Yolcu Sayısı
1

Ankara Ereğli (Karadeniz) Otobüs Bileti

Ankara Ereğli (Karadeniz) Otobüs Seferleri

Otobüs FirmalarıBilet Fiyatları
Metro Turizm
500 TLBilet Al
Pamukkale Turizm
600 TLBilet Al

Ankara Ereğli (Karadeniz) Arası

  • En Ucuz Sefer500,00 ₺
  • Ankara → Ereğli (Karadeniz) Arası Kaç Km193715 km
  • Ankara → Ereğli (Karadeniz) Arası Kaç Saat4sa 30dk
  • Günlük Sefer Sayısı1
  • En Çok Sefer Yapan FirmaMetro Turizm
  • Sefer Yapan Firma Sayısı2

Ankara Ereğli (Karadeniz) Online Otobüs Bileti
Ankara Ereğli (Karadeniz) otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da! Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.

Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz. Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.

Arama motorumuz üzerinden Ankara Ereğli (Karadeniz) güzergahı için arama yapın, Ankara - Ereğli (Karadeniz) arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir. Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın! Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.

Ankara ve Ereğli (Karadeniz) Şehirlerinde Ulaşım
Ankara ve Ereğli (Karadeniz) şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz. Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz. Ankara Ereğli (Karadeniz) seyahatinize başlamadan önce, Ankara ve Ereğli (Karadeniz) hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.

Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!

İyi Yolculuklar Dileriz...

Ankara → Ereğli (Karadeniz) Seferleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ankara - Ereğli (Karadeniz) arası en ucuz otobüs bileti fiyatı ne kadar?
Ankara - Ereğli (Karadeniz) otobüs bileti fiyatı en ucuz 500,00₺'dir. Bu rotada en uygun otobüs bileti Metro Turizm tarafından satılmaktadır.

Ankara - Ereğli (Karadeniz) arası hangi firmalar sefer düzenliyor?
Ankara - Ereğli (Karadeniz) arasında günlük ortalama 2 firma 1 sefer düzenlemektedir. Bu güzergahta sefer düzenleyen otobüs firmaları Metro Turizm, Pamukkale Turizm.

Ankara - Ereğli (Karadeniz) arası otobüs ile ne kadar sürüyor?
Ankara - Ereğli (Karadeniz) arası otobüs yolculuğu ortalama 4sa 30dk sürmektedir.

Ankara - Ereğli (Karadeniz) arası uzaklık kaç km?
Ankara - Ereğli (Karadeniz) arası karayolu ile 193715 km'dir.

Ankara Ereğli (Karadeniz) Otobüs Biletleri

Ankara Ereğli otobüs bileti mi aradınız?  Ankara Ereğli otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!

Yüzölçümü 782 km2 olan Ereğli ilçesi doğuda Merkez ilçe ve Devrek ilçesi, güneydoğuda Bolu, güneyde Düzce illeri, güneybatıda Alaplı ilçesi, batı ve kuzeyde de Karadeniz’le çevrilidir.

 

İlçe topraklarının büyük bölümü alçak dağlarla kaplıdır. Karadeniz’e paralel olarak uzanan Akçakoca Dağları fazla yüksek değilse de kıyı ile iç kesim arasında bir engel oluşturur. Genelde yükseklik kuzeyden güneye ve batıdan doğuya gidildikçe artar. İlçenin en yüksek noktası güney kesimde 1.637 m’ye erişen Bucaklıyayla Tepesi’dir. Dağlar kısa akışlı birkaç akarsu ile parçalanmıştır. Bunların başlıcası Ereğli kentinin güneyinde Karadeniz’e dökülen Gülüç Çayı’dır. Birçok küçük derenin birleşmesiyle oluşan çayın üzerinde demir-çelik işletmesinin su gereksinimini karşılamak amacıyla kurulan bir baraj vardır. Bu barajın ardında küçük bir yapay göl oluşmuştur. İlçenin bir başka akarsuyu da güneydeki Akçakoca Dağları yamaçlarından doğan ve ilçe sınırları dışında denize dökülen Alaplı Çayı’dır.

 

Türkiye’nin üç demir-çelik işletmesinden birinin yer aldığı Ereğli bir ağır sanayi merkezidir. Ayrıca başta madencilik olmak üzere gıda sanayisi, ticaret ve tarım ilçedeki öteki önemli ekonomik etkinliklerdir. 19. yüzyıl başlarında Ereğli’nin Köseağzı yöresinde taşkömürü bulunmuş ve 1848’de yabancı şirketler tarafından işletilmeye başlamıştır. Ereğli-Zonguldak Kömür Havzası’ndaki taşkömürü yatakları Türkiye Taşkömürü Kurumu’nca işletilir. Kurumun üretim alanlarından biri olan Armutçuk, ilçe merkezinin 14 km kadar kuzeydoğusundadır. Taşkömürü üretim alanlarında meydana gelen iş kazalarında birçok işçi yaşamını yitirmektedir. Bunlardan başlıcası 1983’te Armutçukla meydana gelen ve 106 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlamasıdır. Ereğli Demir-Çelik İşletmeleri’nin (ERDEMİR) açılmasından önce ilçe halkının madenlerde çalışmayan büyük bölümü geçimini tarımdan ve tarımsal ürün ticaretinden sağlıyordu. Balıkçılık, ormancılık ve orman ürünlerini işleyen küçük sanayi de önemli ekonomik etkinliklerdi. 1960 öncesinde ilçe dışına satılan başlıca ürünler kereste ve çilekti. Ereğli’de yetiştirilen Osmanlı çileğinin en önemli pazarı İstanbul’du. ERDEMİR’in kurulmasına bağlı olarak kentleşmenin gelişimi bitkisel üretimi olumsuz yönde etkiledi. Meyve bahçeleri ve çilek tarlalarında demir-çelik tesisleri ve apartmanlar yükseldi. Bununla birlikte ilçe nüfusunun önemli bir bölümü geçimini hala tarımdan sağlamaktadır. Yetiştirilen başlıca ürünler mısır, buğday, patates ve arpadır. Sebze ve meyve üretimi de önem taşır. Elma, armut ve önemli miktarda fındık ürünü alınmaktadır. İlçenin iç kesimlerinde sığır ve koyun yetiştirilirken kıyı kesiminde balıkçılık öne çıkar. 1970’lerde Ereğli’de demir-çelik sanayisine dayalı yan sanayiler ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’nin en büyük özel tersanelerinden biri Ereğli’dedir. Büyük ölçekli kuruluşların yanı sıra küçük imalata ve onarıma yönelik iş kolları da gelişmiştir. Bir küçük sanayi sitesi bulunan ilçedeki küçük işletmelerde en önemli yoğunlaşma metal eşya dalında görülür. ERDEMİR’de üretilen hammaddeyi işleyen çok sayıda işyerinin dışında birçok soba, karyola, yedek parça imalatçısı vardır. Ayrıca birçok bıçkı ve hızar atölyesi ile tekne yapım yeri bulunmaktadır. Ereğli’de küçük sanayinin bir kolunu da maden işçileri için ayakkabı üreten küçük atölyeler oluşturur.

 

Ereğli'nin MÖ 6. yüzyılda bir Megara kolonisi olduğu sanılır. İlk adı da büyük olasılıkla Merrrclis’ti. Karadeniz’deki önemli bir yerleşme merkeziydi. Bizans dönemi sonlarında bir Ceneviz kolonisiydi. 14. yüzyılda Osmanlılar tarafından Cenevizlilerden satın alındı. Osmanlılar kente Bender-i Ereğli adını verdi ve bu ad giderek Bendereğli’ye dönüştü. Herakleia Kalesi ve liman taşları II. Mehmed (Fatih) döneminde Rumeli Hisarı’nın yapımında kullanıldı. Osmanlı döneminde genişleyen Ereğli 19. yüzyılda taşkömürünün bulunup işletilmeye başlamasıyla yeniden canlandı. 19. yüzyıl sonunda Kastamonu vilayetine bağlı Bolu sancağının kazasıydı. Kaza merkezinin belediyesi 1890’da kuruldu. Zengin taşkömürü yatakları ve limanı nedeniyle Kurtuluş Savaşı sırasında stratejik açıdan önem taşıyordu. 1920’de Fransızlar kenti denizden bombaladı, sonra da kısa bir süre için işgal etti. 1921’de Kuva-yı Milliye tarafından İstanbul’dan kaçırılan “Alemdar” römorkörü, peşindeki Fransız gambotundan kurtularak Ereğli limanında Anadolu kuvvetlerine katıldı. Ereğli Cumhuriyet’ten sonra Zonguldak iline bağlı bir ilçe haline getirildi.

 

İlçe merkezi Ereğli Zonguldak’tan sonra ilin ikinci büyük kentidir. 1960’larda Ereğli’de ağır sanayinin kurulması çevredeki kırsal kesimden ve öteki Karadeniz illeriyle başka bölgelerden büyük bir nüfusun kente göç etmesine yol açtı. Kentin nüfusu 1960’ta 8.812 iken 1970’te iki kattan çok bir artışla 28.904’e ulaştı. 1980’de 50 bini, 1990’da 66 bini, 2000’de de 79 bini aştı. Güneydoğusunda inşa edilen demir-çelik tesisleri ve lojmanları, kentin yapısal bir değişim yaşamasına neden oldu. Böylece Ereğli kentinin hemen yanında kendine yeterli ikinci bir yerleşme gelişti. 1964’te ERDEMİR limanının yapılmasıyla denizyolu ulaşım bağlantıları gelişti. Öte yandan ERDEMİR’in ödemelerini banka aracılığıyla yapması kentte bankacılık sektörünün de hızla gelişmesine yol açtı. Hızlı kentleşmeye karşın Ereğli yemyeşil ve şirin bir Karadeniz kentidir. Kentin tanıtıcı ürünleri Ereğli pidesi ve Osmanlı çileğidir.

 

Kentteki tek yükseköğretim kurumu Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi’dir. Kent karayoluyla il merkezi Zonguldak’a 46 km uzaklıktadır. 

Ankara → Ereğli (Karadeniz) En Uygun Otobüs Biletleri

Ankara Ereğli (Karadeniz) otobüs bileti mi aradınız? Ankara Ereğli (Karadeniz) otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz Ankara Ereğli (Karadeniz) otobüs bileti fiyatları burada!
Popüler FirmalarFiyat
Metro Turizm500 TL
Pamukkale Turizm600 TL

Ankara Hakkında

  • Nüfus5.045.083
  • Yüzölçümü25.402 km2
  • Plaka06
  • Telefon kodu(312)
  • OtogarAnkara Otogarı

Ereğli (Karadeniz) Hakkında

  • Nüfus
  • Yüzölçümü
  • Plaka67
  • Telefon kodu(372)
  • OtogarEreğli (Karadeniz) Otogarı

Yorumlar, Eleştiriler ve Şikayetler

Toplam Yorum Sayısı (0)
Ankara → Ereğli (Karadeniz)


Çok İyi
(0)
İyi
(0)
İdare Eder
(0)
Kötü
(0)
Çok Kötü
(0)

Ankara Ereğli (Karadeniz) Otobüs Firmaları


neredennereye.com (1999 - 2025) © Tüm hakları saklıdır.
visa cardmaster cardipektr