Batman Adıyaman arası yaklaşık olarak 301 km’dir. Yaklaşık olarak 5 saat süren bir otobüs yolculuğu sizleri bekliyor. Bu rota üzerinde takriben bir firma ortalama olarak günde tek sefer düzenlemektedir. En popüler firmalar arasında Vangölü Turizm gösterilebilir. Otobüs bileti fiyatları firmadan firmaya değişiklik göstermekle birlikte ortalama olarak 70 TL’dir.
Batman - Adıyaman Otobüs Bileti nasıl alınır?
Türkiye’nin her bölgesine en uygun otobüs biletine NeredenNereye.com üzerinden birkaç tık ile sahip olabilirsiniz. Bunun için banka kartına ya da kredi kartına sahip olmanız yeterli. Seferleri düzenleyen otobüs firmaları arasından istediğinizi seçin, en uygun fiyatlar ile biletinize sahip olun ve hemen seyahatinize başlayın.
Gideceğiniz güzergahı belirledikten sonra “Ucuz Bilet Bul” butonuna basın ve ardından açılacak sayfada firmalar listelenecektir. Dilediğiniz firmayı seçtikten sonra karşınıza yerleşim planı gelir. Boş durumda olan istediğiniz koltuğu seçtikten sonra, kişisel bilgilerinizi doldurun ve ödeme işlemini tamamlayın. İşlemler sırasında verdiğiniz iletişim bilgileri doğrultusunda size yolculuk bilgileriniz gönderilecektir. Ülkemizin doğusunda yer alan bu illerimize olan bu gezinizde NeredenNereye.com ailesi olarak sizlere en güvenli ödeme hizmetini vermekteyiz. 1999 yılından bu yana ilkemiz müşteri memnuniyeti, amacımız ise uzun yıllara dayanan bilgi ve tecrübemiz ile sizlere en uygun fiyatlarla en konforlu yolculuğu sağlamaktır. Bu arada yolculuğa başlamadan önce Adıyaman’da gezilecek yerler bölümümüze de göz atmayı unutmayın, ilginizi çekecek bir yer mutlaka vardır.
Batman’dan yola çıkarken...
Yolculuğunuz Batman Otogarı ile başlar. Otogara ulaşım sağlamak için seçmiş olduğunuz firmanın şehiriçi servisini kullanabilir, toplu taşıma araçları ya da ticari taksileri kullanabilirsiniz. Yolculuğunuzun sonunda Adıyaman Otogarına ulaşacaksınız. Şehir merkezine ve çevre ilçelere ulaşım için otobüs firmasının servislerini tercih edebileceğiniz gibi aynı zamanda şehir merkezine gitmekte olan belediye otobüslerini, minibüsleri veya özel taksileri de kullanabilirsiniz.
Adıyaman’da Gezilecek Yerler…
Nemrut Dağı
Ülkemizde bilinen, Adıyaman’da gezilmesi gereken yerlerin başında Nemrut Dağı gelir. Unesco'nun dünya mirası listesine yurdumuzdan bir olağanüstü güzellik daha eklenmiş 1980’lerin sonunda. Dev heykelleri ile ünlü Kommagene krallığının mistik mezarları, tapınakları insanın aklını başından alıyor. M.Ö. 62 yılında Kommagene Krallığı tarafından belirli bir diziliş sırası ile yapılan bu dev heykeller sadece bu krallığa ait tanrı heykelleri değildir. Aralarında Yunan tanrıları, pers tanrıları da bulunur. Şu bir gerçek ki ülkemiz pek çok açıdan çok kültürlü bir geçmişe sahip ortaya çıkarılan eserler de bunu kanıtlar niteliktedir. Ancak kralın kendisine ait mezar bulunamamıştır.
Perre Antik Kenti
Kommagene Krallığı’nın önemli şehirlerinin başında Perre Antik Kenti gelir. Bazı kaynaklarda adı Pirin yahut Perin olarak geçer. Başka eski referanslarda ise Me’arath gazze Pörön olarak da belirtilir. Hüküm sürdüğü dönemde yeri itibari ile oldukça önem arz eden bir şehirdi. Hatta kutsal bile sayıldığı için Hierapolis deniliyordu. Bu şehrin dini anlamda önem kazandığı M.S. 325 yılında İznik bölgesinde toplanan İncil konseyine katılımından da anlaşılmaktadır. Samosatalı Andreas olarak bilinen keşişin yazdığı mektuplarda Perre kenti’nden bahsetmesi de bu bölgenin dini önemini pekiştirici bir bilgidir. Roma Çeşmesi olarak adlandırılan ve bugün hâlâ kullanılan çeşmeden akan suyun güzelliği hakkında birçok söylenceye rastlanır. Buranın bir dinlenme mekanı olduğu sıklıkla ziyaretçilerin özellikle yolcuların (kervanların) ve ordu askerlerinin buraya gelerek dinlendiğini suyundan içtiklerini ve suyun çok güzel olduğunu anlattıklarını Antik Roma'ya ait referanslarda görebiliyoruz. Maalesef Bizans zamanında eski önemini yitiren kent, aynı önemi daha sonra yakalayamamıştır. Bu bölgedeki kaya mezarları kayalara oyularak yapıldığı için görünümleri harikuladedir, mutlaka görmelisiniz.
Derik Kutsal Alanı
Derik Kutsal Alanı, olarak bilinen iki tepenin arasında bulunan düz bir alanda yapılan bir tapınak bir çevre duvarı bulunur.
Palanlı Mağarası, Taş devrinde insan yaşamı olduğu zamanda kullanıldığı anlaşılan mağarada günümüze kadar bozulmadan gelebilen hayvan çizimlerine (dağ keçisi, geyik) rastlanmış dönem olarak M.Ö. 40.000 yıllarına kadar uzandığı anlaşılmıştır. Bu çizimleri yapan kişilerin özellikle o dönemde avcılık ve toplayıcılıkla uğraştıkları düşünülmektedir.
Gerger Kalesi
Gerger Kalesi, Roma döneminde yapılan kaleyi Selçukluların ve Osmanlıların ele geçirerek çeşitli eklemeler yaptığı düşünülmüştür.
Adıyaman Lezzetleri
Yörenin kültürel çeşitliliği elbette ki mutfağına da yansımış ortaya tadına doyum olmaz lezzetler çıkmıştır. Çiğ Köfte bunların en ünlüsüdür ki ünü tüm ülkeyi sarmıştır. Ayrıca Besni Tavası, Buhara Pilavı, Meyir Çorbası tatlı olarak da yörenin sevilen tatlarından Tene Helvası gösterilebilir.
Keyifli yolculuklar dileriz...