Artvin Ordu Online Otobüs Bileti
Artvin Ordu otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Artvin Ordu güzergahı için arama yapın, Artvin - Ordu arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Artvin ve Ordu Şehirlerinde Ulaşım
Artvin ve Ordu şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Artvin Ordu seyahatinize başlamadan önce, Artvin ve Ordu hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Artvin Ordu otobüs bileti mi aradınız? Artvin Ordu otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 480 km2 olan Ünye ilçesi doğuda Fatsa, güneyde Kumru ve Akkuş, batıda Çaybaşı ve İkizce ilçeleri, kuzeybatıda Samsun ili, kuzeyde de Karadeniz’le çevrilidir.
İlin batı kesiminde yer alan ilçe toprakları Karadeniz kıyısına doğru gidildikçe alçalır. Akarsu vadilerinin derin biçimde parçaladığı bu topraklar fazla yüksek değildir. İlçe topraklarından kaynaklanan suları Akçay, Curi Deresi ve Cevizdere toplar. Fazla girintili çıkıntılı olmayan Karadeniz kıyısında dar bir şerit halinde uzanan düzlükler vardır. Bu görünümü bozan başlıca çıkıntı Ünye kenti yalanındaki Taşkara Burnu’dur. Kıyıdaki başlıca kumsallar Çamlık, Uzunkum ve Göleviplajlarıdır. Bu plajlarda yazın çadırlı kamp kurmak da mümkündür. Dağlık alanlarda geniş yapraklı ağaçlardan oluşan ve kayınların geniş yer tuttuğu ormanlara rastlanır. İlçenin başlıca mesireleri Acısu, Asarkaya, Çakırtepe, Çamlık ve Çınarsuyu’dur.
Nüfus açısından Merkez ilçeden sonra ilin en büyük ikinci ilçesi Ünye’ydi. Başlıca ekonomik etkinlik tarım, balıkçılık ve sanayidir. İlin en çok mısır ve fındık üretimi yapılan ilçelerinden biri olan Ünye’de elma, patates ve armut da önemli ürünlerdendir. Daha çok büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve tavukçuluk yapılır. Kıyı kesiminde balıkçılık yaygındır ama Karadeniz eskisi kadar verimli değildir. En çok hamsi, istavrit, izmarit, kefal, levrek, lüfer, mezgit ve palamut avlanır. İlçenin en önemli sanayi tesisi 1969’da kurulmuş olan çimento fabrikasıdır. Öbür sanayi tesisleri kereste ve parke, fındık kırma, tabanca ve Ünye taşı işleme fabrikalarıdır. 1976’da hizmete giren küçük sanayi sitesinde oto onarımı, tornacılık, mermercilik, mobilyacılık ve marangozluk, demircilik, bobinajcılık yapan, makine, saf su ve ütü suyu üretimiyle uğraşan işyerleri vardır. İlçe topraklarında demir cevheri yatakları vardır.
Yüceler Köyü çevresindeki küçük mağaralarda yapılan araştırmalar buradaki yerleşme tarihinin Paleolitik Çağ’a değin indiğini gösterir. İlkçağda Khalyblerin yurdu olan yörenin kıyı kesimine MÖ 8. yüzyılda Miletoslular yerleşti. Trabzon İmparatorluğu’na bağlıyken 1214’te Anadolu Selçukluları’nca ele geçirilen yöreyi 1228’de Pontuslular geri aldıysa da, kısa bir süre sonra yeniden Anadolu Selçuklu Devleti’ne bağlandı. Anadolu Selçukluları’nın çöküşüyle 1346’da Hacıemiroğullarının yönetimine girdi ve 1461’de de Osmanlı topraklarına katıldı. 19 yüzyıl sonlarında halkının bir bölümü Rum, Gürcü ve Ermenilerden oluşan Ünye yöresi Trabzon Vilayeti’nin Canik (Samsun) sancağına bağlı bir kazaydı. Kaza merkezinin belediyesi 1877’de kuruldu.
MÖ 8. yüzyıl sonlarında Sinope’den (Sinop) gelen Miletoslu denizcilerin kurduğu kentin Antik Çağ’da Oinoie adıyla anıldığı sanılmaktadır. Şarapçılıkla ünlü olduğu bilinen kente verilen bu ad Eski Yunanca “şarap” sözcüğünden gelir. 19. yüzyıl sonlarında bine yakın nüfusuyla önemli bir merkez olan Ünye gelişmiş bir kenttir. 1997’de ilin Ordu ve Fatsa’dan sonra üçüncü büyük kentiydi. Karadeniz Sahil Yolu kentten geçer. E-80 Karayolu’nu Niksar ve Akkuş üzerinden bu yola bağlayan yol kente çıkar. Kent il merkezi Ordu’ya 77 km, Samsun’a da 85 km uzaklıktadır. Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne bağlıdır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Lüks Artvin Seyahat | 650 TL |
Sakarya Vib Turizm | 700 TL |