Amasya Karaman Online Otobüs Bileti
Amasya Karaman otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Amasya Karaman güzergahı için arama yapın, Amasya - Karaman arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Amasya ve Karaman Şehirlerinde Ulaşım
Amasya ve Karaman şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Amasya Karaman seyahatinize başlamadan önce, Amasya ve Karaman hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Amasya Karaman otobüs bileti mi aradınız? Amasya Karaman otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 1.103 km2 olan Ermenek ilçesi kuzeyde Konya ili ve Merkez ilçe, doğu ve güneyde İçel, batıda Antalya illeri, kuzeybatıda da Sarıveliler ve Başyayla ilçeleriyle çevrilidir. Karaman ilinin güneybatı kesiminde ve Taşeli Platosu’nda yer alır. Ermenek Göksuyu Vadisi boyunca uzanan ve bitkisel üretim açısından önem taşıyan dar düzlükler dışındaki kesimleri çok engebelidir. İlçenin en yüksek noktası kuzeydoğu kesimindeki Oyukludağ’ın 2.427 m’ye erişen doruğudur. Göksu’nun kollarından Ermenek Göksuyu’nun oluşturduğu koridor Akdeniz iklimi etkilerinin ilçe topraklarına kadar sokulmasını sağlar. Ermenek Göksuyu dar ve dik bir vadi içinde aktığından ova denebilecek düzlükler oluşturmaz. Bu akarsu üzerinde yapılan Gezende Barajı ve Hidroelektrik Santralı 1990’da tamamlandı. Barajın ardında oluşan yapay gölün bir bölümü ilçe sınırlan içindedir.
Ulaşım güçlüğü nedeniyle ilçenin kapalı bir ekonomik yapısı vardır, ilçe halkı geçimini tanından sağlar. Su kaynaklarının bolluğu ve iklimin yumuşaklığı tahıl üretimi, bağcılık ve meyvecilik yapılmasına olanak verir. Bir miktar baklagiller, soğan ve patates de yetiştirilir. Toroslar’daki yaylalarda koyun ve kıl keçisi yetiştiriciliği yapılır. Orman varlığı açısından zengin olan Ermenek’te ormancılık ve orman ürünleri üretimi de önemli bir uğraştır. İlçe topraklanndaki linyit yataklarının rezervi 15 milyon tondan fazladır. Bu yataklardan yılda yaklaşık 400 bin ton linyit çıkarılır.
Korunaklı ve savunmaya elverişli eski bir yerleşme olan Ermenek’in antik adı Marassa ya da Marasapolis’tir. Burası MÖ 8. yüzyılda Asur ve Frigya arasında bir sınır kentiydi. MÖ 4. yüzyılda Pers, sonra Makedonya ve ardından Selevkos egemenliğine girdi. MÖ 2. yüzyıl sonunda yöreyi ele geçiren Romalı komutan Germanicus’tan esinlenerek kente Germanikopolis adı verildi. 9. yüzyıl ortalarında Abbasilerin yönetimine giren yöre Haçlı Seferleri sırasında birkaç kez el değiştirdi. 1228’de Anadolu Selçukluları tarafından alındı. Daha sonra Karamanlıların yönetiminde kalan Ermenek, 1466’da Osmanlı topraklarına katıldı. Yöredeki başlıca yerleşim olan Ermenak (Ermenek) kasabası 19. yüzyıl başlarında İçel sancağının merkeziyken daha sonra kaza merkezi yapılarak Adana vilayetinin İçel sancağına bağlandı. Kaza merkezinin belediyesi 1870’te kuruldu. 1908’den sonra bir ara Konya vilayetinin Merkez sancağına bağlandıktan sonra yeniden bağımsız İçel sancağının bir kazası oldu. Cumhuriyetle birlikte Konya iline, 1989’da da yeni kurulan Karaman iline bağlandı.
Ermenek Göksuyu vadisinin kuzeyinde Toroslar’m eteklerinde kurulmuş olan kent ulaşım yetersizliği nedeniyle gelişememiştir. Karayoluyla il merkezi Karaman’a 160 km, Mut’a 87 km, Akdeniz kıyı yolunun geçtiği Silifke’ye 163 km uzaklıktadır. Kentteki Ma- raspoli Mağarası’nm içinde akan yeraltı deresi kente uzun yıllar su ve elektrik sağlamıştır. Mağaranın adı kentin Antik Çağ’daki adı olan Marasapolis’ten gelir.
Kentteki tarihsel yapıların en önemlisi olan Ermenek Ulucamisi’ni 14. Yüzyü başmda Ka- ramanoğlu Mehmed Bey yaptırmıştır. Yalnız dış duvarlarının özgün olarak günümüze ulaştığı kabul edilir. Damı düz ve toprak kaplıdır, îç mekânda ahşap tavan açıklarım taşıyan iki sıra kâgir kemer sonradan yapılmıştır. Çoğu Karamanhlar döneminden kalan öbür tarihsel yapılardan başhcalan Ermenek (Firan) Kalesi, Sipas Camisi, Mimar Emir Rüstem Paşa Camisi, Ulucami’yle aynı zamanda yapddığı sanılan Yedi Oluklu Çeşme. Tolmedrese ve Akça Mescit’tir. Kent yakınlarındaki Mennan Kalesi, kente 25 km uzakta bulunan Karama- noğlu İmareti ve Türbesi ile Ermenek-Anamur yolundaki Ala (Görmeli) Köprü öteki önemli tarihsel yapılardır. Ermenek Meslek Yüksekokulu Selçuk Üniversitesi’ne bağlıdır.