Denizli Uşak Online Otobüs Bileti
Denizli Uşak otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Denizli Uşak güzergahı için arama yapın, Denizli - Uşak arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Denizli ve Uşak Şehirlerinde Ulaşım
Denizli ve Uşak şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Denizli Uşak seyahatinize başlamadan önce, Denizli ve Uşak hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Denizli Uşak otobüs bileti mi aradınız? Denizli Uşak otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 1.063 km2 olan Banaz ilçesi kuzey ve kuzeydoğuda Kütahya, doğuda Afyonkarahisar illeri, güneyde Sivaslı ilçesi, batıda da Merkez ilçeyle çevrilidir.
Banaz, İç Anadolu ile Ege bölgeleri arasında bir geçiş alanı niteliği taşıyan Uşak ilinin çok yüksek ve engebeli kuzeydoğu kesiminde yer alır. Bu geniş geçiş alanı İçbatı Anadolu Eşiği adıyla anılır. İlin en yüksek kütlesi olan Murat Dağı (2.309 m) ilçenin kuzey kesimini engebelendirir. Yer yer karaçam ve kayın ormanlarına rastlanan Murat Dağı’nın yüksek kesimlerinde yöre halkının yazın serinlemek için çıktığı yaylalar vardır. Murat Dağı’ndan doğan Banaz Çayı ilçenin en önemli akarsuyudur. Büyük Menderes Irmağı’nın kollarından biri olan çay bazen taşarak çevresindeki tarım alanlarına zarar verir. Banaz Çayı vadi tabanının genişlediği kesimde yer alan düzlüklerin deniz düzeyinden yüksekliği 900 m kadardır. Banaz Ovası adıyla anılan ve verimli bir tarım alanı olan bu düzlüklerin yüzölçümü 80 km2’ye yakındır.
Banaz, bitkisel üretim açısından ilin başta gelen ilçesidir. Bitkisel üretim Banaz Ovası’nda yoğunlaşır. Başta arpa ve buğday olmak üzere tahıl, baklagiller, şekerpancarı, haşhaş ve elma en çok yetiştirilen ürünlerdir. İlçenin zengin otlaklarının yanı sıra şekerpancarı üretimi sığırcılığı olumlu yönde etkiler. Yöre halkının yararlandığı başlıca eğlenme ve dinlenme alanı, Banaz kentine 4 km uzaklıktaki Evrendede orman içi dinlenme yeridir. Başkomutan Tarihi Milli Parkı’nın küçük bir bölümü ilçe sınırları içine taşar. İlçenin başlıca yeraltı kaynakları asbest, cıva, kaolin ve manganez yataklandır.
Banaz yöresi MÖ 3. yüzyılda Pergamon (Bergama) Krallığı’na bağlıydı. MÖ 2. yüzyılın ikinci yarısında Roma’nın, MS 4. yüzyıldan sonra da Bizans’ın egemenliğine girdi. Yörede Türk egemenliği 1072’de başladı. Beylikler döneminde Germiyanoğulları Beyliği ve Osmanlılar arasında el değiştiren Banaz, Fetret Devri’nde Germiyanoğulları’nda kaldı. Germiyan beyi II. Yakub’un vasiyetiyle savaş olmadan Osmanlılara geçen Banaz (1429), 19. yüzyıl sonlarında Hüdavendigar (Bursa) vilayetindeki Kütahya sancağının Uşak kazasına bağlı bir nahiyeydi. Kurtuluş Savaşı sırasında Yunan işgaline uğrayan Banaz’ın yönetsel konumu Cumhuriyet döneminin ilk 30 yılında değişmedi. 1953’te ilçe yapılan Banaz, aynı tarihte kurulan Uşak iline bağlandı. İlçe merkezinin belediyesi de bu sırada kuruldu.
Banaz kenti, İzmir-Afyonkarahisar kara ve demir yolu üzerindedir. Kentteki başlıca ekonomik etkinlik dokumacılıktır. Halı ve kilim dokumacılığından başka halı tezgahları yapımı da önem taşır. Banaz Meslek Yüksekokulu Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bağlıdır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Metro Turizm | 300 TL |
Anadolu Ulaşım | 350 TL |