İstanbul Seydişehir Online Otobüs Bileti
İstanbul Seydişehir otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden İstanbul Seydişehir güzergahı için arama yapın, İstanbul - Seydişehir arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
İstanbul ve Seydişehir Şehirlerinde Ulaşım
İstanbul ve Seydişehir şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
İstanbul Seydişehir seyahatinize başlamadan önce, İstanbul ve Seydişehir hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
İstanbul Seydişehir otobüs bileti mi aradınız? İstanbul Seydişehir otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Seydişehir Yüzölçümü 2.207 km2 olan Seydişehir ilçesi doğuda Meram ve Akören, güneydoğuda Ahırh ilçeleri, güneyde Yalıhüyük, Ahırlı ilçeleri ve Antalya ili, batıda Derebucak ve Beyşehir, kuzeyde gene Beyşehir, kuzeydoğuda gene Meram ilçeleriyle çevrilidir.
Dağlarla kuşatümış olan ilçe topraklan ilin güneybatı kesiminde yer alır. Bu toprakların kuzey ve doğu kesimini Erenler Dağı, batı kesimini de Büyükgözet Dağı engebelendirir. Küpe Dağı ilçe merkezinin batısında yer alır. Dağlann yüksek kesimlerinde sedir, göknar, ardıç ve kara çamlardan oluşan ormanlar vardır. ilçenin orta kesimindeki düzlükler Seydişehir Ovası adıyla anılır. Bu düzlükleri sulayan Beyşehir Kanalı Çayı ilçenin başlıca akarsuyudur. İlçe topraklanndan kaynaklanan suları toplayan Kocaçay ile Suludere bu akarsuyun başlıca kollandır. Çarşamba Çayı’nın başlangıç kolunu oluşturan bu akarsu, Beyşehir Gölü’nün fazla sularım bir bölümü ilçe sınırlan içinde kalan Suğla Gölü’ne boşaltır. Bundan başka ilçede Sazlıgöl ve Ufacıkgöl adıyla anılan iki küçük göl vardır.
Başlıca ekonomik etkinlikler tarım ve sanayidir. Yetiştirilen başhca bitkisel ürünler buğday, şekerpancan, arpa, patates, nohut, soğan ve elmadır. Konya Valiliği verilerine göre 1998’de ilçede 92 bin küçükbaş, 18 bin büyükbaş hayvan bulunmaktaydı.
Türkiye’nin belli başlı büyük sanayi kuruluş- lanndan biri Seydişehir’dedir. Bu kuruluş Eti Alüminyum AŞ’ye ait Seydişehir Alüminyum Tesisleri’dir. 20O3’te özelleştirme kapsamına alınan bu tesis ülkenin en büyük alüminyum üreticisidir. Valilik kaynağına göre ilçedeki öbür sanayi kuruluşları un, bulgur, nişasta, süt ürünleri, kuru gıda paketleme, yem, hazır giyim, plastik malzeme, soğuk alüminyum döküm ve tuğla fabrikalarıdır. İlçede küçük sanayi de gelişmiştir.
İlçe topraklannda linyit ile görünür ve mümkün rezervi 42 milyon tondan çok olan boksit yataklan vardır. Bu yataklardan çıkarılan boksit cevheri Seydişehir Alüminyum Tesislerinde işlenmektedir.
Suğla Gölü’nün batı kıyısındaki Gölyüzü (eskiden Suberde) köyü yakınında bulunan Suberde Höyüğü’nde ele geçirilen Erken Neolitik Çağ’a ait buluntular yörenin çok eski bir yerleşim alanı olduğunu gösterir. İlkçağda Hominidlerin yurdu olduğu sanılan yöredeki başhca Antik Çağ yerleşmeleri Lyrbe, Elite ve Vervelit’ti. Anadolu Selçuklulanndan sonra Eşrefoğullannın, daha sonra da Hamido- ğullan’nın yönetimine giren bu topraklar 1381’de kısa bir süre için OsmanlIların eline geçtiyse de daha sonra Karamanlıların yönetiminde kaldı. Bu yöre II. Mehmed (Fatih) döneminde, 1466’da Osmanlı topraklarına katıldı. 19. yüzyıl sonlarında Konya vilayetinin Merkez sancağına bağlı bir kaza olarak yönetilen yöre Kurtuluş Savaşı sırasında çıkan Bozkır ve Konya (Delibaş) ayaklanmalarından etkilendi. Seydişehir Belediyesi 1900’de kuruldu.
Eskiden küçük bir yerleşme olan kente 14. yüzyıl başında gelen Horasanlı Seyyid Harun burada önemli bayındırlık çalışmaları gerçekleştirdi. Yerleşmenin gelişmesinde önemli rol oynayan ve yörede Şeydi Harun olarak anılan Seyyid Harun’un anısına, Eşrefoğlu Mehmed Bey kente Seydişehri adını verdi. Bu ad zamanla Seydişehir’e dönüştü. İlçenin batı kesiminde yer alan kent önemli bir sanayi ve ticaret merkezidir. Çevresi bağ ve bahçelerle kaplı olan kent alüminyum tesislerinin kurulmasından sonra aldığı göçün yol açtığı nüfus artışı nedeniyle iki merkezli konumdadır. Eski kentin kuzey kesiminde kurulan alüminyum tesisleri çevresindeki 1 km’lik alanda, fabrikadan yayılan keskin kokulu ve zehirli flüor gazı nedeniyle konut inşaatı yapılamamaktadır. Yerleşim alanı kısıtlı olan kentteki başlıca küçük işyerleri leblebi imalathaneleridir. Seydişehir kenti il merkezi Konya’ya 95 km uzaklıktadır.
Kentteki başlıca tarihsel yapılar Seyyid (Şeydi) Harun Camisi ve Türbesi (14. yy), Seyyid (Şeydi) Harun Ailesi Kümbeti, Rüstem Bey Kümbeti ve Pir Mehmedoğlu Hacı Recep’in 1529’da yaptırdığı Muallimhane’dir. Seydişehir Meslek Yüksekokulu Selçuk Üniversitesi’ne bağlıdır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Metro Turizm | 1100 TL |
Kontur | 1100 TL |