Aksaray Samsun Online Otobüs Bileti
Aksaray Samsun otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Aksaray Samsun güzergahı için arama yapın, Aksaray - Samsun arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Aksaray ve Samsun Şehirlerinde Ulaşım
Aksaray ve Samsun şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Aksaray Samsun seyahatinize başlamadan önce, Aksaray ve Samsun hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Aksaray Samsun otobüs bileti mi aradınız? Aksaray Samsun otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 558 km2 olan Ladik ilçesi doğu ve güneyde Amasya ili, batı ve kuzeybatıda Havza, kuzeyde de Kavak ilçeleriyle çevrilidir.
Samsun ilinin güney kesiminde yer alan ilçe topraklarının kuzey ve doğu bölümünü Canik Dağları, güney bölümünü ise Amasya Akdağı'nın kuzey uzantılan engebelendirir. Birbirine paralel uzanan bu dağlar arasında tektonik kökenli bir çöküntü alanı bulunur. Bu çöküntü alanının en çukur kesiminde Ladik Gölü yer alır. İlçe topraklannın sularını bu gölden çıkan ve ilçe sınırları dışında Yeşilırmak’a katılan Tersakan Çayı toplar.
Ladik nüfus yitirmekte olan bir ilçedir. İlçe halkı geçimini tarımdan sağlar. Yetiştirilen başlıca bitkisel ürünler şekerpancarı, buğday, arpa ve mısırdır. Az miktarda baklagil, ayçiçeği, elma ve şeftali yetiştirilen ilçede hayvancılık da yapılır. Bol miktarda turna ve alabalığın yaşadığı Ladik Gölü’nde tatlı su balıkçılığı yapılır. İlçede halı ve kilim dokumacılığı yaygındır. Şifalı madensularıyla ünlü olan ilçedeki Ladik Kaplıcası’ndan çıkan madensularının sıcaklığı 36°C’dir.
Ladik Ovası’nda bulunan höyüklerde yapılan araştırmalar ilçe alanındaki ilk yerleşmelerin Tunç Çağı’nda kurulduğunu gösterir. MÖ 3. yüzyılda kurulan Pontus Krallığı’nın sınırları içinde kalan Ladik yöresinde öteki Laodikeia’lardan ayırmak için Laodikeia Pontika adıyla anılan antik bir kent vardı. Kent Pontus Krallığı’nın yıkılmasından sonra Roma, 395'ten sonra da Bizans yönetimine girdi. Bir süre Kubadoğulları yönetiminde kalan Ladik 1418’de Osmanlı topraklarına katıldı. 19. yüzyıl sonlarında Sivas vilayetinin Amasya sancağına bağlı bir kaza merkeziydi. Bu dönemde de Anadolu’daki öteki Ladik’lerle karışmaması için Amasya Ladiki adıyla anılıyordu.
İlçenin orta kesiminde kurulmuş olan kasaba, küçük bir yerleşmedir. Ladik il merkezi Samsun’a 75 km, Sivas-Samsun demiryolu üzerindeki istasyona da 13 km uzaklıktadır. İlçedeki başlıca tarihsel yapılar kasabadaki saat kulesi ile Ladik Gölü kıyısındaki İkizari Kalesi ve bir saray kalıntısıdır.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Lüks Karadeniz | 550 TL |
Topçam Turizm | 650 TL |
Metro Turizm | 800 TL |