Artvin Kayseri Online Otobüs Bileti
Artvin Kayseri otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Artvin Kayseri güzergahı için arama yapın, Artvin - Kayseri arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Artvin ve Kayseri Şehirlerinde Ulaşım
Artvin ve Kayseri şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Artvin Kayseri seyahatinize başlamadan önce, Artvin ve Kayseri hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Artvin Kayseri otobüs bileti mi aradınız? Artvin Kayseri otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Sanoğlan ilçesi doğuda Akkışla, güneyde Bünyan, güneybatıda Kocasinan, batıda Özvatan ilçeleri, kuzeyde de Sivas iliyle çevrilidir. Sanoğlan ilçesi ilin kuzey kesiminde yer alır. Batı kesimden kuzeydoğu-güneybatı doğrultulu Kızılırmak geçer. Başlıca düzlük Palas Ovasıdır. Bu ovanın batısmda çevresi sazlık ve bataklıklarla kaplı olan Tuzla Gölü yer alır. Gideğeni olmadığından sulan tuzlu olan bu göl doğusundaki Gölova kasabasının eski adı nedeniyle Palas Gölü olarak da adlandırılır.
İlçe ekonomisi tarıma dayanır. Başhca bitkisel ürünler şekerpancan, buğday ve arpadır. Az miktarda sebze ve meyve de yetiştirilir. Bir süt toplama merkezi bulunan ilçede hayvancılık önemli bir gelir kaynağıdır, ilçedeki tek sanayi kuruluşu olan un fabrikası çalışmamaktadır. Tuzla Gölü'nün doğusundaki Palas Tuzlası günümüzde işletilmemektedir.
Tarihine ilişkin yeterli bilgi bulunmayan Sanoğlan yöresi eskiden Bünyan’a bağlı bir bucak olarak yönetilirken 1960’ta ilçe yapüdı. İlçe merkezinin belediyesi ise 1954’te kuruldu.
Kızdırmak’a katılan Sanoğlan Suyu vadisinde kurulmuş olan kasaba ilçenin doğu kesiminde yer alır. Kayseri’yi Sivas’a bağlayan demiryolu kasabadan, karayolu ise kasabanın güneydoğusundan geçer. Kasaba il merkezi Kayseri’ye 53 km uzaklıktadır.
Yeşilhisar, yüzölçümü 987 km2 olan Yeşilhisar ilçesi doğuda Develi ve Yahyah ilçeleri, güneydoğuda gene Yahyah ilçesi, güneyde Niğde ili, batıda gene Niğde ve Nevşehir illeri, kuzeyde de gene Nevşehir ili ve İncesu ilçesiyle çevrilidir.
Batı kesimini doruğu Nevşehir sınırları yakınındaki Hodul Dağı (1.949 m) engebelendirir. İlçenin doğu kesimine sokulan Deveü Ovası’nın batı uzantdan Karahisar Ovası adıyla anılır. Sultansazlığı’nm batı bölümü ilçe sınırları içindedir. Hodul Dağı ile güneydeki Aladağlar’m yamaçlarından kaynaklanan küçük akarsular Sultansazlığı’nı besler. İlçedeki başhca göl Akköy Baraj Gölü’dür. İlçe merkezinin batısında yer alan Soğanlı köyü yakınlarındaki tüflü arazide peribacalarına rastlanır.
Başhca ekonomik etkinlikler tarım, halıcılık ve ticarettir. En çok yetiştirilen bitkisel ürünler şekerpancan, arpa, buğday, patates, elma, üzüm ve çavdardır. Önemli bir meyvecdik alanı olan üçede çeşidi küçükbaş ve büyükbaş hayvanların yam şıra bir miktar da Ankara keçisi yetiştirilir. İlçenin en tanınmış ürünü el dokuması Karahisar halısıdır. İlçe topraklarındaki zengin rezervli demir yatakları işletilmektedir. Yeşilhisar İçmesi’nden çıkan madensularının şifalı olduğuna inanılır.
Tarihine ilişkin yeterü bilgiye rastlanmayan yöre 19. yüzyü sonlarında Ankara vdayeti sınırlan içindeki Kayseri sancağının İncesu kazasına bağlı bir nahiyeydi. Nahiye merkezinin belediyesi 1885’te kuruldu. Yeşilhisar 1948’de ilçe yapıldı.
İlçe merkezi Yeşilhisar’ın eski adı Karahisar’dır. Bir süre Develi Karahisar olarak da anılan kent 1948’de ilçe merkezi yapılınca Yeşilhisar adım aldı. İlçenin orta kesiminde yer alan kasaba tarımsal ürünlerin pazarlandığı bir ticaret ve hizmet merkezidir. Kayseri’yi Niğde’ye bağlayan kara ve demir yollannın geçtiği kentin il merkezine uzaklığı 66 kiridir.
İlçedeki başhca tarihsel yapı kalmtılan Soğanlı köyünün yakınındadır. Soğanhdere Vadisi’nde Göreme Vadisi’ndekilere benzer kaya kiliseleri vardır. 9. yüzyılda yapıldığı sanılan bu kiliselerin duvarlarında çeşitli desenlerin yanı sıra dinsel temaların işlendiği freskler görülür.