İstanbul Gebze Online Otobüs Bileti
İstanbul Gebze otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden İstanbul Gebze güzergahı için arama yapın, İstanbul - Gebze arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
İstanbul ve Gebze Şehirlerinde Ulaşım
İstanbul ve Gebze şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
İstanbul Gebze seyahatinize başlamadan önce, İstanbul ve Gebze hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
İstanbul Gebze otobüs bileti mi aradınız? İstanbul Gebze otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 604 km2 olan Gebze ilçesi doğu ve güneydoğuda Körfez ilçesi, güneyde İzmit Körfezi, güneybatıda Marmara Denizi, batı ve kuzeyde de İstanbul iliyle çevrilidir.
Kocaeli Yanmadası’nda yer alan ilçenin egemen yüzey şekli, ortalama yüksekliği 150-200 m olan dalgalı düzlüklerden oluşur. İlçe topraklarının sularını İzmit Körfezi’ne dökülen Tavşanlı Deresi’yle Karadeniz’e ulaşan Darlık ve Riva derelerinin başlangıç kolları toplar.
İlçedeki başlıca ekonomik etkinlik sanayidir. 1960’larda İstanbul sanayisinin kent dışına taşarak İstanbul-İzmit karayolu boyunca İzmit Körfezi kıyısına yayılmaya başlamasıyla Gebze hızlı bir değişim sürecine girdi. 1968-1977 arasında Kocaeli iline sağlanan sanayi desteğiyle ilçe sanayisi hızla gelişti. Bu sanayi kuruluşları cam, dokuma, plastik, makine, metal eşya ve metalürji dallarında yoğunlaşmıştır. Kurulan organize sanayi bölgesindeki sanayi tesislerinden başlıcaları iplik, dokuma, hazır giyim, bisküvi, unlu ve şekerli gıda maddeleri, meyve suyu ve konsantre meyve suyu ile otomotiv yan sanayisi ve yedek parça fabrikalarıdır. Gebze’de küçük sanayi yaygın bir gelişme göstermiştir. Başta oto onarım atölyeleri olmak üzere orman ürünleri, dokuma ve hazır giyim, gıda, kimyasal ürünler, briket ve tuğla imalatı yapan çok sayıda işyeri ve atölye vardır.
İmalat sanayisindeki hızlı gelişme sonucunda tarım alanlarının daralması ilçede bitkisel üretimin gerilemesine yol açmıştır. Buğday, yulaf, ayçiçeği, çeşitli sebze ve meyveler ilçede yetiştirilen başlıca ürünlerdir. Ayrıca az miktarda üzüm ve zeytin ürünü alınır. İlçede tavuk çiftlikleri de vardır.
Eskihisar Köyü eskiden önemli bir sayfiye yerleşmesiydi. Günümüzde ise ilçenin İstanbul iline komşu olduğu kesimde yer alan Bayramoğlu, çeşitli kuruluşlara ait siteler ve evlerle önemli bir tatil merkezidir.
Gebze kentinin güneydoğusunda kurulmuş olan antik Libyssa kenti, uzun süre Bitinya yönetiminde kaldı. Çeşitli tarihsel kaynaklar, Romalılara yenilerek Bitinyalılara sığınan Kartacalı Hannibal’ın Libyssa kentinde öldüğünü belirtir. Kent Bizans döneminde Dakibyza olarak adlandırıldı. Yöre Orhan Bey (Gazi) döneminde Osmanlı Beyliği topraklarına katıldı. Osmanlı döneminde Geğbüze olarak adlandırılan kent, İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan yollar üzerinde önemli bir konaklama merkeziydi. 19. yüzyılda İstanbul Şehremaneti’ne bağlı bir kaza olan Gebze, 1918’den 1922’ye değin işgal altında kaldı. Gebze Belediyesi 1903’te kuruldu.
Önceleri kırsal özellikleri ağır basan küçük bir yerleşim merkezi durumundayken 1960’larda devlet desteğinde sanayi sermayesinin yöreye yönlenmesiyle yapısal bir dönüşüm yaşadı ve hızla büyüdü. Kent yakın çevreden başka Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinden de göç aldı. Kentsel alanın darlığı ve arsa fiyatlarıyla kiraların hızla artması kente göç eden nüfusun belediye sınırları dışındaki alanlara yönelmesine yol açtı. Yeni nüfusun kent merkezinden çok, sanayi kuruluşlarının çevresinde yerleşme eğilimi, kentleşme bakımından düzensiz bir gelişmeye neden oldu. Bunun sonucunda fabrikaların yer aldığı yol boyunca belli noktalarda şişkinleşen çizgisel nitelikli yerleşmeler gelişti. Bu yerleşmelerdeki konutların çoğunluğu gecekondudur. 0-4 Otoyolu’nun açılması ve organize sanayi bölgesinin kurulmasından sonra kent, otoyolun kenarına kadar büyüdü.
Kentte ve çevresinde yer alan başlıca tarihsel yapılar Kutluca Tümülüsü, Eskihisar Kalesi, Hannibal’ın mezarı, Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ve Sultan Süleyman Köprüsü’dür. Eskihisar köyündeki kalenin Bizans dönemine ait olduğu sanılmaktadır. Yıkıntı durumda bulunan Kutluca Tümülüsü’nde MÖ 4. yüzyıldan kalma mezar odalan yer alır. Kentin güneydoğusundaki bir tepede bulunan servi ağaçlarıyla çevrili taşın, MÖ 183’te intihar eden Kartacalı Hannibal’ın mezarı olduğu sanılsa da bazı uzmanlar Hannibal’ın mezarının burada bulunamayacağını öne sürmektedir. Yapılan kazı çalışmalarında yalnızca 9. yüzyıla ait manastır kalıntıları bulunmasına karşın buraya Hannibal’ın mezarı olduğunu belirten anıt biçiminde bir taş dikilmiştir. Mezarı Eskihisar’da bulunan ünlü Türk ressamı Osman Hamdi Bey’in burada bulunan evi de müze haline getirilmiştir. Gebze Meslek Yüksekokulu Kocaeli Üniversitesi’ne bağlıdır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Kontur | 150 TL |
Efe Tur | 200 TL |
Lüks Artvin Seyahat | 300 TL |
Pamukkale Turizm | 368 TL |