İstanbul Simav Online Otobüs Bileti
İstanbul Simav otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden İstanbul Simav güzergahı için arama yapın, İstanbul - Simav arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
İstanbul ve Simav Şehirlerinde Ulaşım
İstanbul ve Simav şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
İstanbul Simav seyahatinize başlamadan önce, İstanbul ve Simav hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Simav Yüzölçümü 1.557 km2 olan Simav ilçesi doğuda Emet, Hisarcık, Gediz ve Şaphane ilçeleri, güneydoğuda Pazarlar ilçesi ve Manisa ili, güneybatıda Manisa, batıda gene Manisa ve Balıkesir illeri, kuzeyde gene Balıkesir di ve Tavşanlı üçesiyle çevrilidir.
Dağlık alanlarla kuşatılmış olan ilçe topraklan din en batı kesiminde yer alır. Bu toprakların batı ve kuzey kesimini Akdağ (2.089 m), kuzeydoğu kesimini Eğrigöz Dağı, güneydoğu kesimini Şaphane Dağı’nın batı uzantılan, güneybatı kesimini Simav Dağı (Damnk Ziyaret Tepesi, 1.800 m) engebelendirir. Dağların yüksek kesimlerinde karaçam ormanlarına rastlanır. İlçenin iç kesiminde yer alan ve bir çöküntü alanı olan düzlükler Simav Ovası adıyla anılır. Fay hatlarıyla sınırlanan bu ova de çevresi Ege Bölgesi’ndeki etkin deprem alanlanndan biridir. 28 Mart 1970’teki Gediz depremi bu yörede de yıkıma yol açtı. İlçe topraklanndan çıkan sular Marmara ve Ege’ye ulaşır. Bu suların büyük bölümünü Kirmastı Suyu’nun başlangıç kollarından Emet Çayı’na katılan Kocaçay de Susurluk (Susurlu) Çayı’nın başlangıç kolu olan Simav Çayı toplar. Gediz Irmağı’na katdan Selendi Çayı’mn başlangıç kollan ilçenin güneybatı kesiminden doğar. Eskiden Simav Ovası’nın orta kesiminde yer alan küçük Simav Gölü kurutulmuştur. Yöredeki başhca mesireler Gölcük Yaylası ve Nafıa Pınan orman içi dinlenme yerleridir.
Başlıca ekonomik etkinlik tarımdır. En çok yetiştirilen bitkisel ürünler şekerpancarı, buğday, erik, patates, elma, mercimek ve nohuttur. Az miktarda fasulye, soğan, armut, arpa ve kenevir yetiştirilen ilçede hayvancılık da yapılır. Başlıca sanayi kuruluşları yün ipliği, dokuma, halı ve mobilya fabrikalarıdır. İlçede küçük sanayi dallarında faaliyet gösteren birçok işyeri vardır.
Simav ilçesi yeraltı kaynaklan açısmdan zengin saydır. İlçe topraklannda antimon, demir, feldispat, magnezit ve krom yatakları ile sıcak madensuyu kaynaklan vardır. Bu kaynaklar Simav Ovası’m kuzeyden sınırlayan fay hattı boyunca bir dizi oluşturur. Bu kesimde Naşa ve Eynal kaphcalan vardır. Eynal’daki jeotermal kaynaklardan yararlanılarak Simav kentindeki konutlar ısıtılır.
Yapılan kazı ve araştırma sonuçlanna göre Kalkolitik Çağ’dan günümüze değin yerleşme alanı olduğu anlaşılan yöre ilkçağda Abbaeitis adıyla anılırdi. Yöredeki başhca ilkçağ yerleşmeleri Ankyra ve Synaos’tu. Ankyra, Galatya’daki Ankyra (bugün Ankara) ile kanştırılmaması için daha sonra Ankyra Sidera olarak adlandırıldı. BizanslIlarla Germiyanoğulları arasında savaşlara neden olan bu topraklar 14. yüzyü ortalarında Germiyanoğullarına bağlandı. 1429’da Osmanlı topraklarına katılan yöre 19. yüzyıl sonlarında Hüdavendigâr (Bursa) vilayetinin Kütahya sancağına bağh bir kaza olarak yönetiliyordu. Kaza merkezinin belediyesi 1867’de kuruldu. Kurtuluş Savaşı şuasında işgalcilerle ulusal güçler arasında birkaç kez el değiştiren bu topraklar 25 Eylül 1921’den 5 Eylül 1922’ye değin Yunan işgali altında kaldı.
Antik Çağ’da Synaos, daha sonra da Sindos olarak anılan kentin adı zamanla Simav’a dönüştü. Doğal bitki örtüsünün her mevsimde yeşil olması nedeniyle 19. yüzyılda kente Kü- çükbursa da dendi. Çevresinde zengin bir tarım alanı bulunan kent, ünlü Simav halılarının üretim ve pazarlama merkezidir. Balıkesir’i iki ayrı yönde, Tavşanlı ve Gediz üzerinden Kütahya’ya bağlayan yollar Simav kentinde birbirinden ayrılır. Kent il merkezi Kütahya’ya 142 km uzaklıktadır. Simav Teknik Eğitim Fakültesi ile Simav Meslek Yüksekokulu Dumlupınar Üniversitesi’ne bağlıdır.