Otobüs Firmaları | Bilet Fiyatları | |
---|---|---|
1300 TL | Bilet Al |
Konya Trabzon Online Otobüs Bileti
Konya Trabzon otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Konya Trabzon güzergahı için arama yapın, Konya - Trabzon arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Konya ve Trabzon Şehirlerinde Ulaşım
Konya ve Trabzon şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Konya Trabzon seyahatinize başlamadan önce, Konya ve Trabzon hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Konya Trabzon otobüs bileti mi aradınız? Konya Trabzon otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Rize il sınırı yakınında yapılan araştırmalarda ele geçen buluntular, Kalkolitik Çağ ile Tunç Çağında bu yörede insanların yaşadığını gösterir. İlkçağda Khalyblerin yurdu olan yörenin kıyılarında Miletoslular MÖ 7. yüzyılda bir ticaret kolonisi kurdu. Aynı yüzyılda Kimmerlerin yağmaladığı yöre MÖ 6. yüzyılda Perslerin eline geçti ve Pontus Kapadokyası adı verilen satraplık sınırları içine alındı. MÖ 4. yüzyıl sonunda kurulan Pontus Krallığı’na bağlandı, MÖ 66’da Roma yönetimine girdi. Roma döneminde önce Pontus Polemoniacus, sonra da Galatia-Kappadokia adlı yönetsel birimlerin sınırları içinde yer aldı. Bizans döneminde Khaldia Theması'na bağlandı. Konstantinopolis’in (İstanbul) Latinlerin işgaline uğraması üzerine Komnenos hanedanı 1204’te Gürcü kraliçesi Tamara’nın yardımıyla bu yörede Trabzon İmparatorluğu’nu kurdu. Trabzon yöresini II. Mehmed (Fatih) 1461’de Osmanlı topraklarına kattı. Trabzon kıyıları 17. yüzyılın ilk yarısında Zaporojye Kazaklarının saldırısına uğrayarak yağmalandı. Osmanlı dönemi boyunca Celali Ayaklanmaları’ndan etkilenen yöre halkı ayanların topladığı ağır vergi yükü altında ezildi.
1810’da Rusların saldırısına uğrayan yörede 1834’e değin yerel beylerin çıkardığı çeşitli ayaklanmaların bastırılması Osmanlı Devleti’ni uğraştırdı. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Kafkasya’dan gelen göçmenlerden bir bölümü Trabzon’a yerleştirildi. 1895’te de bir Ermeni ayaklanmasına sahne olan Trabzon yöresi 19. yüzyıl sonunda Trabzon vilayetinin yönetsel sınırları içindeydi. 20. yüzyıl başlarında Rumlar ve Ermenilerin de yaşadığı Trabzon vilayetinin nüfusu 1 milyondan fazlaydı. I. Dünya Savaşı başlarında Rus donanması Trabzon kıyılarını birçok kez bombaladı. 18 Nisan 1916’da hemen tümüyle Rus ordusunun eline geçen ve halkının bir bölümü başka bölgelere göç eden yörede etkinliklerini artıran silahlı Rum Pontus ve Ermeni çeteleri Sovyet Devrimi’nden sonra geri çekilen Rus ordusunun yerini aldı. 24 Şubat 1918’de 37. Tümen Trabzon’u bu çetelerin işgalinden kurtardı. Mondros Mütarekesi’nden sonra Pontos çetelerinin eylemlerinin artması üzerine Trabzonlular Trabzon Muhafaza-i Hukuk-ı Milliye Cemiyeti’ni kurdu. Kurtuluş Savaşı sırasında Trabzon’daki önemli olaylardan biri de Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) önderi Mustafa Suphi, karısı ve 13 arkadaşının öldürülmesidir. Bu konudaki gerçek tam olarak aydınlığa çıkmamış olmakla birlikte, 28-29 Ocak 1921’de bindirildikleri tekne Karadeniz’e açıldığında Trabzonlu kayıkçılar, kahyası Yahya ve diğer adamları tarafından öldürülüp denize atıldıkları bilinmektedir. Enver Paşa yanlısı olarak tanınan Yahya Kahya da bu olaydan bir süre sonra, 3 Temmuz 1922’de Trabzon yakınlarında pusuya düşürülerek öldürüldü. Kurtuluş Savaşı sona erdiğinde Anadolu’nun başka kesimleri gibi Trabzon yöresi de önemli ölçüde harap olmuş durumdaydı.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Metro Turizm | 1300 TL |