Ardahan Kayseri Online Otobüs Bileti
Ardahan Kayseri otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Ardahan Kayseri güzergahı için arama yapın, Ardahan - Kayseri arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Ardahan ve Kayseri Şehirlerinde Ulaşım
Ardahan ve Kayseri şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Ardahan Kayseri seyahatinize başlamadan önce, Ardahan ve Kayseri hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Ardahan Kayseri otobüs bileti mi aradınız? Ardahan Kayseri otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Pınarbaşı Yüzölçümü 3.328 km2 olan Pınarbaşı ilçesi kuzey ve doğuda Sivas ili, güneyde Sanz, güneybatıda Tomarza, batıda da Bünyan ve Ak- kışla ilçeleriyle çevrilidir, ilçenin kuzey kesiminde Uzunyayla yer alır.
Alan açısından ilin en büyük ilçesi olan Pınarbaşı topraklarının batı kesimini Aygörmez Dağı (2.223 m), kuzeybatı kesimini Hınzır Dağı (2.641 m), güney ve güneydoğu kesimini ise Tahtalı Dağlan engebelendirir. İlçe topraklarından kaynaklanan suların büyük bölümünü Zamantı Irmağı toplar. Doğu kesimdeki küçük bir alandan çıkan sular da Tohma Suyu aracılığıyla Fırat Irmağı’na ulaşır.
İlçe halkı geçimini tarımdan sağlar. Yetiştirilen başhca bitkisel ürünler buğday, şekerpancarı, arpa, elma ve çavdardır. Hayvancılık da yapılan ilçede en çok koyun ve sığır yetiştirilir. Sığır besiciliği temel olarak pastırma ve sucuk üretimine yönelik et elde etmek amacıyla yapılır. Aynca koyunlann yünü kilim tezgâhlarında değerlendirilir. Uzunyayla’daki aygır deposunda iyi cins koşu atı yetiştirilir. İlçe topraklarında demir ve krom yataklan vardır.
İlkçağda Kapadokya bölgesinde yer alan yöreye 19. yüzyılda Kafkasya’dan gelen Çerkesler yerleştirildi. Yöre 19. yüzyıl sonlarında Sivas vilayetinin Merkez sancağına bağlı bir kazaydı.
Sultan Abdülaziz’in tahta çıktığı 1861’de kaza merkezi yapıldığından Aziziye adıyla anılan yerleşme ilçenin orta kesiminde yer alır. Öteki Aziziye’lerle karıştırılmaması için uzun süre “Sivasaziziyesi” adıyla anılan yerleşme daha sonra Zamantı Irmağı’m oluşturan kaynaklara yakınlığı nedeniyle Pınarbaşı olarak adlandırıldı. Kayseri-Malatya karayolu kentten geçer. Sivas’ı Kahramanmaraş’a bağlayan yol bu karayoluyla kentin doğusunda kesişir. Pınarbaşı, il merkezi Kayseri’ye 91 km uzaklıktadır. İlçedeki başlıca tarihsel yapı Melik Gazi Türbesi’dir (12. yy).