Yolcu Sayısı
1

Konya Samsun Otobüs Bileti

Konya Samsun Otobüs Seferleri

Otobüs FirmalarıBilet Fiyatları
Metro Turizm
1000 TLBilet Al

Konya Samsun Arası

  • En Ucuz Sefer1.000,00 ₺
  • Konya → Samsun Arası Kaç Km642 km
  • Konya → Samsun Arası Kaç Saat9sa 0dk
  • Günlük Sefer Sayısı2
  • En Çok Sefer Yapan FirmaMetro Turizm
  • Sefer Yapan Firma Sayısı1

Konya Samsun Online Otobüs Bileti
Konya Samsun otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da! Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.

Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz. Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.

Arama motorumuz üzerinden Konya Samsun güzergahı için arama yapın, Konya - Samsun arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir. Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın! Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.

Konya ve Samsun Şehirlerinde Ulaşım
Konya ve Samsun şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz. Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz. Konya Samsun seyahatinize başlamadan önce, Konya ve Samsun hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.

Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!

İyi Yolculuklar Dileriz...

Konya → Samsun Seferleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Konya - Samsun arası en ucuz otobüs bileti fiyatı ne kadar?
Konya - Samsun otobüs bileti fiyatı en ucuz 1.000,00₺'dir. Bu rotada en uygun otobüs bileti Metro Turizm tarafından satılmaktadır.

Konya - Samsun arası hangi firmalar sefer düzenliyor?
Konya - Samsun arasında günlük ortalama 1 firma 2 sefer düzenlemektedir. Bu güzergahta sefer düzenleyen otobüs firmaları Metro Turizm.

Konya - Samsun arası otobüs ile ne kadar sürüyor?
Konya - Samsun arası otobüs yolculuğu ortalama 9sa 0dk sürmektedir.

Konya - Samsun arası uzaklık kaç km?
Konya - Samsun arası karayolu ile 642 km'dir.

Konya Samsun Otobüs Biletleri

 Konya Samsun otobüs bileti mi aradınız? Konya Samsun otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!

Bafra ilçesi kuzey ve kuzeydoğuda Karadeniz, doğuda 19 Mayıs ilçesi ve Merkez ilçe, güneydoğuda Kavak, güneyde Havza ve Vezirköprü, batıda da Alaçam ilçeleriyle çevrilidir.

Kuzey kesimi düzlüklerden oluşan ilçenin güney kesimi dağlıktır. Kızılırmak, ilçenin güney kesiminde Canik Dağları ile Küre Dağları’nı birbirinden ayırır. Kızılırmak’ın taşıdığı alüvyonlann yığılmasıyla kuzey kesimde oluşan delta, Bafra Ovası olarak adlandırılır. Verimli bir tarım alanı olan bu delta ovasının kıyıya yakın bölümlerinde birçok lagün vardır. Bunlardan başlıcaları doğu kesimdeki Balık Gölü ile batı kesimdeki Karaboğaz Gölü’dür. Deltanın doğu kesiminde Balık Gölü’nden başka irili ufaklı birçok göl vardır. Bunlar Çernek, Dutdibi, Hayırlı ve Liman gölleri ile İncegöl, Tombulgöl ve Uzungöl’dür. Bu göllerin çevresi sazlık, bataklık ve ormanlarla kaplıdır. Derbent Baraj Gölü ile Altınkaya Baraj Gölü’nün bir bölümü ilçe sınırları içindedir.

Bafra’da başlıca ekonomik etkinlik bitkisel üretimdir. Son derece verimli alüvyonlu topraklardan oluşan Bafra Ovası’nda önemli miktarlarda mısır, buğday, patates, pirinç, şekerpancarı, tütün, ayçiçeği ve soya yetiştirilir. Bafra tütünü dünyaca ünlüdür. Tütün ekiminin tarihi 19. yüzyılın ikinci yarısına değin uzanır. Kızılırmak Vadisi’nin yamaçlarında ekilen Bafra tütününün yaprağı küçük, damarsız ve açık kırmızı renklidir. Nikotin oranı düşük olan bu tütün harmanlandığı başka türlerin niteliğini yükseltir. 1950’lerden başlayarak Bafra Ovası’nda taşkınların önlenmesinden sonra ilçede sebzecilik de gelişti. Hayvancılık ilçe ekonomisinde önemli yer tutar. Hayvancılığın gelişmesinde payı olan Karaköy Tarım İşletmesi, aynı zamanda Karadeniz Bölgesi’nde hayvan soylarının ıslahı için yapılan çalışmaların merkezi durumundadır. 1949’da hara olarak kurulan işletmede sığır, koyun ve tavuk yetiştirilmekte, verimi artırıcı çalışmalar yapılmaktadır. İlçede süt üretimi de önem taşır. Elde edilen sütün bir bölümü ilçedeki süt fabrikasında değerlendirilir. Bafra su ürünleri bakımından zengin bir ilçedir. Karadeniz kıyılarında hamsi, istavrit, palamut, lüfer, kefal, barbunya, mezgit ve kalkan gibi balıklar avlanır. Bafra Ovası’ndaki çok sayıda gölde de sazan, tatlı su kefali, akbalık, kızılkanat, turna, alabalık gibi balıklar üretilmektedir. Bu göllerde avlanan kerevitler yurtdışına ihraç edilir. Bafra ekonomisinde ormancılık da önem taşır. Sanayisi hayli gelişmiş olan ilçede balık unu ve balıkyağı, un, dokuma, hazır giyim eşyası, kereste, metal eşya, tarım aletleri, tuğla ve kiremit, bitkisel yağ fabrikaları vardır. Ayrıca tütün işleme tesisi ile oto onarım ve bakımı yapan, kamyonlar için damper ve tank üreten işyerleri de bulunmaktadır.

İkiztepe’de yapılan kazılar sonucunda ulaşılan bilgiler yörenin çok eski bir yerleşim alanı olduğunu gösterir. Bafra yöresi MÖ 17. yüzyılda Kaşkaların yurduydu. Kimmerlerin saldırısına da uğrayan bu topraklar MÖ 546’da Perslerin, MÖ 3. yüzyılda da Pontus Krallığı’nın yönetimine girdi. MÖ 1. yüzyılın ikinci yarısında Roma’ya bağlandı. Bizans egemenliğinin ardından 12. yüzyıl sonlarında (II. Kılıç Arslan döneminde) Anadolu Selçukluları’nın eline geçti. 14. yüzyıl ortalarında Taceddinoğulları’nın yönetiminde kalan yörenin, 1428’de Osmanlı topraklarına katüdığı bilinmektedir. Bafra 1854’te bir kaza olarak Trabzon vilayetinin Canik sancağına bağlandı.

Bafra kenti, Kızılırmak’ın doğu kıyısındaki düz bir alanda, Sinop-Samsun karayolu üzerinde yer alır. Kıyı kesimi denizin çok sığ olması nedeniyle ne gemiciliğe ne de yerleşime elverişlidir. Bu nedenle ovanın güneyinde, denizden hayli uzak bir yerdedir. İlçe halkının yarısının yaşadığı Bafra kenti Samsun’dan sonra ilin en gelişmiş merkezidir. Kentin il merkezi Samsun’a uzaklığı 48 km’dir.

İlçedeki önemli tarihsel yapılar Köprülü Mehmed Paşa’nın yaptırdığı Büyük Cami (1670) ile Tayyar Paşa Camisi’dir (1869). On Dokuz Mayıs Üniversitesi’ne bağlı Bafra Meslek Yüksekokulu kentteki yükseköğretim kurumudur.

Konya → Samsun En Uygun Otobüs Biletleri

Konya Samsun otobüs bileti mi aradınız? Konya Samsun otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz Konya Samsun otobüs bileti fiyatları burada!
Popüler FirmalarFiyat
Metro Turizm1000 TL

Konya Hakkında

  • Nüfus2.079.225
  • Yüzölçümü40.814 km2
  • Plaka42
  • Telefon kodu(332)
  • OtogarKonya Otogarı

Samsun Hakkında

  • Nüfus1.261.810
  • Yüzölçümü9.364 km2
  • Plaka55
  • Telefon kodu(362)
  • OtogarSamsun Otogarı

Yorumlar, Eleştiriler ve Şikayetler

Toplam Yorum Sayısı (0)
Konya → Samsun


Çok İyi
(0)
İyi
(0)
İdare Eder
(0)
Kötü
(0)
Çok Kötü
(0)

Konya Samsun Otobüs Firmaları


neredennereye.com (1999 - 2025) © Tüm hakları saklıdır.
visa cardmaster cardipektr