Hatay Van Online Otobüs Bileti
Hatay Van otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Hatay Van güzergahı için arama yapın, Hatay - Van arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Hatay ve Van Şehirlerinde Ulaşım
Hatay ve Van şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Hatay Van seyahatinize başlamadan önce, Hatay ve Van hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Hatay Van otobüs bileti mi aradınız? Hatay Van otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 1.087 km2 olan Muradiye ilçesi doğuda Çaldıran, güneydoğuda Özalp ilçeleri, güney ve güneybatıda Merkez ilçe, batıda Van Gölü ve Erciş ilçesi, kuzeyde de Ağn iliyle çevrilidir.
İlin kuzey kesiminde yer alan ilçe topraklarının kuzey kesimini Aladağlar ve Akçadağ (2.890 m), güney kesimini de İsabey (Işık) Dağı (2.730 m) engebelendirir. Bu yüksek ve dağlık alandan kaynaklanan suların birleşmesiyle oluşan Bendimahi Çayı Muradiye (Bargiri) Ovası’nı sulayıp bir çağlayan oluşturduktan sonra Van Gölü’ne dökülür. İlçedeki tek önemli göl Sarımehmet Baraj Gölü’dür. Dağların yüksek kesimlerinde hayvancılık açısından önem taşıyan yaylalar vardır. Bendimahi Çayı üzerindeki güzelliğiyle ünlü Bendimahi Çağlayanı önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.
İlçedeki başlıca ekonomik etkinlik tarımdır. Tarımda hayvancılık önde gelir. Eskiden yaylacılık yöntemiyle çok sayıda koyun ve kıl keçisi yetiştirilirdi. Özellikle 1990’larda bölgede meydana gelen çatışmaların ilçeleri de etkilemesi sonucunda yaylaya çıkma olanağı kalmayınca küçükbaş hayvan yetiştiriciliği geriledi. İlçede et ve süt üretimine yönelik sığır besiciliği de yapılmamaktadır. Yetiştirilen başlıca bitkisel ürünler şekerpancarı, buğday ve arpadır.
Muradiye yöresindeki ilk yerleşmeleri MÖ 3000’lerde Hunilerin kurduğu sanılmaktadır. MÖ 10. yüzyılda Urartuların yaşadığı yöre daha sonra sırasıyla Med, Pers, Selevkos, Part, Roma, Bizans, Arap, Hakkari Beyliği ve Safevi yönetiminde kaldı. Osmanlı topraklarına katıldığı 16. yüzyıl ortalarında nüfusunun yarıya yakını Ermenilerden oluşan yöre 19. yüzyıl sonlarında Van vilayetinin Merkez sancağına bağlı bir kaza olarak yönetiliyordu.
Eskiden Bargiri adıyla anılan Muradiye kenti Bendimahi Çayı’nın doğusundaki bir vadinin yamacında kurulmuş eski bir yerleşmedir. Kentin belediyesinin kuruluş tarihi 1935’tir. 24 Kasım 1976’da meydana gelen Çaldıran depreminde büyük hasar gören kentte depreme dayanıklı konutlar yapılmıştır. Muradiye kenti il merkezi Van’a 84 km uzaklıktadır.
İlçe sınırları içinde birçok tarihsel yapı kalıntısı vardır. Batı kesimdeki Ünseli beldesi yakınında bulunan mezarlığın MÖ 2000’lerden kaldığı sanılmaktadır. Kalıntıları günümüze ulaşan Muradiye, Deliçay, Keçikıran ve Körzüt kaleleri, Muradiye Ovası’nın denetlenmesi amacıyla yapılmış Urartu yapılarıdır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Best Van Turizm | 900 TL |
VanGölü Turizm | 900 TL |
As Vanyolu Seyahat | 900 TL |
Metro Turizm | 1350 TL |