İstanbul Bergama Online Otobüs Bileti
İstanbul Bergama otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden İstanbul Bergama güzergahı için arama yapın, İstanbul - Bergama arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
İstanbul ve Bergama Şehirlerinde Ulaşım
İstanbul ve Bergama şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
İstanbul Bergama seyahatinize başlamadan önce, İstanbul ve Bergama hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
İstanbul Bergama otobüs bileti mi aradınız? İstanbul Bergama otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Ege bölgesinin gezilip görülmeye değer anıtları Bergama’da bulunmaktadır. Burası İzmir’in bir ilçesidir. Bergama ovasından Bakır Çay akmaktadır. Bergama’yı eserlerle süsleyip önem kazandıran kişi Büyük İskender’in generallerinden Lysimachos’dur. Şehir, bir tepe üzerine kurulmuş olan Akrapol’ün eteklerinde kurulmuştur. Kasabanın eski tarihi hakkında fazla bir bilgi yoktur. MÖ 283 tarihinde kale komutanlarından Philetarus, Bergama krallığını kurmuştur. Bu devlet 150 yıl yaşamıştır. Bu devirde Bergama’da tapınaklar, Agoralar, Saraylar, Kütüphaneler, Zevs Mazbahası, Askilepyonlar yapıldı. Bunlar Helenistik devrin parlak sanat eserleridir. MÖ 133’te Bergama Kralı Attalos III bu devleti Romalılara bıraktı.
Bergama Roma egemenliğinde 400 yıl yaşadı. Bu devirde, tıpta ün kazanmış olan Gulenus yaşamıştır. Bizans zamanında Hıristiyanlar, eski devrin eserlerini harap ettiler. Ek eserleri Sen Jan adına şehir içinde bulunan Bizans Kilisesi’ni (Bazalika)’yı yaptılar. Altıncı yüzyılda Araplar Bergama’yı yağma ettiler. XIII. yüzyılda Selçuk Türkleri Bergama’yı aldılar. Şehri büyüttüler. İzmir’in Osmanlılara geçmesi ile Bergama Türk idaresine geçti.
Askilepyon, bir sağlık yurdu olarak kurulmuştur. Bu harabe pek önemli bir eserdi. Burası şehrin dışındadır. Şöhreti büyüktü. Kapısında: “Tanrılar adına ölüm girmesi yasaktır.” yazılıdır. Askilepyon’da Tıp 700 yıl yaşamıştır. Burada çeşitli tesisler kurulmuştur. Burada en önemli tedavi telkin idi. Hastaları telkin, rüya, güneş, su banyoları ve şifalı otlardan yapılmış ilâçlarla tedavi etmişlerdi. Ayrıca tiyatro ve eğlence ile tedavi usulü de vardı. Büyük de bir kütüphanesi bulunmakta idi. Tiyatrosu 4500 kişiliktir. Sahnesi ve oturma yerleri onarılmıştır. Burada her yıl Kermes şenlikleri yapılmaktadır. Yirmi metre yüksekliğinde yuvarlak tapınağı vardı. Üç kutsal havuzu, bir de çeşmesi bulunmaktadır. Sıra ile ayakta kalmış sütunlar görülmektedir. Tedavi edilen kutsal bir galeri vardır. Buradan sular damlar, deliklerden hastaya seslenirlerdi. Burada kalorifer tertibatı da vardı. Turistler bu kalıntıları hayretle seyir etmektedirler.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Pamukkale Turizm | 700 TL |
Metro Turizm | 715 TL |