Ağrı Malatya Online Otobüs Bileti
Ağrı Malatya otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Ağrı Malatya güzergahı için arama yapın, Ağrı - Malatya arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Ağrı ve Malatya Şehirlerinde Ulaşım
Ağrı ve Malatya şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Ağrı Malatya seyahatinize başlamadan önce, Ağrı ve Malatya hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Akçadağ Yüzölçümü 1.193 km2 olan Akçadağ ilçesi doğuda Merkez ilçe ve Yeşilyurt ilçesi, güneyde Doğanşehir ilçesi, batıda Kahramanmaraş ili ve Darende ilçesi, kuzeyde de Hekimhan ve Yazıhan ilçeleriyle çevrilidir. Dağlık bir yörede yer alan ilçe topraklarını Nurhak Dağı’nın kuzeydoğu uzantıları engebelendirir. Malatya Ovası’nın bir bölümü olan Erhaç Düzü ilçenin doğu kesimine sokulur. Başlıca akarsular Tohma Suyu ile kollarından Sultansuyu’dur. Medik Baraj Gölü ve Karakaya Baraj Gölü’nün küçük bir bölümü ilçe sınırları içinde kalır.
İlçe ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır. Başlıca ürünler buğday, fasulye ve nohuttur. Bunun yanı sıra meyvecilik de yapılır. İlçenin ovalık ve sulak kesimlerinde kayısı bahçeleri vardır. İlçeye bağlı Levent ve Kürecik bucaklarında ünlü “Hocamız” armudu yetiştirilir. Türkiye’nin en büyük harası olan Sultansuyu Tarım İşletmesi Akçadağ ilçesindedir. Osmanlı döneminde kurulan ve Cumhuriyet döneminde modernleştirilen hara, atçılık çalışmaları ve yetiştirdiği safkan Arap atlarıyla yurtdışında da ün kazanmıştır. İlçede önemli bir sanayi tesisi yoktur.
Akçadağ’ın bugün bulunduğu yerde eskiden Arka adlı bir yerleşme vardı. Bu yerleşme yerinin adı daha sonra Arga’ya dönüştü. 1850’ye değin bugünkü Levent bucağında bulunan kaza merkezi aynı yıl Arga’ya taşındı; Arga adı bir süre sonra Akçadağ olarak değiştirildi. Şemseddin Sami Akçadağ’ı, “Mamuretü’l-Aziz vilayetinin Malatya sancağına bağlı bir kaza merkezi” olarak tanımlar. Bu kaza merkezinin belediyesi 1910’da kuruldu. Nurhak Dağı eteklerinde yer alan kentten Malatya’yı Elbistan’a bağlayan karayolu geçer. Akçadağ Meslek Yüksekokulu İnönü Üniversitesi’ne bağlıdır.