Erzurum Tokat Online Otobüs Bileti
Erzurum Tokat otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Erzurum Tokat güzergahı için arama yapın, Erzurum - Tokat arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Erzurum ve Tokat Şehirlerinde Ulaşım
Erzurum ve Tokat şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Erzurum Tokat seyahatinize başlamadan önce, Erzurum ve Tokat hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Erzurum Tokat otobüs bileti mi aradınız? Erzurum Tokat otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Turhal ilçesi doğuda Merkez ilçe, güneyde Pazar, Artova ve Zile ilçeleri, kuzeybatı ve kuzeyde Amasya ili, kuzeydoğuda da Erbaa ilçesiyle çevrilidir.
Dağlık alanlarla kuşatılmış olan ilçe toprakları ilin kuzeybatı kesiminde yer alır. Kuzey kesimini Sakarat Dağı (1.956 m), doğu kesimini Yaylacık Dağı, güney kesimini Deveci Dağları, batı kesimini de Buzluk Dağı (1.497 m) engebelendirir. İlçe sularını toplayan Yeşilırmak’a katılan başlıca kollar Kurucuk ve Keçeci dereleridir. Yeşilırmak vadi tabanındaki alüvyonlu düzlükler Tokat kentini geçtikten sonra genişler ve Kazova adıyla anılır. Aynı zamanda bir çöküntü alanı olan ve büyük bölümü eskiden Turhal’a bağlı olan Pazar ilçesinin sınırları içinde kalan Kazova, ilçenin başlıca tarım alanıdır. Kazova’nın çukur bir kesiminde suların birikmesiyle oluşmuş Kaz Gölü sonradan kurutularak tarım alanlarına katılmış durumdadır. Doğal bitki örtüsü step görünümünde olan ilçenin dağlık kesimleri meşe ve kayın ormanlarıyla kaplıdır.
İlçe halkının başlıca geçim kaynağı tarım ve tarıma dayalı sanayidir. En çok yetiştirilen bitkisel ürünler şekerpancarı, buğday, arpa, üzüm, ayçiçeği, baklagiller ve elmadır. Kazova’nın en tanınmış ürünü üzümdür. İlin en çok şekerpancarı ve ayçiçeği üretilen ilçelerinden biri de Turhal'dır. Bir başka önemli tarımsal etkinlik de sığır besiciliğidir. Elde edilen sütler süt ürünleri tesislerinde değerlendirilir. İlçe tarımına katkıda bulunan başlıca kurum Kazova Tarım İşletmesi’dir.
İlçedeki en önemli sanayi kuruluşu 1934’te işletmeye açılan, sonradan ispirto ve makine fabrikalarının da eklenmesiyle genişletilen ve 2000’de özelleştirme kapsamına alman Turhal Şeker Fabrikası’dır. Makine fabrikasında Türkiye’deki şeker fabrikaları için yedek parçaların yanı sıra başka sanayi kuruluşları için çeşitli makine parçaları üretilir. Şeker, ispirto ve makine fabrikalarının atıkları Yeşilırmak’ta kirlenmeye neden olmaktadır. İlçede ayrıca metal eşya ve tarım araçları üreten tesislerle orman ürünlerini işleyen işyerleri vardır.
Başlıca yeraltı kaynakları antimon, kireçtaşı ve traverten yataklarıdır. Türkiye’deki en yüksek nitelikli antimon yataklarından biri Turhal ilçesindedir.
Tarihsel geçmişi Roma dönemine dayanan Turhal yöresi 1413’te Osmanlı topraklarına katıldı. 19. yüzyıl sonlarında Sivas vilayetinin Tokat sancağına bağlı bir nahiyeydi. Nahiye merkezinin beldiyesi 1892’de kuruldu. Turhal 1944’te ilçe yapıldı.
Kazova’nın kuzeybatı kesiminde ve Yeşilırmak’ın kenarında kurulmuş olan kent ilçenin batı kesiminde yer alır. Eskiden küçük bir yerleşmeyken şeker fabrikasının kuruluşundan sonra hızla gelişerek Tokat’tan sonra ilin ikinci büyük merkezi durumuna geldi.
1950’de 9.513 olan nüfusu 1970’te 28 bini, 1980’de 46 bini, 1985’te 60 bini, 1990’da 68 bini, 2000’de de 95 bini aştı. Tarihsel yerleşme merkezi kale çevresinde olan kentte bir küçük sanayi sitesi vardır. Zile ile Amasya’yı Tokat’a bağlayan yolların kesiştiği alanda yer alan kentten Sivas-Samsun demiryolu geçer.
İl merkezi Tokat’a uzaklığı 46 km’dir. Turhal Meslek Yüksekokulu ile Turhal Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne bağlıdır.