yarısı orta yükseklikteki dalgalı düzlüklerden, öteki yarısı da dağlık alanlardan oluşur. Doğu ve güney kesimini Hodul Dağı engebelendirir. Güneydeki dağlık alandan kuzeydeki Kızılırmak Vadisi’ne gidildikçe alçalan arazi, Erciyes Dağı’nın püskürdüğü tüfler ve katılaşmış bazalt lavlarıyla kaplıdır. Tüflü yörede peribacalarına ve aşınma sonucunda oluşmuş kuytu vadilere rastlanır. İlçe topraklarından kaynaklanan suları kuzey kesimden geçen Kızılırmak toplar. Hodul Dağı yamaçlarından doğan bazı küçük dereler ve Damsa Çayı Kızılırmak’a katılır. Bu akarsuların tümü yazın kurur. İlçedeki tek göl Damsa Baraj Gölü’dür. Ormana rastlanmayan ilçede doğal bitki örtüsü step (bozkır) görünümündedir.
Başlıca ekonomik etkinlikler tarım ve turizmdir. Önemli miktarda ürün elde edilen ilçede en çok patates, üzüm, buğday, soğan, arpa, çavdar, elma ve armut yetiştirilir. Başlıca geleneksel uğraşlar halıcılık ve şarapçılıktır. Fazla gelişmemiş olan ilçe sanayisi genellikle tarım ürünlerinin işlenmesine dayalıdır. Bağlarla bahçelerin oldukça geniş alanlar kapladığı ilçede şarap, pekmez, marmelat, yer karosu ve turistik eşya üretimi yapan fabrika ve atölyeler vardır. Canlı bir turizm etkinliğine sahne olan ilçede birçok otel, motel ve pansiyon vardır. Turizme yönelik ticaret de önemli gelir kaynaklarındandır. Peribacaları gibi ilginç yüzey şekilleri ile arazinin oyulmasıyla yapılmış kilise ve konutlara yaygın olarak rastlanan Göreme Tarihi Milli Parkı’nın bir bölümü ilçe sınırları içindedir. İlçe topraklarında çimento hammaddesi ve süngertaşı yatakları vardır. Ortahisar yöresinde yapılan ve “limonluk” adıyla anılan yeraltı depolarında Akdeniz Bölgesi’nden getirilen limonlar olgunlaşana kadar bekletilir.
İlk kez Hititlerin yerleştiği yörenin tarihi Nevşehir’e paraleldir. 7. yüzyılda Anadolu Arapların saldırısına uğrayınca bazı Hıristiyan toplulukları bu kuytu yöreye sığındı ve buradaki tüflü araziyi oyarak yaptıkları barınaklarda yaşadılar. Bizans İmparatorluğu’nda İkonoklazm hareketi yaygınlaştığında yöreye sığınanlar hızla arttı. Günümüzde Ürgüp’ün turizm açısından büyük değer taşımasının başlıca nedeni peribacaları ile o dönemde yöreye yerleşen Hıristiyanların eseri olan kiliseler ve konutlardır. Anadolu Selçukluları döneminde de önemli bir yerleşim alanı olan bu bölge 15. yüzyılın ikinci yarısında Osmanlı egemenliğine girdi. Halkının önemli bir bölümü Rumlardan oluşan yöre 19. yüzyıl sonlarında Konya vilayetinin Niğde sancağına bağlı bir kazaydı. Kaza merkezinin belediyesi 1886’da kuruldu. Cumhuriyet döneminde bir süre Kayseri’ye bağlı bir ilçe olarak kaldıktan sonra 1954'te il yapılan'Nevşehir’e bağlandı.
Hıristiyanlığın etkili olduğu ilk dönemlerde Assiana adıyla anılan Ürgüp 1530’da altı mahalleden oluşan 248 haneli bir kasabaydı. Oysa 17. yüzyılda Nevşehir 18 hanelik küçük bir köydü. 19. yüzyıl sonunda da önemli bir merkez olan Ürgüp’ün nüfusu 8000’i buluyordu. Konuştukları Türkçeyi Yunan harfleriyle yazan, Yunanca konuşmayı bilmeyen Ürgüplü Rumlar Ahali Mübadelesi hükümleri uyarınca 1923’ten başlayarak Yunanistan’a gönderildi. Günümüzde İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden olan kentteki en gelişmiş etkinlik hediyelik eşya ticaretidir. Bunların başında Ürgüp ve Avanos halıları ile Hacıbektaştaşından yapılan hediyelik eşyalar gelir. Nevşehir’i İncesu üzerinden Kayseri’ye bağlayan yol kasabadan geçer. Kentin il merkezi Nevşehir’e uzaklığı 18 km’dir. Kentte bir bölümü tüflü arazi içinde olan çeşitli turistik konaklama tesisi vardır.
Tarihsel yapılar bakımından zengin olan Ürgüp yöresinde Hıristiyanlık döneminden günümüze ulaşan başlıca dinsel yapılar Ortahisar’daki dörtlü kilise grubuyla Tavşanlı, Saint Basil, Yukarı Mahalle, Karaçalı kiliseleri ve Başmelek Manastırı’dır. 14. yüzyıl ortalarında yapılmış Karamanlı yapısı olan Taşkınpaşa Külliyesi ilçenin güney kesimindeki Taşkınpaşa Köyü’ndedir. Külliye medrese, cami, Sekizgen Kümbet ve Altıgen Kümbet’ten oluşur. İlçe merkezindeki başlıca tarihsel yapı olan Ürgüp Kalesi’nin çevresinde araziyi oyarak ve yöredeki yapıtaşlarım kullanarak inşa edilmiş eski konutlar turizme açılmış durumdadır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Malatya Beydağı Turizm | 900 TL |