İstanbul Beyşehir Online Otobüs Bileti
İstanbul Beyşehir otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden İstanbul Beyşehir güzergahı için arama yapın, İstanbul - Beyşehir arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
İstanbul ve Beyşehir Şehirlerinde Ulaşım
İstanbul ve Beyşehir şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
İstanbul Beyşehir seyahatinize başlamadan önce, İstanbul ve Beyşehir hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
İstanbul Bayşehir otobüs bileti mi aradınız? İstanbul Beyşehir otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 1.721 km2 olan Beyşehir ilçesi doğuda Meram, güneydoğu ve güneyde Seydişehir, güneybatıda Derebucak ilçeleri, batıda İsparta ili, kuzeyde Hüyük ve Ilgın, kuzeydoğuda da Derbent ilçeleriyle çevrilidir.
İlçe topraklan Beyşehir Gölü’nü de içine alan bir çöküntü alanı ile çevresindeki dağlardan oluşur, ilçenin doğu kesimini Erenler Dağı (2.334 m), güney kesimini Geyik Dağlan’mn kuzey uzantılan, güneybatı kesimini de Dedegül Dağı engebelendirir. Büyük ölçüde çam ormanlanyla kaplı olan bu dağlann bazı kesimlerinde yaylalar vardır. Ormanların bir bölümü meşe, göknar, sedir ve ardıçlardan oluşur, ilçenin en önemli tarım alanı olan Beyşehir Ovası, Beyşehir Kanalı Çayı boyunca güneydoğuya doğru uzanır, ilçedeki öbür önemli akarsular Beyşehir Gölü’ne dökülen Büyük Köprü Çayı ile Büyük Çay’dır. Beyşehir Gölü’nün büyük bölümü ilçe sınırlan içinde kalır. Kıyılan doğal ve tarihsel değerler açısından zengin olan Beyşehir Gölü ulusal park olarak 1993’ten beri koruma altındadır. İlçedeki başlıca mesireler Huğlu, Ulusedir ve Yakamanastır orman içi dinlenme yerleridir, ilçede bulunan 2,5 m çapında, çevre genişliği 8 m, boyu 2 m olan 100 yaşındaki titrek kavak 1994’te tabiat anıtı ilan edildi.
ilçedeki başlıca ekonomik etkinlik bitkisel üretimdir. En çok yetiştirilen ürünler buğday, arpa, şekerpancarı, patates ve baklagillerdir. Ayrıca soğan, ayçiçeği, haşhaş yetiştirilir; bağcılık, meyvecilik ve sebzecilik de yapılır. Yetiştirilen başlıca meyveler üzüm, elma ve armuttur. Kırsal kesimde hayvancılık ikincil bir uğraş niteliğindedir, en çok koyun yetiştirilir. Tatlı su balıkçılığı önemli etkinliklerden biridir. İlçe ormanlarından yılda ortalama 8.000 m3 maden direği, 1.000 m3 sanayi odunu, 2.500 m3 kâğıtlık odun, 3.000 m3 lif yonga, 35.000 m3 de yakacak odun elde edilmektedir.
İlçedeki başlıca sanayi kuruluşları un, yem, tuğla fabrikalan ile su ürünleri tesisi ve av tüfeği imalathaneleridir. I. Dünya Savaşı yıllarında orduda görev yapan ustalarca başlatılan tüfek yapımcılığı yörede geleneksel bir uğraş haline gelmiş durumdadır. Huğlu ve Üzümlü kasabaları ülkenin başlıca av tüfeği üretim merkezleridir.
Beyşehir yöresi eski bir yerleşim alanıdır. Beyşehir kentinin 10 km kuzeybatısındaki Erbaba adıyla anılan höyükte elde edilen buluntular, yöredeki ilk yerleşmenin Neolitik Çağ’a değin uzandığını göstermektedir. İlkçağda Arzava bölgesinde yer alan yöre Lidya, Pers, Makedonya ve Roma egemenliği altında kaldı. 12. yüzyılda tüm Pisidya’yla birlikte Anadolu Selçuklularının yönetimine giren yöre 1243’te Moğol istilasına uğradı. Daha sonra Eşrefoğulları ve Hamidoğullannın yönetimine girdi. I. Murad 1374’te Beyşehir’in yanı sıra Akşehir, Seydişehir, Yalvaç ve Karahisar’ı (Şarkikaraağaç) 80 bin altm karşılığında Hamidoğullanndan satın aldı. Böylece Osmanlı topraklarına katıldıysa da. bu yıllarda sık sık Karamanoğullarımn saldırısına uğradı. Timur istilasından sonra Karamanoğullannın egemenliğine giren Beyşehir '.466'ya değin Karamanoğullan ile Osmanlılar arasında birkaç kez el değiştirdi ve bu tarihte
II. Mehmed (Fatih) tarafından yeniden OsmanlI topraklarına katıldı. 19. yüzyıl sonlannda Konya vilayetinin Merkez sancağına bağlı bir kaza olarak yönetilmekteydi. Kaza merkezinin belediyesi 1871’de kuruldu.
Roma ve Bizans dönemlerinde Karalis ya da Karalia adıyla anıldığı sanılan kent, 13. yüzyıl sonlannda Eşrefoğullannın merkeziydi. Bu dönemde yaptınlan kaledeki yerleşim Içşehir ya da tçerişehir adıyla anılırdı. Adını verdiği gölün güneydoğu kıyısında yer alan kentin, il merkezi Konya’ya uzaklığı 93 km’dir.
Beyşehir tarihsel yapı kalıntısı açısından zengin bir ilçedir. Başlıca tarihsel yapılar Eflatunpınar Kaya Anıtı, MÖ 13. yüzyıla ait olduğu sanılan Fasıllar Kaya Amtı, Beyşehir Kalesi (1288), Kubadâbad Sarayı, Kuruçeşme Hanı (1207), Eşrefoğlu Camisi ve Taş Medrese olarak da anılan İsmail Aka Medresesi’dir (1370). Beyşehir Meslek Yüksekokulu ve Huğlu Meslek Yüksekokulu Selçuk Üniversitesi’ne bağlıdır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Kontur | 1100 TL |
Metro Turizm | 1100 TL |