Edirne Tekirdağ Online Otobüs Bileti
Edirne Tekirdağ otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Edirne Tekirdağ güzergahı için arama yapın, Edirne - Tekirdağ arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Edirne ve Tekirdağ Şehirlerinde Ulaşım
Edirne ve Tekirdağ şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Edirne Tekirdağ seyahatinize başlamadan önce, Edirne ve Tekirdağ hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Edirne Tekirdağ otobüs bileti mi aradınız? Edirne Tekirdağ otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yapılan araştırma sonuçlarına göre MÖ 3000’lerden beri yerleşim alanı olduğu anlaşılan Tekirdağ yöresi MÖ 1200’lerde Trakların yurduydu. MÖ 6. yüzyılda Perslerin yönetimine giren yörede yaşayan Odrysler MÖ 5. yüzyıl ortalarında bir devlet kurdu. MÖ 4. yüzyıl başlarında yöreyi ele geçiren Büyük İskender Odrys Devleti’ni Makedonya Krallığı’na bağladı. Daha sonra Galatların saldırısına uğrayan yöre Selevkos yönetiminin ardından MÖ 168’de Roma egemenliğine girdi. MS 4. yüzyılda Gotlar, Bizans döneminde de 6. yüzyılda Avarlar ile Slavlar yöreyi istila etti. 7. yüzyılda Araplar, 8. yüzyılda Bulgarlar, 12. yüzyılda Peçeneklerce yağmalandı. 11. yüzyıl başlarında Bizans’ın Trakya Theması'nın sınırları içinde yer alıyordu. Konstantinopolis’i (İstanbul) ele geçiren Latinler 13. yüzyılda Marmara kıyısındaki kaleleri Venediklilere verdi. Osmanlılar Tekirdağ’ı ilk kez 1357’de ele geçirdi. Daha sonra bir süre gene Bizans yönetimine giren yöre 14. yüzyıl sonlarında kesin olarak Osmanlı topraklarına katıldı. Bundan sonra yöreye Türkmen aşiretleri yerleştirildi. 16. yüzyıldaki Celali Ayaklanmaları yöreyi de etkiledi. Rusların 1828 ve 1878’de iki kez işgal ettiği yörenin büyük bölümü 19. yüzyıl sonlarında Edirne vilayetine bağlı Tekfurdağı sancağının sınırları içindeydi. Şarköy ve çevresi ise aynı vilayetin Gelibolu sancağına bağlıydı. Balkan Savaşları sırasında 1912’den 1913’e değin Bulgar işgalinde kalan yörenin doğu kesiminden geçen demiryolu hattı üzerindeki Muratlı, Çorlu ve Çerkezköy istasyonları Mondros Mütarekesi’nden (30 Ekim 1918) sonra Kasım 1918’de Fransızların denetimine verildi. İki ay sonra bu istasyonlar Yunanlara bırakıldı. Yöre 20 Temmuz 1920’de Marmara Denizi kıyısından başlayarak kısa sürede Yunan kuvvetlerince işgal edildi. Üstün Yunan kuvvetleri karşısında dağılan 1. Kolordu 25 Temmuz 1920’de Bulgaristan’a sığındı. İşgal dönemi boyunca Trakya-Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ne bağlı silahlı çeteler Yunan birliklerine karşı çeşitli saldırılar düzenledi. Mudanya Mütarekesi’nin (11 Ekim 1922) imzalanmasından sonra 15 Ekim 1922’de Yunanların boşalttığı yörenin kuzeyindeki Çorlu ve Saray İtalyanların, güneyindeki Tekirdağ ve Şarköy de İngilizlerin denetimine girdi. Yöre tümüyle 17 Kasım 1922’de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yönetimindeki topraklara katıldı.