Denizli İstanbul Online Otobüs Bileti
Denizli İstanbul otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Denizli İstanbul güzergahı için arama yapın, Denizli - İstanbul arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Denizli ve İstanbul Şehirlerinde Ulaşım
Denizli ve İstanbul şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Denizli İstanbul seyahatinize başlamadan önce, Denizli ve İstanbul hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Denizli İstanbul otobüs bileti mi aradınız? Denizli İstanbul otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Çinili Köşk (Fatih Müzesi), Topkapı Sarayı ile Gülhane Parkı arasında, Arkeoloji Müzesi'nin avlusunda yer alır. Çinili Köşk, Fatih Sultan Mehmet döneminden bugüne ulaşabilen az sayıdaki dinsel amaçlı olmayan yapılardan biridir.
1472-1473'te Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırıldı. Bazı kaynaklara göre mimarı Sinan-ı Atik'tir. Mimarisinde isfahan etkisi görülen bina İsfahan Meydanı’ndaki Ali Kapu gibi önündeki meydanda düzenlenen cirit oyunlarını seyretmek amacıyla kullanılmıştır.
Kesme taş ve tuğladan yapılmış, iki katlı ve bir de asma katı bulunan binanın ön cephesini boydan boya bir revak kaplar. 14 köşeli sütunun taşıdığı revağa, iki taraflı mermer bir merdivenle çıkılır. Kareye yakın dikdörtgen planlı binanın girişindeki kubbeli bölümden binanın tam merkezinde yer alan, üç yanı birer eyvanla genişletilmiş kubbeyle örtülü bir orta salona geçilir. Haç biçimli ortasalonun dört köşesinde de kubbeli mekanlar yer alır. Bina son derece zengin çini bezemelerle kaplıdır.
Murat III döneminde genişletilen ve 1750 yangınında hasar gördükten sonra onarılan Çinili Köşk 1873'te Asar-ı Atika Müzesinin deposu olarak kullanılmaya başlandı. 1910'da eskiyen çinileri Kütahya çinileriyle değiştirildi. 1953’te onarım gördü ve İstanbul'un fethinin 500. yılı nedeniyle Fatih'in eşyaları burada sergilendi. 1967'de Çinili Köşk’te Türk Çini ve Seramikleri Müzesi açıldı. Çeşitli müzelerden getirilen 13-19. yy'lara ait çini ve seramikler sergilenmeye başlandı.
Eski Şark Eserleri Müzesi, Gülhane Parkı içindeki Arkeoloji Müzesi'nin yanında yer alır. İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ni oluşturan 3 müzeden biridir. 1882-1883 yılları arasında Fransız mimar Vallaury tarafından okul olarak yapılan bina okulun taşınmasından sonra, Halil Edhem Eldem tarafından müze olarak düzenlendi ve 1917'de Eski Şark Eserleri Müzesi adıyla hizmete açıldı. 1963-1973 yılları arasında modern müzecilik anlayışına uygun olarak yeniden düzenlenen müzede 4 bölüm bulunmaktadır: Mezopotamya Bölümü, Mısır Bölümü, Anadolu Bölümü ve Arap Yapıtları Bölümü.
Müzenin Mezopotamya Bölümü’nde çoğu Mezopotamya kazılarında elde edilmiş, Sümer, Akad, Asur ve Babil kültürlerine ait çok sayıda buluntu sergilenmektedir. Bunların arasında mühürler koleksiyonu özel bir önem taşır.
Mısır Bölümü'nde sergilenen ve bir bölümü Hıdiv Abbas Hilmi Paşa tarafından hediye edilen yapıtlar, Mısır'ın MÖ. 3000- MS. 600 yılları arasındaki tarihine ışık tutmaktadır.
Anadolu Bölümü'nde özellikle Hattuşaş, Zincirli ve Karkamısh kazılarında bulunmuş olan son derece zengin bir koleksiyon sergilenmektedir. Sözkonusu buluntular, Anadolu'nun İlk Tunç Çağı, Hitit İmparatorluk dönemi ve Geç Hitit dönemi kültürüne ilişkin önemli ipuçları içermektedir. Bu buluntular arasında kapı arslanları ve kabartmalarıyla mühürler ayrı bir yer tutar. Arap Yapıtları Bölümü, Arabistan Yarımadası’ndan İslamiyet öncesi çıkan Arap uygarlıklarına ayrılmıştır. Bu bölümde sergilenen yapıtlar arasında, mezar taşı olarak kullanılan taş heykelcikler dikkati çeker.
Tüm bu bölümlerde sergilenen yapıtlar arasında Asur Kralı Salmanasar Il’ın heykeli, Hitit Kralı Tuthaliya Il’ın kanatlı sfenks heykeli, mızraklı askerlerin betimlendiği Asur kabartmaları, Sümer Kralı Gudea'nın heykeli ve bir Mısır mumyası özellikle değerlidir.
Müzenin Sümer, Akad ve Hitit dillerinde yazılmış 70 bin dolayında levhadan oluşan çiviyazısı belgeler arşivi, dünyanın en zengin çiviyazısı koleksiyonlarından biridir.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Metro Turizm | 700 TL |
Anadolu Ulaşım | 800 TL |
Pamukkale Turizm | 950 TL |