Çukurova'nın bu has toprakları, pamuk tarlaları turunçgil bahçelerinin Seyhan baraj gölünün maviliği ile güzelliklere doyamayacağınız bir ilçeye gidelim mi? gidelim, gidelim Aladağ'a gidelim.
Adana'ya Türkiye'nin kara yolu ve hava yolu firmaları gidiş- dönüş kolaylığı sağlıyor. Metro, Esadaş, Pamukkale gibi turizm firmaları ile gidiliyor. Bu firmalarla şehir merkezine ulaşıp, Aladağ'a ulaşabilirsiniz. Aladağ'ın kuzeyinde Kayseri ve Niğde illeri bulunuyor. Aladağ'a Adana merkezden ilçeye günün belli saatlerinde giden firmalar olduğu gibi kayserİ ve Niğde illerinden de Aladağ'a ulaşmak mümkün. Toros dağlarının kuzeyinde bulunan Aladağ adını da bu konumda bulunmasından almaktadır.
Aladağ'ın tarımsal verimliliği düşük çünkü bölge dağlık bir alandan oluşuyor. Aladağ büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşmuştur. Aladağ'ın otuz bir adet mahallesi mevcut.
Aladağ'ın önemli gezi alanları var. Akören Kilisesi, geçmişin izlerini gösteriyor. Meydan kalesi, Aladağ'ın gerdanlığı… Kapuzbaşı çağlayanında yazın sıcak günlerini serinliğe kavuşturacak bir alternatif. Mazılık ören Kalesi de gezilmesi gereken yerlerinden birisi. Aladağ birçok eski medeniyete ev sahipliği yapan bir ilçe. Hitit, Roma, Bizans egemenliğinin uzun yıllar hüküm sürdürdüğü Aladağ' da Selçuklular da zamanında yerleşim yeri olarak kullanmıştır. Farklı medeniyetlere e sahipliği yapması nedeniyle Aladağ'ın tarihi izleri kaleleri ören yerlerini kiliselerini bünyesinde barındırma şansını sunuyor bölgeye. Bu durum Aladağ’ın gezilip, görülmesi için tercih listenize rahatlıkla ekleyeceğiniz bir yer. Durmayın hazırlanıp yola koyulun hemen.