Alanya İstanbul otobüs bileti mi aradınız? Alanya İstanbul otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Babıali (Yüksek Kapı): Babıali Caddesi ile Gülhane Parkı arasındadır. Uzun zamanlar Osmanlı Devleti’nin Sadrazamlık (Başbakanlık) binası olarak kullanılmıştır. XVI yüzyılda yapılan ilk binada ilk oturan Sadrazam Derviş Mehmet Paşa (1655) olmuştur. 1826 yılında yeniçerilerin yaktıkları ağaçtan binanın yerine bugünkü kagir bina 1843 yılında Abdülmecit tarafından tekrar yaptırılmıştır. Babıali bugüne kadar yedi yangın atlatmıştır. Son yangınlar 1878 ve 1911 yıllarında olmuştur. 23 Ocak 1913 tarihinde İttihat ve Terakki Partisi yöneticilerince Babıali basılarak Harbiye Nazırı Nazım Paşa öldürülmüştür. Babıali terimi 1922 yılında Osmanlı Devleti ile birlikte tarihe karışmıştır. Son defa bu binadan Sadrazam Tevfik Paşa (1845-1936)’nın başında bulunduğu hükümet ayrılmıştır. Bundan sonra Cumhuriyetin ilanı ile ilk önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin İstanbul Temsilciliği, sonra da Sadaret bölümü İstanbul Vilayet Konağı ve Hariciye bölümü İstanbul Defterdarlığı olarak hizmette bulunmuştur. Defterdarlık son kez 15 Aralık 1972’de yanmıştır. Alay Köşkü’ne bakan gösterişli kapısı bugün bile güzelliğini korumaktadır. Halk arasında Paşa Kapısı adı ile anılır. Bu kapının sağ ve solunda yüksek yalaklı iki mermer çeşme vardır. Kapının geniş saçağı altında kabartma çiçeklerle o zamanın arması yer almıştır.
Alanya İstanbul otobüs bileti almak artık çok kolay! Sitemiz üzerinden Alanya otobüs firmaları, Alanya otobüs saatleri ve Alanya otobüs bilet fiyatları bilgilerini görebilirsiniz!
Bayezid Kulesi: İstanbul Üniversitesi bahçesinde sağ kösededir. Bugünkü kulenin yerine ilk defa 1808 yılında Osmanlı Sultanı II. Mahmut’un emri ile Serasker Ağa Hüseyin Paşa (1776-1848) tarafından tahta bir kule yaptırılmıştı. Bu kule yangın gözetleme kulesi olarak kullanılmıştı. 1826 yılı yeniçeri ayaklanmasında yıkılınca II. Mahmut’un fermanı ile yine Ağa Hüseyin Paşa aynı yere 1828 yılında tahta bir kule yaptırttı. Fakat bu kule de 1849 yılında değiştirilerek bugünkü şeklini aldı. 1889 ve 1894 yıllarında yer sarsıntılarından sonra esaslı onarımlar görmüştür. 1909 yılında düşen bir yıldırım kulenin yıldırım siperini bozmuştur. Bugün yangın gözetleme ve meteorolojik kule olarak kullanılmaktadır.
İstanbul yangınlarında gündüzleri bayrakla veya İstanbul yakasında ise iki tarafına ikişer adet, Beyoğlu yakasında birer adet sepet asılarak; geceleri ise maytap yakılarak haber verilmekte idi. Üsküdar’da İcadiye Tepesi’nden top atılarak yangın herkese duyurulurdu. II. Abdülhamit zamanında saraya yangın telgraf ile bildirilir ve padişahtan irade çıkınca kuleden İcadiye’ye haber verilirdi. Yangın görülünce Nöbetçi Ağası’na “Ağa bir çocuğun oldu.” denilerek yangın haber verilirdi. Ağa da (Kız mı? Oğlan mı?) diye sorar, çocuk erkek ise yangın İstanbul, kız ise Beyoğlu tarafındadır. Bu usul 1935 yılında kaldırılmıştır. 1968 yılından itibaren yakılan kırmızı ışıkla kar, yeşille yağmur, mavi ile açık, sarı ile sisli olan İstanbul havası halka bildirilmektedir.
Kesme taştan yapılmış bir kuledir. Dört köşe bir taban üzerine yuvarlak bir sütun halinde yükselmektedir. Kulenin yüksekliği 85 m’dir. Gözcülerin bulunduğu kısmın yüksekliği ise 68 m’dir. Dış çevresi 43.70 m, iç çevresi 11.20 m’dir. Kuleye 180 basamaklı bir merdivenle çıkılır. Kulenin Süleymaniye’ye bakan yüzünde Şair İzzet’e ait 30 mısralık hicri 1244 (miladi 1828) tarihli beş satırdaki yazıtı Hattat Yesarizade Mustafa İzzet (1776- 1849) yazmıştır.
NeredenNereye.com, 100’ün üzerinde otobüs firması ile anlaşmalı olarak çalışmaktadır. Alanya ya giden otobüs firmaları; Metro Turizm Alanya, Antalya Toros Turizm, Güney Akdeniz Seyahat, Ulusoy Turizm ve İsmail Ayaz Turizm’dir. Güzergah bölümüne Alanya İstanbul otobüs bileti aramasını girerek en uygun bilet fiyatları ile seferleri seçebilir ve biletinizi satın alabilirsiniz!
Beylerbeyi Camisi, Beylerbeyi İskelesi yanında ve deniz kıyısındadır. 1778 yılında 27. Osmanlı Sultanı I. Abdülhamit (1725-1789) tarafından İstavroz bahçesinin Hırka-i Şerif Dairesi yerine annesi Şermi Rabia Sultan için yaptırılmıştır. Mimar Mehmet Tahir Ağa’nın eseridir. Cami açılırken ilk cuma namazında I. Abdülhamit de bulunmuştur. 1821 yılında II. Mahmut tarafından bir minare eklenerek onarılmıştır. 1896 yılı depremlerinde yıkılmış ise de onarılmıştı. Son cemaat yeri ile yıkılan minareleri 1968 yılında onarıldı. Barok usulünde ve kesme taştan yapılmıştır. İçini 55 pencere aydınlatır. Tek şerefeli iki minaresi vardır. Büyük kubbesi yanlarda 4 kemere, köşelerde 4 yarım kubbeye yaslanan sekizgen bir tabana oturmaktadır. Minberi mahun ağacı kaplama üzerine fildişi kakmalıdır. Mihrabı yarım kubbe ile örtülüdür. Cami yanındaki çeşmeyi 1811 yılında (Hicri 1226) II. Mahmut yaptırtmıştır. Cami yaptırılan Rabia Sultan’ın mezarı Eminönü’nde Turhan Sultan türbesinin bahçesindedir. Son cemaat yeri kapısı üzerinde Hattat M. Esad Yesari’nin talik, kıble kapısı üzerinde Şair’in 6 satırlık 24 mısralık talik ve soldaki mahfel kapısı üstünde Şair Tevfik’in yazıtları yer almıştır.
NeredenNereye.com En Ucuza Bilet – Alanya İstanbul Otobüs Bileti Satış Hattı.