Ankara Şırnak Online Otobüs Bileti
Ankara Şırnak otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Ankara Şırnak güzergahı için arama yapın, Ankara - Şırnak arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Ankara ve Şırnak Şehirlerinde Ulaşım
Ankara ve Şırnak şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Ankara Şırnak seyahatinize başlamadan önce, Ankara ve Şırnak hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Ankara Şırnak otobüs bileti mi aradınız? Ankara Şırnak otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 1.717 km2 olan Beytüşşebap ilçesi kuzeyde Van, doğuda Hakkari illeri, güneyde Uludere ilçesi, batıda Merkez ilçe ve Siirt iliyle çevrilidir.
Beytüşşebap ilçesi Türkiye’nin en yüksek ve engebeli kesimlerinden birini oluşturan Hakkari dağlık yöresinin batısında yer alır. İlçe topraklarının büyük bölümü çok sayıda akarsuyun açtığı dar ve elerin vadilerle parçalanmış, bazılarının yüksekliği 3.000 m’yi aşan dağlardan oluşur. Kuzey kesimi Karacadağ (3.275 m), doğu kesimi Altın Dağı (3.358 m), güneybatı kesimi Musa Dağı da denen Kelmehmet Dağı (3.231 m), batı kesimi de İncebel Dağı (3.019 m) engebelendirir. Dağların yamaç kesimlerinde fazla engebeli olmayan platolar yer alır. Bu platoların en önemlisi, yüksekliği 2.000 m’yi aşan Faraşin Platosu’dur. Nordüz Platosu’nun küçük bir bölümü ilçe sınırları içinde kalır. Beytüşşebap’ta akarsuların çok dar ve derin vadilerde akması nedeniyle önemli bir düzlüğe rastlanmaz. İlçenin en önemli su kaynağı bazı haritalarda Yeşilöz Deresi olarak geçen Habur Çayı’dır. Nordüz ve Faraşin platolarından doğan Habur Çayı’na ilçe sınırları dışında katılan Hezil Çayı’nın bazı başlangıç kolları batı kesimden kaynaklanır. Doğu kesimden çıkan bazı dereler de Büyük Zap Suyu’na katılır. Botan Çayı’nın kollarından Türbehasan Deresi başlangıç kolları ilçenin kuzeybatı kesiminden alır.
Beytüşşebap nüfus yitiren bir ilçedir. Bunun başlıca nedeni kaynaklarının yetersizliğinin yanı sıra 1980’lerden beri Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da meydana gelen çatışmaların bu yörede de etkili olmasıdır. Başlıca ekonomik etkinlik hayvancılıktır. Daha çok küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılır. İlçe dışına canlı hayvandan başka bazı hayvansal ürünler de satılır. Beytüşşebap’ta el dokumacılığı da önemli ekonomik etkinliklerden biridir. Yörede dokunan kilim, şalşepik, el örgüsü çorap ve çarpanalar ünlüdür. Bitkisel üretim iklimin sertliği ve ekime elverişli alanların darlığı nedeniyle sınırlı ölçüde yapılabilmektedir. Başlıca ürünler buğday, arpa ve mercimektir.
Beytüşşebap’taki Peştazere yöresinde kayalara kazınmış olarak bulunan resimler yöredeki yerleşim tarihinin Neolitik Çağ’a değin uzandığını göstermektedir. 10. yüzyıl Arap tarihçisi Ibn Havkal, Hakkar boyu oymaklarından 12 Pmyanış oymağının Beytüşşebap yöresine yerleştiğini öne sürer. Beytüşşebap’ın adlarından birinin Pmyanış olması ve söz konusu oymağın yörede bugün de varlığını sürdürmesi bu bilgiyi doğrulamaktadır. Yöre 19. yüzyıl sonlarında Van vilayetinin Hakkari sancağına bağlı bir kaza olarak yönetilmekteydi. Beytüşşebap I. Dünya Savaşı sırasında Rus işgaline uğradı. Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan bir yönetsel düzenlemeyle Siirt’e bağlı bir ilçe durumuna getirildi. İlçe merkezinin belediyesi 1932’de kuruldu. 1936’da yeniden Hakkari ili sınırları içine alındı. 1990’da yapılan bir yönetsel düzenlemeyle yeni kurulan Şırnak iline bağlandı.
Eski adı Elki olan Beytüşşebap kasabası Habur Çayı vadisine açılan bir vadinin genişlediği alanda yer alır. Beytüşşebap’ı Uludere üzerinden Şımak’a bağlayan yol yöredeki dağları Tanintanin Geçidi’nde (2.230 m) aşar. Kasaba bu yolla Şırnak kentine 112 km uzaklıktadır. Beytüşşebap’taki en önemli tarihsel yapılar Kale Mame ve Kelativuri Kalesi yıkıntılarıdır.