Otobüs Firmaları | Bilet Fiyatları | |
---|---|---|
1200 TL | Bilet Al |
Afyonkarahisar Malatya Online Otobüs Bileti
Afyonkarahisar Malatya otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Afyonkarahisar Malatya güzergahı için arama yapın, Afyonkarahisar - Malatya arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Afyonkarahisar ve Malatya Şehirlerinde Ulaşım
Afyonkarahisar ve Malatya şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Afyonkarahisar Malatya seyahatinize başlamadan önce, Afyonkarahisar ve Malatya hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Afyon Malatya otobüs bileti mi aradınız? Afyon Malatya otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Kentin ilk yeri Kalkolitik Çağ’da kurulan Arslantepe’de bulunuyordu. Kentin yeri tarih boyunca üç kez değişti. Geç Hitit Prenslikleri döneminde Milidia, Helenistik dönemde Melitene adıyla anılan kent Kalkolitik Çağ’da kurulduğu yerden 4 km daha kuzeye, günümüzde Battalgazi kentinin bulunduğu yere MS 1. yüzyılda taşındı. Arapların Malatiye dediği kentin adı zamanla Malatya biçiminde söylenmeye başladı. 1839’da Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın kuvvetleriyle çarpışmaya hazırlanan OsmanlI ordusu burada konakladı. Bu sırada askerlerin evlere yerleştirilmesi üzerine halk kentin sayfiyesi olan Aspuzu’ya göç etti. Askerler ayrıldıktan sonra yıkıntı haline gelmiş olan eski evlerine dönmeyen halk Aspuzu’da bugünkü Malatya kentinin temellerini attı. Bağlar ve bahçelerle kaplı Aspuzu sayfiyesi gelişirken, 9 km kadar kuzeydeki eski sancak merkezi önemini yitirerek Eski Malatya adıyla anılmaya başladı.
1931’de Fevzipaşa’dan gelen hattın 1937’de Çetinkaya’dan gelen hatla buluşması sonucunda önemli bir demiryolu kavşağı konumu kazanan kent 1930’larda Sü- merbank ve Tekel tesislerinin, 1950’den sonra da başta şeker fabrikası olmak üzere bazı başka sanayi işletmelerinin kurulmasının ardından hızlı bir gelişme gösterdi. 1950’de 48.621 olan nüfusu 1960’ta 83.692’ye, 1970’te 128.841’e, 1980’de 179.074’e, 1990’da 270.412’ye ulaştı, 2000’de de 380 bini aştı. Hızlı kentleşme süreciyle birlikte Merkez ilçeye bağlı bir bucak merkezi olan Eski Malatya’nm da nüfusu arttı ve bu yerleşme 1987’de Battalgazi adıyla ilçe merkezi yapıldı.
Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan önemli kara ve demir yollarının kesişerek geçtiği bir alanda yer alan Malatya Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kentidir. Malatya Elazığ’a 101 km, Diyarbakır’a 252 km, Gaziantep’e 247 km, Kayse- ri’ye 341 km, Samsun’a 587 km, Ankara’ya 660 km, İstanbul’a 1.113 km ve Çanakkale’ye 1.303 km uzaklıktadır. Aynı zamanda önemli bir askeri merkez olan kent Malatya Havaalanı aracılığıyla ulusal havayolu ulaşım ağına bağlanır. 1975’te kurulan İnönü Universitesi’nin rektörlüğüyle birçok birimi kenttedir.
Malatya kenti yakınındaki başlıca tarihsel yapılar Battalgazi ilçe merkezi ile Yazıhan ilçesine bağlı bazı köylerde yer almaktadır.
Derme Deresi kıyısındaki Malatya Kalesi MS 1. yüzyıldan kalmadır. Bundan başka Battalgazi’deki başlıca tarihsel yapılar Malatya Ulucamisi, halk arasında Vaiz Ocağı ya da Vaiz Baba Camisi olarak da bilinen Melik Sunullah Camisi (1394), Akminare Camisi (1573), Karahan Camisi (1589), Şahabiye-i Kübra Medresesi (14. yy), Silahtar Mustafa Paşa Hanı ve Selçuklu yapısı olduğu sanılan Kanlı Kümbet’tir. Abdülselam Camisi (1566-67) Yazıhan ilçesinin Fethiye köyünde, 15. yüzyıl sonunda ya da 16. yüzyıl başında yapıldığı sanılan ve Tohma Suyu’nun iki yakasını bağlayan 220 m uzunluğunda ve 4 m genişliğindeki Kırkgöz Köprüsü de aynı ilçenin Sinanlı köyündedir.
Popüler Firmalar | Fiyat |
---|---|
Malatya Beydağı Turizm | 1200 TL |