Ağrı Kastamonu Online Otobüs Bileti
Ağrı Kastamonu otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Ağrı Kastamonu güzergahı için arama yapın, Ağrı - Kastamonu arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Ağrı ve Kastamonu Şehirlerinde Ulaşım
Ağrı ve Kastamonu şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Ağrı Kastamonu seyahatinize başlamadan önce, Ağrı ve Kastamonu hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Ağrı Kastomunu otobüs bileti mi aradınız? Ağrı Kastamonu otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Kentin kesin kuruluş tarihi bilinmemektedir. Adının ise Komnenosların yaptırdığı kaleden türediği sanılmaktadır. Latince “Komnenos Kalesi” anlamında Kastra Komneni olarak adlandırılan kale, Bizans dönemi sonlarında Kastamon ve Kastamonia adlarıyla anılmaya başladı. Candaroğullan döneminde Kastamoniya biçiminde söylenmeye başlayan adı sonraları Kastamonu’ya dönüştü.
Kastamonu kenti ilin iç kesiminde, İlgaz Dağı’ndan inen Karaçomak Deresi vadisinde yer alır. Önceleri vadinin batısında yer alan yerleşme 14. yüzyılda başlayan Osmanlı yönetimi sırasında sur dışına ve vadinin doğusuna taştı. Osmanlı döneminde dokumacılık, silah ve mühimmat üretimi gibi bazı sanayi dallarında uzmanlaşan kent en parlak dönemini 18. yüzyılda yaşadı. Durağan bir ekonomiye dayalı ve kırsal nitelikli bir yerleşme olarak girdiği 20. yüzyüda hızlı bir dış göç yaşadı. 1972’de kalkınmada ikinci derecede öncelikli iller kapsamına alındıktan sonra kamu ve özel kesim yatınmlannın etkisiyle bir ölçüde gelişti.
Kastamonu kenti ilin ticaret, hizmet ve sanayi merkezidir. Ticaretle uğraşan işyerleri genellikle derenin batı, yönetsel işlevi olan yapılar ise doğu yakasında toplanmıştır. Doğal yapıya uygun biçimde yapılmış olan çarşı ve kale yamacındaki bahçeli eski evler giderek terk edilmekte, halkın bir bölümü yamaçlarda inşa edilen gecekondu benzeri konutları, bir bölümü de kent merkezindeki apartmanları yeğlemektedir. Sanayi tesisleri kenti Taşköprü, Çankın ve Karabük’e bağlayan üç ayrı yolun kenarında, küçük üretim yapan işyerleri de kuzeydeki küçük sanayi sitesindedir. Kentteki yükseköğretim kurumlan Gazi Üniversitesi’ne bağlı Kastamonu Eğitim Fakültesi, Kastamonu Fen-Edebiyat Fakültesi, Kastamonu Orman Fakültesi, Kastamonu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kastamonu Sağlık Yüksekokulu ile Ankara Üniversitesi’ne bağlı Kastamonu Meslek Yüksekokulu’dur. Kent karayoluyla Karabük’e 111 km, Çankın’ya 114 km, Bartın’a 181 km, Sinop’a 194 km, Çorum’a 196 km, Ankara’ya 245 km, İstanbul’a 507 km ve İzmir’e 825 km uzaklıktadır.
Kastamonu tarihsel yapılar açısından zengin bir kenttir. MÖ 8. yüzyılda yapıldığı sanılan kaya mezan kent yakınındaki Öyulmuşkaya ve Şehinşah Kayası üstündedir. Kentin en görkemli tarihsel yapısı Kastamonu Kalesi’dir. Yüksek bir tepe üstündeki kalenin temeli Bizans, üst bölümü ise Candaroğullan yapısıdır. Hâlâ ayakta olan içkale Osmanlı döneminde onarılmıştır. Kentteki başlıca tarihsel yapılar Atabey Camisi (1273), İbn Neccar Camisi (1353), İsmail Bey Külliyesi, Nasrullah Camisi ve Şadırvanı (1506), Yakup Ağa Külliyesi (1547), Sinan Bey Camisi (1571), Şeyh Şaban- ı Veli Camisi (1580), Karanlık Evliya. Atabey, Müfessir Alaeddin, Hatun Sultan, Şeyh Şaban-ı Veli türbeleri, Pervaneoğlu Ali Şifa- hanesi (1272), Münire Medresesi (1746), Deve, İsmail Bey ve Urgan hanları ile Nasrullah Köprüsü’dür (1506). 1950’de açılan Kastamonu Müzesi’nde arkeolojik buluntular, çevreden derlenen etnografik yapıtlar, Mustafa Kemal’in Kastamonu’yu ziyaretine ilişkin anılar, kitap, silah ve sikke koleksiyonları sergilenmektedir.
Merkez ilçe sınırlan içindeki başlıca tarihsel yapılar ise Duruçay köyündeki Halil Bey Camisi (1363), Kasaba köyündeki Mahmud Bey Camisi (1366), Elmayakası köyündeki Atabey Hanı, Terziköy’deki Adil Bey Türbesi’dir