Bursa Tekirdağ Online Otobüs Bileti
Bursa Tekirdağ otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Bursa Tekirdağ güzergahı için arama yapın, Bursa - Tekirdağ arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Bursa ve Tekirdağ Şehirlerinde Ulaşım
Bursa ve Tekirdağ şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Bursa Tekirdağ seyahatinize başlamadan önce, Bursa ve Tekirdağ hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Bursa Tekirdağ otobüs bileti mi aradınız? Bursa Tekirdağ otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 296 km2 olan Çerkezköy ilçesi doğuda İstanbul ili, güney ve batıda Çorlu, kuzeybatı ve kuzeyde de Saray ilçeleriyle çevrilidir.
İlçe toprakları Ergene Havzasındaki hafif engebeli düzlüklerden oluşur. Bu toprakların sularını Ergene Irmağı ile başlıca kollarından Çorlu Çayı toplar.
1970’lere değin kırsal nitelikli küçük bir yerleşmeydi. Ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma dayanıyor ve en çok ayçiçeği yetiştiriliyordu. Bu yıllarda İstanbul’da gelişen sanayisi için geniş fabrika arsalarının bulunmayışı ve ulaşım maliyetlerinin artması gibi nedenlerle ortaya çıkan merkezden uzaklaşma eğilimi mekansal bir sıçramaya yol açtı. İstanbul sanayisi bir yandan Marmara Bölgesi’nin doğu kesiminde İzmit, Yalova, Bursa gibi merkezlere yatırım yapmaya başlarken İstanbul’un 100 km batısındaki Çerkezköy de bu gelişmeden payını aldı. Çerkezköy karayolu bağlantısının yanında, 19. yüzyıldan beri İstanbul’la demiryolu bağlantısına da sahipti. Ulaşım bakımından bu elverişli konum, arsa fiyatlarının ucuzluğuyla da birleşince Çerkezköy’ü İstanbul sanayisi için çekici bir yer durumuna getirdi. Çerkezköy 1971-1977 döneminde Bakanlar Kurulu kararıyla “teşviki öngörülen sanayi bölgesi” kabul edildi ve 2.200 hektarlık bir alan Organize Sanayi Bölgesi kurulmak amacıyla kamulaştırıldı. Kamulaştırılan alanın henüz hiçbir altyapı çalışması yapılmamış 1.500 hektarlık bölümü, teşvik belgesi almış sanayi kuruluşlarının yerleşimine açıldı. Bu gelişmelerle birlikte Çerkezköy özel sektörün yoğun yatırımlarına sahne oldu. 1970’lerin ikinci yarısında Çerkezköy’de son derece büyük ölçekli, modern teknoloji kullanan ve esas olarak dış pazara yönelik üretim yapan sanayi kuruluşları art arda etkinliğe geçti. Birçoğu Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan bu tesisler dokuma ile metal eşya ve makine imalat dallarında yoğunlaşmıştı.
Halkın bir bölümü tarımla uğraşmaktadır. Yetiştirilen başlıca ürünler buğday, şekerpancarı ve ayçiçeğidir. Hayvancılık da yapılan ilçede en çok sığır ve koyun yetiştirilir.
Çerkezköy Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan sonra kuruldu ve buraya Çerkesler yerleştirildi. 1958’e değin Saray ilçesinin bir bucağıydı, bu tarihte ilçe yapıldı. İlçe merkezinin belediyesi 1912’de kuruldu.
Önceleri Çorlu Çayı kenarında kurulu küçük bir kasaba olan Çerkezköy, sanayinin gelişimiyle hızlı bir büyüme sürecine girdi. 1970’te 6.700 dolayında olan nüfusu 1980’de ikiye katlanarak 13 bine yaklaştı. 1990’da 23 bini bulan nüfus 1997’de 35 bini aştı. Eksiden kırsal nitelikli bir kasaba olan Çerkezköy günümüzde modern görünümlü bir kenttir. Hemen kuzeyindeki 10 bini aşkın nüfuslu Kapaklı beldesi Çerkezköy’ün uydusu gibi gelişme göstermektedir. Güneyden geçen 0-3 Otoyolu’na 22 km’lik bir yolla bağlanan kent, il merkezi Tekirdağ’a 60 km uzaklıktadır. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Trakya Üniversitesi’ne bağlıdır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Metro Turizm | 700 TL |
Pamukkale Turizm | 700 TL |