Artova, Türkiye’nin seksen bir ilinden biri olan
Tokat’ın ilçelerinden bir tanesidir. İç Anadolu Bölgesi ile Karadeniz bölgesi arasında geçiş oluşturmaktadır. İlçenin doğusundan 20 km uzunluğunda kaplama bir karayolu ile Sivas-Tokat karayoluna ulaşılır. Buradan Tokat il merkezine 18 km mesafede olup, güneyindeki 17 km mesafelik karayoluyla Yeşilyurt ve 29 km'lik karayolu ile Sulusaray ilçesine ulaşım sağlanmaktadır. Bazı tarihi kaynaklar Artova ilçesinin kuruluşunun Yavuz Sultan Selim’in Çaldıran seferine dayandırmaktadırlar. Evliya Çelebi Seyahatnamesinde “ ... şimale doğru giderek Çamlıbel dağından, Sivas eyaleti toprağında mahsulü çok, mamur ve müzeyyen kasaba misali köylerden geçtik. Arıkova (Artova) kasabasına geldik. Oradan da yine şimale giderek Şeyh Nusrettin Tekkesine uğradık” kaydı bulunmaktadır. 1 Haziran 1944'te ilçe olmuştur.
2005 yılından itibaren ilçenin dönüm noktası sayılan çimento fabrikasıyla yeni bir atılım hamlesiyle ilçe son iki yıl içerisinde iyi bir ilerleme hızına erişmiş olup artık dışarıdan göç almaya başlamıştır. Hayvancılık sektöründe de ilerleme olduğundan dolayı ilerleyen tarihlerde Tokat`ın en gözde ilçeleri olmaya aday.
Artova ziyaretçilerinin bölgedeki seyahatlerini sonlandırmadan önce görmesi gereken yerler arasında, Tokat Müzesi, Çamiçi Yaylası, Ali Paşa Hamamı, Mahperi Hatun Kervansarayı, Sebastopolis Antik Kenti, Tokat Kalesi, Tokat Atatürk Evi yer almaktadır.
Karadeniz ile İç Anadolu arasında harika bir geçiş noktası oluşturan bu nadide ilçeyi ziyaret etmek için neredennereye.com adresi üzerinden Artova otobüs bileti satın alabilirsiniz.