Adıyaman Samsun Online Otobüs Bileti
Adıyaman Samsun otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Adıyaman Samsun güzergahı için arama yapın, Adıyaman - Samsun arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Adıyaman ve Samsun Şehirlerinde Ulaşım
Adıyaman ve Samsun şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Adıyaman Samsun seyahatinize başlamadan önce, Adıyaman ve Samsun hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Adıyaman Samsun otobüs bileti mi aradınız? Adıyaman Samsun otobüs firmaları ve seferleri, en ucuz bilet fiyatları ile burada!
Yüzölçümü 1.713 km2 olan Vezirköprü ilçesi doğu ve güneydoğuda Havza ilçesi, güneyde Amasya, batıda Çorum ve Sinop illeri, kuzeyde gene Sinop ili ve Alaçam ilçesi, kuzeydoğuda da Bafra ilçesiyle çevrilidir.
İlin en batı kesiminde yer alan ilçe toprakları akarsu vadileriyle yarılmış engebeli alanlardan oluşur. Arazi yüzeyi genelde güneyden kuzeye doğru gidildikçe alçalır. Başlıca yükselti batı kesimdeki Kunduz Dağı’dır (1.791 m). İlçe topraklarından kaynaklanan suları kuzey ve kuzeybatıda doğal sınır oluşturan Kızılırmak toplar. Bu ırmağa katılan başlıca akarsular Akçay ve Ustalaz Çayı’dır. Kızılırmak üzerindeki Altınkaya Baraj Gölü’nün bir bölümü ilçe sınırları içindedir. Vadi tabanlarının genişlediği kesimlerdeki düzlükler ilçenin başlıca tarım alanlarıdır.
İlçenin kuzey, güney ve batı kesiminde yer alan dağlar ormanlarla kaplıdır. Bu ormanlar alçak kesimlerde meşe ve kayın, yüksek kesimlerde ise kızıl çam, kara çam ve sarı çamlardan oluşur. İlçede geyikler için kurulmuş bir “yaban hayvanı üretme istasyonu” vardır. Başlıca mesireler ilçe merkezindeki Çamlık ile Kunduz Dağı ormanlarıdır.
İlçe ekonomisi daha çok tarıma dayanır. Yetiştirilen başlıca bitkisel ürünler şekerpancarı, buğday, ayçiçeği, arpa, mısır, tütün ve elmadır. İlin en çok buğday ve ayçiçeği üretilen ilçelerinden biri de Vezirköprü’dür. Hayvancılık ve ormancılık öbür tarımsal etkinliklerdir. Orman varlığı açısından zengin olan ilçedeki başlıca sanayi kuruluşu entegre kereste fabrikasıdır. Öbür sanayi tesisleri un ve tarım aletleri üreten fabrikalardır. İlçede heybe, semaver, ip ve urgan üretimiyle uğraşan işyerleri de vardır.
Tarihine ilişkin yeterli bilgiye rastlanmayan Vezirköprü yöresinin MS 7’de Roma’ya bağlandığı ve 11. yüzyıl başlarında Bizans’ın Armeniakon Theması'nın sınırları içinde olduğu bilinmektedir. 1418’de Osmanlı topraklanna katılan ve 19. yüzyıl sonlarında Sivas vilayetinin Amasya sancağına bağlı bir kaza olarak yönetilen yörede yaşayan halkın bir bölümü Ermeni ve Rumlardan oluşuyordu. Kaza merkezinin belediyesi 1868’de kuruldu. Yönetsel konumunu Cumhuriyet’in ilk yıllarında da koruyan Vezirköprü kazası 1925’te Samsun’a bağlandı.
Vezirköprü kenti ilçenin doğu yarısında yer alır. Kentin eski adı Anadolu Selçukluları döneminde ve Osmanlı yönetiminin başlarında Gedegara, daha sonra ise Köprü’ydü. Kent 17. ve 18. yüzyıllarda Osmanlı yönetiminde etkili olan Köprülüler ailesinden gelen sadrazamlann yaptığı bayındırlık çalışmalarıyla gelişti. II. Bayezid’in oğlu şehzade Ahmed Amasya’da sancak beyiyken burada bir av köşkü yaptırdı. Günümüzde çevresindeki tarım alanlarından gelen ürünlerin pazarlandığı bir ticaret ve hizmet merkezi olan kentin kuzeyinden Kastamonu’yu Samsun’a bağlayan karayolu geçer. Bu yolla il merkezi Samsun’a 111 km uzaklıktadır.
Kentteki başlıca tarihsel yapılar Taceddin Paşa Camisi (1494), Köprülü Mehmed Paşa’nın karısı olan Köprü doğumlu Ayşe Sultan olarak da bilinen Ayşe Hatun’un yaptırdığı Taşkale Camisi (1659), Taşkale Hamamı (1659), Çifte Hamam (17. yy) ve Köprülü Mehmed Paşa’nın kızının yaptırdığı Şifa Hamamı ile Fazıl Ahmed Paşa Medresesi (1662), Fazıl Ahmed Paşa Bedesteni ve Arastasıdır (17. yy).