Bursa Zonguldak Online Otobüs Bileti
Bursa Zonguldak otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Bursa Zonguldak güzergahı için arama yapın, Bursa - Zonguldak arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Bursa ve Zonguldak Şehirlerinde Ulaşım
Bursa ve Zonguldak şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Bursa Zonguldak seyahatinize başlamadan önce, Bursa ve Zonguldak hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Bursa Zonguldak otobüs bileti mi aradınız? Bursa Zonguldak otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Zonguldak kent merkezinin bulunduğu alan eskiden Üzülmez Deresi’nin ağız kesiminde yer alan bir bataklıktı. Bu bataklığın kıyı kesiminde bir köy bulunmaktaydı. Sandraka ya da Sandrake olarak anıldığı bilinen bu küçük kırsal yerleşme adını Üzülmez Deresi’nin ilkçağdaki adı olan Sandra’dan alıyordu. Daha sonraki dönemlerde “zongalık” olarak adlandırılan bu kesimdeki sazlık ve bataklık alanın kurutulmasıyla belirmeye başlayan yerleşmeye Zonguldak dendi.
19. yüzyıl başlarında Üzülmez Deresi’nin ağız kesiminde üstü saz ve kamışlarla örtülü basit konutlardan oluşan küçük bir balıkçı köyü vardı. Ereğli-Zonguldak Kömür Havzası’ndaki taşkömürü yataklarında 1848’de üretimin başlamasından sonra maden ocaklarının bulunduğu yörelerde birbirinden bağımsız bazı küçük yerleşme yerleri ortaya çıktı. Bu küçük yerleşim birimlerini madenlerde çalışmak için yöreye göç edenler kurdu. 19. yüzyıl sonlarında yabancı madencilik şirketlerinin yönetim merkezi bu yerleşme birimlerinden Kozlu’daydı. Bugünkü Zonguldak kentinin bulunduğu kıyı liman kurulmasına daha elverişli olduğundan daha fazla gelişti. Fransızlara ait Ereğli Şirketi’nin burada lavuar, dekovil hatları, lojmanlar ve kısa mendirekli bir liman yaptırması Zonguldak’ı madencilik merkezi ve taşkömürü ihraç limanı durumuna getirdi. Kentin adının bu sırada yörede madencilikle uğraşan yabancıların yaptığı tanımlamalardan kaynaklandığını ileri süren çeşitli görüşler bulunmaktadır. Buraya denizyoluyla gelen Belçikalılar ve Fransızlar limanın yerini Göl Dağı’na göre belirlediklerinden burayı “Göl Dağı bölgesi” anlamında “Zone Gheul Dagh” olarak anıyorlardı. Bir görüşe göre Zonguldak, bu Fransızca adlandırmanın Türkçe okunuşundan gelmektedir. Başka bir görüşe göre limanın ardındaki dağların sık bitki örtüsüne yabancıların verdiği “Jungle-Dagh” adının Türkçe söylenişinin zamanla Zonguldak’a dönüştüğü ileri sürülmektedir.
Gelişen Zonguldak 1899’da kaza merkezi yapıldı ve yabancı şirketlerin Kozlu’daki yönetim merkezleri 1909’da buraya taşındı. Kaza merkezinin belediyesi de 1899’da kuruldu.
Kentin yakınındaki maden ocaklarının çevresinde Karadon, Üzülmez, Kilimli ve Gelik adlı bazı yerleşme yerleri belirdi. Memur ve işçi lojmanlarının yapılması, 1950’lerde de yeni limanın inşa edilmesi kentin gelişmesini daha da hızlandırdı. Eskiden bazı yönetim binaları ile çeşitli ticari işyerlerinin sıralandığı ana caddeden (Gazi Paşa Caddesi) geçen demiryolu sökülerek Üzülmez Deresi’nin sol kıyısından limana ulaşacak biçimde yeniden düzenlendi. Kent bir yandan güney ve güneydoğudaki sırtlara doğru gelişirken bir yandan da kuzeydoğuda Kilimli ve Çatalağzı, doğuda Üzülmez, batıda da Kozlu’yla bütünleşmeye başladı. 1950’de 35.722 olan kent nüfusu, 1960’ta 54.010’a, 1970’te 77.135’e, 1980’de 109.044’e, 1985’te 117.879’a ulaştı. 1990’da 117.975’e yükselen kent nüfusu 2000’de 105 binin altına düştü.
Zonguldak 2000’de Samsun, Trabzon, Çorum ve Ordu’dan sonra Karadeniz Bölgesi’nin beşinci büyük kentiydi. Kent taşkömürü üretimine bağlı olarak Batı Karadeniz Bölümü’nün en önemli sanayi ve ticaret merkezi olma özelliğini hala korumaktadır. Eskiden yolcu taşımacılığı açısından önem taşıyan Zonguldak limanından günümüzde yalnızca yük ve taşkömürü taşımacılığı amacıyla yararlanılır. Irmak-Zonguldak demiryolu batıda Kozlu’ya kadar uzanır, ama Kozlu-Zonguldak hattıyla daha çok taşkömürü taşınır. Zonguldak kenti karayoluyla Ankara’ya 268 km, İstanbul’a 331 km, Sinop’a 464 km, Kıklareli’ne 540 km, Kayseri’ye 587 km, Manisa’ya 627 km, Antalya’ya 759 km ve Artvin’e 1.132 km uzaklıktadır. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin rektörlüğü ve bazı birimleri kenttedir.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Efe Tur | 700 TL |
Pamukkale Turizm | 750 TL |