Balıkesir Tekirdağ Online Otobüs Bileti
Balıkesir Tekirdağ otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Balıkesir Tekirdağ güzergahı için arama yapın, Balıkesir - Tekirdağ arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Balıkesir ve Tekirdağ Şehirlerinde Ulaşım
Balıkesir ve Tekirdağ şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Balıkesir Tekirdağ seyahatinize başlamadan önce, Balıkesir ve Tekirdağ hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Balıkesir Tekirdağ otobüs bileti mi aradınız? Balıkesir Tekirdağ otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Çamlıkoy, Tekirdağ kentinin yaklaşık 110 km kuzeydoğusunda yer alır. Eskiden Kastros Koyu adıyla anılan bu Karadeniz kıyısında mesire yerleri bulunuyor.
Kumbağ, Tekirdağ kentinin yaklaşık 15 km güneybatısında yer alır. Doğal kumsalların uzandığı Marmara kıyısında çeşitli yazlık konutlar, siteler ve konaklama tesisleri sıralanıyor.
Namık Kemal Anıtı, Tekirdağ kentinde ünlü şairin anısına 1942’de dikildi.
Raköczi’nin Anıları Müzesi, Erdel Prensi Ferenc Raköczi’nin 1720-35 arasında içinde yaşadığı ve öldüğü evdir. Bugün müze ve Macarevi olarak da biliniyor.
Rüstem Paşa Camisi, kentin içindeki tek kubbeli tek minareli 1552-1553 tarihli camidir. Mimar Sinan’ın yapıtıdır.
Semiz Ali Paşa Camisi, Marmaraereğlisi ilçe merkezindedir. Mimar Sinan’ın yapıtıdır. Üzeri çatıyla örtülü cami 1561-1565 arasında yapılmıştır.
Yüzölçümü 481 km2 olan Şarköy ilçesi doğu ve güneyde Marmara Denizi, batıda Çanakkale ili, kuzeyde de Malkara ilçesi ve Merkez ilçeyle çevrilidir.
Orta ve kuzey kesimi dağlık alanlardan oluşan ilçe toprakları ilin güneybatı köşesinde yer alır. İlçe topraklarının kuzey, doğu ve güney kesimini Ganos (Işıklar) Dağı; batı kesimini de Kom Dağı engebelendirir. Uçakbaşı Tepesi’nde 924 m’ye ulaşan Ganos Dağı Istranca Dağları’ndan sonra Trakya’nın en yüksek noktasıdır. Ganos Dağı’nın kuzey, doğu ve güney yamaçlarından kaynaklanan küçük dereler Marmara Denizi’ne; kuzeybatı ve batı yamaçlarından çıkan sular da Kavak Deresi aracılığıyla Ege Denizi’ne açılan Saros Körfezi’ne dökülür. Bu dağlık alan daha çok meşe ve gürgenlerden oluşan ormanlarla kaplıdır. Marmara Denizi kıyısında dar kıyı şeridi uzanır.
İlçe ekonomisi tarıma dayanır. Yetiştirilen başlıca bitkisel ürünler üzüm, buğday, ayçiçeği, şekerpancarı, yulaf ve arpadır. İlin en çok üzüm yetiştirilen ilçesi Şarköy’dür. Balıkçılık ve turizm de önemli gelir kaynakları arasında yer alır. İlçe kıyıları yaz turizmi açısından önem taşır. Bu kesimde birçok tatil sitesi, yazlık konut, otel ve pansiyon vardır. Önemli bir bağcılık alanı olan ilçede birçok şarap fabrikası ve imalathanesi ile bir de tuğla fabrikası vardır.
Tarihine ilişkin yeterli bilgiye rastlanmayan Şarköy yöresi Roma ve Bizans egemenliğinden sonra 15. yüzyıl başında Osmanlı topraklarına katıldı. 19. yüzyılda halkının büyük bölümü Rumlardan oluşuyordu. Bu yüzyılın sonlarında Edirne vilayetinin Gelibolu sancağına bağlı bir kazaydı. Kaza merkezinin belediyesi 1908’de kuruldu. Şarköy 1913’te kısa bir süre Bulgar işgaline uğradı. Mondros Mütarekesinden (30 Ekim 1918) sonra da Yunan ordusunun eline geçti (Temmuz 1920). Mudanya Mütarekesinin (11 Ekim 1922) hükümleri gereğince Yunanların Trakya topraklarından çekilmelerinden sonra 15 Ekim 1922’de İngilizlerin denetimine girdi. 17 Kasım 1922’de işgalden kurtuldu ve Cumhuriyet’ten sonra ilçe olarak Tekirdağ iline bağlandı.
İlçenin güneybatı kesiminde ve Marmara Denizi kıyısında yer alan Şarköy kenti İlkçağ’da Tristatis ya da Tristasis adlı bir ticaret kolonisi olarak kuruldu. Bir iskelesi olan kent şarapçılık ve turizm açısından önemli bir merkezdir. Şarköy kenti il merkezi Tekirdağ’a 85 km uzaklıktadır. Şarköy Meslek Yüksekokulu Trakya Üniversitesi’ne bağlıdır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Balıkesir Uludağ Turizm | 700 TL |
Balıkesir Uludağ Vip | 700 TL |
Pamukkale Turizm | 750 TL |