İstanbul Safranbolu Online Otobüs Bileti
İstanbul Safranbolu otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden İstanbul Safranbolu güzergahı için arama yapın, İstanbul - Safranbolu arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
İstanbul ve Safranbolu Şehirlerinde Ulaşım
İstanbul ve Safranbolu şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
İstanbul Safranbolu seyahatinize başlamadan önce, İstanbul ve Safranbolu hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
İstanbul Safranbolu otobüs bileti mi aradınız? İstanbul Safranbolu otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 1.013 km2 olan Safranbolu ilçesi doğuda Eflâni ilçesi, güneydoğuda Kastamonu ili ve Ovacık ilçesi, güneyde Merkez ilçe, batıda Yenice ilçesi, kuzeyde de Bartın iliyle çevrilidir.
İlçe topraklan akarsu vadileriyle parçalanmış olan engebeli bir alanda yer alır. İlçe sınırları içindeki dağların yükseldiği 2.000 m’yi bulmaz. Büyük bölümü tahrip edilmiş olmasına karşın ormanlar ilçe yüzölçümünün üçte birini kaplar. İlçe topraklarından kaynaklanan suların büyük bölümünü Araç Çayı ve onun katıldığı Filyos Çayı toplar. Bartın Çayı’nın başlangıç kollan kuzey kesimdeki Övacuma yöresinden çıkar.
İlçe halkının çoğu Karabük Demir-Çelik Fabrikalarımda ve Karabük kentindeki başka işlerde çalışır. Yalandaki Karabük’ün gelişen ekonomik olanaklarının etkisiyle ilçedeki ticari etkinlikler ve tarımsal üretim gerilemiştir. İlçe yüzölçümünün yaklaşık yüzde 15’i ekili ve dikili alanlardan oluşur. Yetiştirilen başlıca bitkisel ürünler buğday, arpa, elma ve üzümdür. Çavuş ve yapıncak üzümleri başlıca üzüm çeşitleridir. Eskiden daha geniş alanlar kaplayan bağların bir bölümü yerleşim alanına dönüşmüş durumdadır. İlçe merkezine adım veren ve geçmişte çok miktarda yetiştirilen safran üretimi önemini yitirmiştir. İlçede sığır, manda, koyun ve Ankara keçisi yetiştirilir. İlçede orman ürünlerini değerlendiren işyerleri vardır.
Yöreye ilk olarak MÖ 14. yüzyılda Bitinlerin yerleştiği sanılmaktadır. MÖ 7. yüzyılda Kimerlerin saldırısına uğrayan yöre daha sonra Lidya ve Pers yönetimine girdi. İÖ 4. yüzyılda kurulan Bitinya Krallığı’nın sınırları içinde yer alan Safranbolu Roma ve Bizans egemenliklerinden sonra 1084’te Anadolu Selçuklularının eline geçti. Daha sonra Candaroğullanrı’na bağlanan yöreyi 1392’de I. Bayezid (Yıldırım) fethetti. Ankara Savaşı’nı (1402) kazanan Timur'un gene Candaroğullanna verdiği bu topraklar 1460’ta Osmanlı Devleti’ne katıldı. 1858’de Osmanlı ülkesinden İngiltere’ye ihraç edilen on tona yakın safranın önemli bölümü Safranbolu yöresinde yetiştiriliyordu. 19. yüzyıl sonlarında Kastamonu vilayetinin Merkez sancağına bağlı bir kaza olarak yönetilen yörenin yönetsel konumu Cumhuriyetin ilk yıllarında da sürdü. Daha sonra 1927’de Zonguldak iline bağlandı. 1995’te de yeni kurulan Karabük ilinin sınırlan içine alındı.
Adının kökenine ilişkin yeterli bilgiye rastlanmayan Safranbolu kenti, ilçenin güney kesiminde yer alır. Kent ile çevresinde Bartın Çayına katılan küçük akarsuların kalkerli arazide oluşturduğu kanyon biçimli derin vadilere rastlanır. 20. yüzyıl başlarında halkının bir bölümü Rumlar ve Ermenilerden oluşan kent çok eski bir yerleşim merkezidir. Safranbolu ticaret ve küçük üretimle uğraşan Rum ve Ermenilerin ayrılmasından sonra eski canlılığını yitirdi. Bir sanayi merkezi olan Karabük’e yönelen göç hareketi 1970’lerde tersine dönerek kentin yeniden canlanmasına yol açtı. Karabük’te yeterli konut olmaması nedeniyle Safranbolu’ya gelen birçok kişi buradaki terk edilmiş eski evlere yerleşti. Eski kent ile Bağlar ve Kıranköy bölümlerinden oluşan kent, güneydeki Kıranköy yönünde gelişti. Kent halkının önemli bir bölümü çalışmak için her gün 15 km uzaktaki Karabük’e gider. Karabük’ü Bartın ve Kastamonu’ya bağlayan yollar kentin güneyinde birbirinden ayrılır.
İlçedeki başlıca tarihsel yapılar Gazi Süleyman Paşa Camisi olarak da bilinen Eskicami, Taş Minare Camisi, Köprülü Camisi, Hidaye- tullah Camisi (1718-19), Dağdelen Camisi (1767-68), Kazdağlı Camisi, izzet Mehmed Paşa Camisi (1796), Kaçak (Lütfiye) Camisi (1878-79), Zülmiye Camisi (1883-84); Gazi Süleyman Medresesi; Kalealtı ve Ali Baba tekkeleri; Cinci ve Tuzcu hanları; Eskihamam, Yenihamam; Taşköprü, Tokatlıköprü, İnceköprü ile Hacı Emin Efendi, Şeyh Mustafa, Ali Baba ve Haşan Baba türbeleridir. İlçe sınırlan içindeki bazı köylerde kaya mezarlarına rastlanır.
Şehir denen eski kent merkeziyle Bağlar ve Kıranköy semtindeki çoğu 19. yüzyıldan kalma 2-3 katlı hımış evler yöreye özgü mimarileriyle ilgi çeker. Bu evlerin yoğun olduğu kesimler korumaya alınmış durumdadır. Safranbolu Meslek Yüksekokulu Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne bağhdır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Metro Turizm | 500 TL |
Pamukkale Turizm | 500 TL |
Efe Tur | 501 TL |