Otobüs Firmaları | Bilet Fiyatları | |
---|---|---|
700 TL | Bilet Al |
Aksaray Kars Online Otobüs Bileti
Aksaray Kars otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Aksaray Kars güzergahı için arama yapın, Aksaray - Kars arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Aksaray ve Kars Şehirlerinde Ulaşım
Aksaray ve Kars şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Aksaray Kars seyahatinize başlamadan önce, Aksaray ve Kars hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Akyaka İlçe ekonomisi tanma dayalıdır. Çok miktarda küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştirilen ilçede arıcılık ve tavukçuluk da yapılır. Elde edilen hayvansal ürünlerin başında beyaz peynir, tereyağı, et, yapağı, bal ve yumurta gelir. Yetiştirilen başlıca bitkisel ürünler buğday, arpa, şekerpancan, patates ve yem bitkileridir. Kars’tan gelen demiryolu kasabadan, karayolu ise kasabanın güneyinden geçerek Ermenistan sınınna ulaşır. Büyük bir transit turizm ve sınır ticareti potansiyeli taşıyan Akyaka sınır kapısı (Doğukapı) günümüzde kapalıdır.
16. yüzyılda Osmanlı topraklarına katılan yöre 1878’den sonra yaklaşık 40 yıl Rus işgali altında kaldı. I. Dünya Savaşı sonlarında Rusların çekilmesinin ardından Ermenilerin işgaline uğradı. 1920’de işgalden kurtulan yöre 1922’de nahiye olarak Arpaçay kazasına bağlandı. Nahiye merkezinin eskiden Kızılçakçak olan adı 1961’de Akyaka olarak değiştirildi. 1972’de belediye olan Akyaka 1987’de ilçe yapıldı.
Arpaçay, yüzölçümü 650 km2 olan Arpaçay ilçesi doğuda Akyaka ilçesi, güneyde Merkez ilçe, batıda Susuz ilçesi, kuzeyde Ardahan ili, kuzeydoğuda da Ermenistan ile çevrilidir. Topraklarının hiçbir bölümü 1.500 m’den alçak olmayan ilçenin batı kesimi Erzurum- Kars Platosu’nda yer alır. İlçenin en yüksek kütlesi Çıldır Gölü’nün doğusundaki Akbaba Dağı’dır (3.026 m). İlçe topraklarının sularını Arpaçay’ın kollarından Kars Çayı toplar. Kuzeydeki Çıldır Gölü’nün fazla sularını boşaltan Cara Deresi Kars Çayı’na katılır.
İlçedeki başlıca ekonomik etkinlik hayvancılıktır. 1998’de ilçede yaklaşık 150 bin küçükbaş, 37 bin kadar da büyükbaş hayvan bulunmaktaydı. Yetiştirilen hayvanlardan sağılan sütler ailelere ait mandıralarda değerlendirilerek kaşarpeyniri üretimi yapılır. Büyükbaş hayvanlardan yılda ortalama 1.000 kg, küçükbaş hayvanlardan da yaklaşık 180 kg süt alınmaktadır. Sert bir karasal iklimin etkisinde olması nedeniyle çok az bitkisel üretim yapılır. Az miktarda yem bitkileri, arpa, çavdar ve buğday yetiştirilir. Türkiye’yi Ermenistan’a bağlayan demiryolu hattı ilçenin güney kesiminden geçer. İl merkezini Akyaka ve Çıldır’a bağlayan yollar da ilçe topraklarından geçmektedir.
Ani’nin geçmişine koşut bir tarihi olan yörede OsmanlIların Safevilere üstünlük sağlaması 16. yüzyıl sonlarına rastlar. 17. yüzyılda Kars Eyaleti’ne bağlı Zaruşad sancağının sınırlan içinde olan yöre, 1867’de Erzurum vilayeti Kars sancağının Zaruşad kazasına bağlandı. 1876’da Rus işgaline uğrayan Zaruşad Brest-Litovsk Antlaşması ile Osmanlı Devleti’ne geri verildi. Mondros Mütarekesi’nin ardından Kars İngilizler tarafından işgal edilirken, Ermeniler de Zaruşad’ı ele geçirdi. Zaruşad 2 Aralık 1920’de imzalanan Gümrü Antlaşması ile işgalden kurtuldu.
Adı 1927’de Arpaçay olarak değiştirilen ilçe merkezi gelişmemiş ve kırsal görünümlü bir yerleşme yeridir. Belediyesi de aym tarihte kurulan kasabanın il merkezine uzaklığı 39 km’dir.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Aras Turizm | 700 TL |