Otobüs Firmaları | Bilet Fiyatları | |
---|---|---|
1300 TL | Bilet Al |
Antalya Tokat Online Otobüs Bileti
Antalya Tokat otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Antalya Tokat güzergahı için arama yapın, Antalya - Tokat arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Antalya ve Tokat Şehirlerinde Ulaşım
Antalya ve Tokat şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Antalya Tokat seyahatinize başlamadan önce, Antalya ve Tokat hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Antalya Tokat otobüs bileti mi aradınız? Antalya Tokat otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 1.111 km2 olan Erbaa ilçesi doğuda Niksar ilçesi, güneyde Merkez ilçe, güneybatıda Turhal ilçesi, batıda Amasya, kuzeyde Samsun, kuzeydoğuda da Ordu illeriyle çevrilidir.
Yüzey şekilleri, Kelkit Irmağı Vadisi’nin batı kesimi ile bu alanı kuzeyden ve güneyden kuşatan dağlardan oluşur. Kuzey kesimi Canik Dağları, güney kesimi ise Sakarat Dağı engebelendirir. Kuzey ve güneydeki bu iki dağ sırasının arasında, ortasında Kelkit Irmağı’nın aktığı geniş bir çöküntü alanı uzanır. Bu çukur alan Türkiye’nin deprem açısından en etkin tektonik çöküntülerinden biridir. Yeşilırmak’ın en büyük kolu olan Kelkit Irmağı güneydoğu-kuzeybatı doğrultusunda akar ve kuzeyiyle güneyindeki dağlık alanlardan inen irili ufaklı akarsularla beslenerek ilçenin batı kesiminde Yeşilırmak’la birleşir. Yeşilırmak üzerinde kurulan Hasan Uğurlu Barajı’nın ardındaki yapay gölün bir bölümü ilçe sınırları içindedir. Başlıca düzlük Kelkit’in yığdığı alüvyonlarla kaplı olan Erbaa Ovası’dır. Burası Tokat ilinin en önemli bitkisel üretim alanlarından biridir. Doğu-batı doğrultusunda uzunluğu yaklaşık 30 km, genişliği de en çok 10-12 km kadardır. Erbaa Ovası güneydoğuda Niksar Ovası’na, batıda ise Taşova’ya açılır. Kuzeyinde ve güneyinde yer alan çeşitli büyüklüklerdeki platolar hayvancılık açısından önem taşır.
İlçede sürdürülen temel ekonomik etkinlik tarım, özellikle de bitkisel üretimdir. İlçe topraklarının orta kesiminde ve Kelkit Vadisi tabanının genişlediği alanda bulunan Erbaa Ovası Karadeniz ikliminin özelliklerini gösteren bir mikroklimadır. Yörede görülen ılıman, bol yağışlı iklim ve Erbaa Ovası’nın verimli toprakları ürün deseninin çeşitlenmesine neden olur. Gerçekleştirilen sulama çalışmalan sonucunda sebzecilik ve meyvecilik gelişmiştir; en çok domates yetiştirilir. Sebzeler çevredeki illere satılır. Eskiden çok yaygın olan tütün üretimi önemini yitirmektedir. İlçe tarımının önemli bir kolu da meyveciliktir. En çok şekerpancarı, buğday, arpa, mısır, elma, fasulye ve nohut üretilir. Ayrıca az miktarda armut, şeftali, mercimek ve ayçiçeği yetiştirilir. Hayvancılık ilçe halkı için ikincil geçim kaynağıdır. En çok koyun ve sığır beslenir. Karadeniz Bölgesi’nin birçok yöresinde olduğu gibi Erbaa’da da çeki hayvanı olarak kullanmak ve sütünden yararlanmak amacıyla yaygın biçimde manda yetiştirilir. İlçede tuğla fabrikalarıyla bir küçük sanayi sitesi vardır.
Erbaa'nın tarihi Hitit dönemine değin uzanır. Yöre, MÖ 3. yüzyılda Pontus Krallığı’nın egemenliğine girdi, sonraları Roma ve Bizans egemenliklerinde kaldı. MS 344 ve 449’daki depremlerde büyük hasar gördü. 12. yüzyılda Danişmendlilerin eline geçti ve 1413 ’te Osmanlı topraklarına katıldı. 17. yüzyılda küçük bir köy durumunda olan Erbaa, 1867’de kaza yapıldı. Kaza merkezinin belediyesi de aynı tarihte kuruldu. Kurtuluş Savaşı döneminde Rum Pontus çetelerinin saldırılarını yönelttikleri merkezlerden biriydi.
İlçe merkezi Erbaa kenti 1944’ten önce Kelkit Vadisinde bugünkü yerinden daha kuzeyde, gevşek alüvyonlu bir zemin üstünde bulunuyordu. 1939 Erzincan depreminde zarar gördü. 20 Aralık 1942’de meydana gelen Niksar-Erbaa depreminde ise büyük ölçüde yıkıma uğradı. Daha bu depremin zararları giderilmemişken 26-27 Kasım 1943 gecesi meydana gelen deprem kentin artık aynı noktada kalamayacağını gösterdi. İlgili bakanlık tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda yıkıntı haline gelen kentin güneyinde bulunan daha sağlam zeminli Ardıçlık yöresinde bahçeli deprem tipi evlerden oluşan yeni bir kent kuruldu. Yöre halkı yeni kente 15 Nisan 1944’te taşındı. Erbaa bugün düzenli bir kent görünümündedir. Çevresinin zengin tarımsal olanakları nedeniyle yörenin toplama ve dağıtma merkezidir. Kırsal kesime yönelik küçük ölçekli ticaret ve hizmet birimleri vardır. Karayoluyla il merkezi Tokat’a 71 km uzaklıktadır.
İlçe sınırları içindeki Horoztepe’de İlk Tunç Çağı’na ait bir yerleşme saptanmış ve burada çanak-çömlek ve metal eşya ele geçirilmiştir. İlçedeki en önemli tarihsel yapı 17. yüzyıl yapısı olduğu sanılan Silahtar Ömer Paşa Camisi’dir. Erbaa Meslek Yüksekokulu ile Erbaa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne bağlıdır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Metro Turizm | 1300 TL |