Bursa Tokat Online Otobüs Bileti
Bursa Tokat otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Bursa Tokat güzergahı için arama yapın, Bursa - Tokat arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Bursa ve Tokat Şehirlerinde Ulaşım
Bursa ve Tokat şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Bursa Tokat seyahatinize başlamadan önce, Bursa ve Tokat hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Bursa Tokat otobüs bileti mi aradınız? Bursa Tokat otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 493 km2 olan Artova ilçesi doğuda Merkez ilçe, güneyde Yeşilyurt, güneybatıda Sulusaray, batıda Zile, kuzeybatıda Turhal, kuzeyde de Pazar ilçeleriyle çevrilidir.
Eskiden 909 km2’lik bir alanı kaplayan ilçe toprakları Yeşilyurt ve Sulusaray’ın ilçe yapılmasından sonra önemli ölçüde daralmış durumdadır. Deveci Dağları’nın doğu uzantıları ilçenin batı kesimine sokulur. Yeşilırmak'ın başlıca kollarından Çekerek Çayı’nı oluşturan akarsular bu dağlardan kaynaklanır. Bu akarsuyun suladığı ve Artova adıyla andan düzlüklerin küçük bir bölümü ilçe sınırları içindedir.
İlçenin başlıca gelir kaynağı tarımdır. Yetiştirilen başlıca ürünler buğday arpa, fiğ ve şekerpancarıdır. Az miktarda yeşil mercimek, fasulye ile öbür sebzeler de ekilir. Yaygın olarak hayvancılık yapılır. İlçede 17 bini aşkın sayıda sığır, 17 bine yakın koyun ve yaklaşık 500 manda vardır. Elde edilen hayvansal ürünler aile işletmelerinde değerlendirilir. İlçedeki tek sanayi tesisi un fabrikasıdır.
İlçenin kuzey kesiminde, Yenice köyü yakınındaki Kayapınar Höyüğü’nde yapılan çalışmalarda geçmişi Kalkolitik Çağ’dan (MÖ 5500-3500) Friglere değin uzanan bir yerleşme yeri bulunmuştur. Yöre Pontus Krallığı’nın son döneminde VI. Mithradates ile Romalı komutanlar arasındaki çatışmalardan zarar gördü. Eretna Beyliği’nin egemenliği altında yeniden gelişti. 15. yüzyıl başlarında ise Timur’un orduları tarafından yağmalandı. Osmanlı dönemi sonlarında Tokat’a bağlı bir nahiye olarak yönetilen yörenin merkezi Sulusaray’dı. 1923’teki depremde Sulusaray yıkılınca merkez Çamlıbel’e taşındı. Yöre 1944’te merkezi Artova kasabası olmak üzere ilçe yapıldı. İlçe merkezinin belediyesi de aynı tarihte kuruldu. 1987’de Sulusaray bucağıyla birlikte Artova’dan ayrılan Yeşilyurt ilçesi kuruldu. 1990’da da Sulusaray ilçe oldu.
Artova kasabası Tokat kentinin güneybatısında, Çekerek Çayı vadisine açılan küçük bir dere vadisinde yer alır. Deniz düzeyinden yüksekliği 1.165 m olan kasabanın il merkezine uzaklığı 38 km’dir. Tokat’a yakınlığı kasabanın gelişimini sınırlamaktadır. Sivas-Samsun demiryolu kasabadan geçer.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Tokat Seyahat | 850 TL |
Topçam Turizm | 850 TL |
Metro Turizm | 1300 TL |