İstanbul Uşak Online Otobüs Bileti
İstanbul Uşak otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden İstanbul Uşak güzergahı için arama yapın, İstanbul - Uşak arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
İstanbul ve Uşak Şehirlerinde Ulaşım
İstanbul ve Uşak şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
İstanbul Uşak seyahatinize başlamadan önce, İstanbul ve Uşak hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
İstanbul Uşak otobüs bileti mi aradınız? İstanbul Uşak otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Arkeolojik kazı ve araştırmalar yöredeki ilk yerleşmelerin MÖ 3000 yılında kurulduğunu göstermektedir. MÖ 13. yüzyılda yörede bir dizi küçük krallık oluşturan Assuvalılar, Hititlerin baskısı karşısında bir konfederasyon çatısı altında birleşerek savaşa girdiler. Hititlerin sağladığı üstünlüğe karşın Assuva bir süre sonra yeniden bağımsızlığını kazandı. MÖ 12. yüzyılda yöreye gelen Frigler Assuvalılarla kaynaştı. Frig yönetiminin MÖ 7. yüzyılda Kimmerlerce yıkılmasının ardından Lidya Krallığı’na bağlanan yöre MÖ 6. yüzyılda Perslerin, MÖ 4. yüzyılda Makedonyalıların, MÖ 3. yüzyılda da Pergamon (Bergama) Kralıığı’nın egemenliğine girdi. Yörede Roma yönetimi MÖ 129’da başladı. Bizans döneminde Anatolikon Theması’nın sınırları içinde olan yöreyi Türkmenler ilk kez 1076’da ele geçirdi. Daha sonra Anadolu Selçukluları ile Flaçlılar ve Bizanslılar arasında birkaç kez el değiştirdi. 13. yüzyılın ilk yarısında Alaeddin Keykubad bu toprakları Anadolu Selçuklu Deyleti’ne bağladı. Aynı yüzyılın ortalarında Malatya yöresinden göç eden Germiyan aşireti Uşak ve çevresine yerleşti. 1300’de bağımsızlık ilan eden Germiyanoğulları’nın yönetimi I. Bayezid’in (Yıldırım) 1390’da yöreyi Osmanlı Devleti’ne bağlamasına değin sürdü. Ankara Savaşı’nı (1402) kazanan Timur yöreyi yeniden Germiyanoğulları’na verdi. 1429’da kesin olarak Osmanlı topraklarına katılan yörenin halkı 16. yüzyılda Celali Ayaklanmaları’ndan, 18. yüzyılda da ayanların baskısından zarar gördü.
Halkının küçük bir bölümü Rumlar ile Ermenilerden oluşan Uşak yöresi 19. yüzyıl sonlarında Hüdavendigar (Bursa) vilayetinin Kütahya sancağına bağlı bir kaza olarak yönetiliyordu. Kaza merkezinin belediyesi 1867’de kuruldu. Balkan Savaşları ve I. Dünya Savaşı’ndan sonra Makedonya ve Trakya’dan gelen göçmenlerin bir bölümü Uşak yöresine yerleştirildi. Kurtuluş Savaşı sırasında 29 Ağustos 1920’den 2 Eylül 1922’ye değin Yunan işgalinde kaldı. Yunan generali Trikopis Uşak kentinin kuzeydoğusundaki Elma Dağında Türk kuvvetlerine teslim oldu. Yönetsel konumunu Cumhuriyet döneminde de bir süre koruyan Uşak 15 Temmuz 1953’te il yapıldı.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Metro Turizm | 750 TL |
Anadolu Ulaşım | 960 TL |