Amasya Kars Online Otobüs Bileti
Amasya Kars otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Amasya Kars güzergahı için arama yapın, Amasya - Kars arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Amasya ve Kars Şehirlerinde Ulaşım
Amasya ve Kars şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Amasya Kars seyahatinize başlamadan önce, Amasya ve Kars hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Amasya Kars otobüs bileti mi aradınız? Amasya Kars otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Digor, yüzölçümü 1.137 km2 olan Digor ilçesi doğuda Ermenistan, güneyde Iğdır ili ve Kağızman ilçesi, batıda gene Kağızman ilçesi ve Merkez ilçe, kuzeyde gene Merkez ilçeyle çevrilidir.
İlçe topraklan Erzurum-Kars Platosu’nun doğu ucunda ve Ardahan ile İğdır illerinin ayrılmasından sonra geriye kalan Kars ili topraklarının güneydoğu köşesinde yer alır, ilçenin kuzey kesimini doruğu 2.699 m’ye ulaşan Dumanlıdağ engebelendirir. Güney, güneybatı ve batı kesimlerini engebelendiren Yağlıca Dağı'nın doruğu Kağızman ilçe sınınnda 2.961 m’ye erişir. İlçe toprakları doğuda doğal sınır oluşturan Arpaçay ve güneydoğuda sınır çizen Araş Irmağı vadilerine doğru gidildikçe alçalır. İlçenin başhca akarsuyu Arpaçay’ın kollarından biri olan Digor Çayı’chr. İlçede sınırlı bir yer kaplayan düzlükler de bu akarsuların vadi tabanlarında yer ahr.
İlçede temel ekonomik etkinlik tarımdır. En çok buğday ve arpa yetiştirilir. Aynca vadi tabanlarında sulama yapılarak patates, fasulye, mercimek, nohut ve az miktarda meyve üretimi de yapılır. Doğal yapı ve iklim koşullannın bitkisel üretimi sınırlaması bütün yörede olduğu gibi Digor’da da hayvancılığın önem kazanmasına neden olur. Bununla birlikte hayvancılıkta geleneksel yöntemler kullanıldığından hayvansal ürün miktarı azdır. Ekonomik olanakların yetersizliği nedeniyle halkı başka yörelere göç eden ilçe nüfus yitirmektedir.
Digor’un yerleşim tarihine ilişkin ayrıntılı çalışmalar yoktur. Önceleri Tekor ya da Dogor olarak adlandırılmış, 1953’te ilçe yapılmıştır. İlçe merkezinin belediyesi de aynı yıl kurulmuştur. Digor kasabası Digor Çayı vadisinde yer alan, kırsal görünümlü, gelişmemiş bir yerleşimdir.