Ankara Kırklareli Online Otobüs Bileti
Ankara Kırklareli otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Ankara Kırklareli güzergahı için arama yapın, Ankara - Kırklareli arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Ankara ve Kırklareli Şehirlerinde Ulaşım
Ankara ve Kırklareli şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Ankara Kırklareli seyahatinize başlamadan önce, Ankara ve Kırklareli hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Ankara Kırklareli otobüs bileti mi aradınız? Afyon Kastamonu otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Lüleburgaz Yüzölçümü 984 km2 olan Lüleburgaz ilçesi kuzeyde Pınarhisar ilçesi, doğuda Pınarhisar, Vize ilçeleri ve Tekirdağ ili, güneyde gene Tekirdağ ili, batıda Babaeski ilçesi, kuzeybatıda da Merkez ilçeyle çevrilidir.
Ergene Havzasmda yer alan ilçe topraklan step görünümlü düzlüklerden oluşur. Başlıca akarsular Ergene Irmağı ile kuzeyden gelerek Ergene’ye katüan Sulucak Deresi, Kaynarlı Deresi ve Poyralı Deresi’dir.
Kırklareli ilmin en büyük nüfuslu ilçesi olan Lüleburgaz’da temel ekonomik etkinlikler tanm ve sanayidir. İlin en çok buğday, şekerpancarı ve ayçiçeği üreten ilçesidir. Aynca arpa, yulaf, üzüm, elma, erik ve baklagiller yetiştirilir; hayvancılık da yapılır. Türkiye Şeker Fabrikalan AŞ’ye bağlı Sarımsaklı Tohum Üretme Çiftliği bitkisel üretim etkinliklerine, Türkgeldi Tanm İşletmesi de saf kıvırcık koyun soyunun korunması çahşmalanna katkıda bulunmaktadır. İlçede sığır besiciliğinin yanı sıra ancılık da yapılmaktadır. İlçedeki başlıca sanayi kuruluşlan peynir, bitkisel yağ, un, döküm, tuğla, boya ve cam üreten işletmelerdir. Büyükkanştıran bucak merkezi yakınında kurulu cam fabrikalannda yakıt olarak, borularla Hamitabat’tan gelen doğal gaz kullanılır. Hamitabat’ta bir de termik santral vardır.
MÖ 5. ve 4. yüzyıllarda Odrys Kralhğı’mn sınırları içinde yer alan yörede Bizans döneminde Arkadiopolis adıyla bir kent vardı. Tarihi boyunca Hun, Avar, Got ve Bulgar saldılarına uğrayan Arkadiopolis, Bergula adıyla da anılırdı. Daha sonra Lulebergos adını alan ve bir başpiskoposluk merkezi olan kenti 1360’ta Şehzade Murad Osmanlı topraklanna kattı. Önce Edime vilayetinin Vize sancağına bağlı bir kaza merkezi olan Lüleburgaz 1877- 78 Osmanh-Rus Savaşı şuasında Ruslann işgaline uğradı ve Ayastefanos Antlaşması (1878) uyannca Bulgar Prensliği’ne bırakıl- dıysa da aynı yıl yapılan Berlin Antlaşmasıyla gene Osmanlı topraklanna katıldı. Tanzimat’tan (1839) 19. yüzyıl sonlanna değin Edime vilayetinin Tekfurdağı (Tekirdağ) sancağına bağlı kaldı. Daha sonra ise Kırkküise (Kırklareli) sancağına bağlandı. Mondros Mütarekesi’nden (30 Ekim 1918) sonra 4 Kasım 1918’de bir Fransız birliği, iki ay sonra da bir Yunan taburu ilçedeki demiryolu hattını denetim altına aldı. 31 Mart 1920’de işgale karşı direniş kararı alan Trakya-Paşaeh Mü- dafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin dördüncü kongresi Lüleburgaz’da toplandı. Mudanya Mütarekesi’nden sonra 15 Ekim 1922’de Yunanların Fransızlara devrettiği Lüleburgaz 2 Kasım 1922’de TBMM yönetimine girerek işgalden kurtuldu.
İlin en büyük kenti olan Lüleburgaz gelişmiş bir ticaret ve sanayi merkezidir. Kentin D-100 Karayolu’nun kenarında yer alması ve Sirke- ci-Edime demiryolunun da 6 km güneyinden geçmesinin gelişmesinde önemli bir rolü vardır. 0-3 Otoyolu da kentin 7 km kuzeyinden geçer. Il merkezi Kırklareli’ne 58 km uzaklıkta bulunan kentteki başlıca eğitim kurumu Trakya Üniversitesi’ne bağlı Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu’dur. Lüleburgaz’daki başlıca tarihsel yapılar So- kollu Mehmed Paşa Külliyesi (1564) ve So- kollu Mehmed Paşa Köprüsü olarak da bilinen Lüleburgaz Köprüsü’dür (16. yy). Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Trakya Üniversitesi’ne bağlıdır
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
İstanbul Seyahat | 750 TL |
Metro Turizm | 850 TL |
Pamukkale Turizm | 950 TL |