Adıyaman Kütahya Online Otobüs Bileti
Adıyaman Kütahya otobüs bileti, yerel ve ulusal birçok otobüs firması seçeneği ve en uygun fiyatlar ile NeredenNereye.com'da!
Birkaç kolay adımla biletinizi dakikalar içerisinde satın alabilir, hemen yolculuğa başlayabilirsiniz.
Online Otobüs Biletimi Nasıl Alabilirim?
Türkiye'nin her yerine en uygun otobüs biletlerini birkaç adımda kredi kartı veya banka kartınızla satın alabilirsiniz.
Üstelik 12 aya kadar taksit ile ödeme seçeneğiniz de bulunuyor.
Arama motorumuz üzerinden Adıyaman Kütahya güzergahı için arama yapın, Adıyaman - Kütahya arası sefer düzenleyen otobüs firmaları, tüm sefer saatleri ve fiyatları listelenecektir.
Ardından sizin için en uygun saat ve fiyatlı otobüs biletini kolayca satın alın!
Biletiniz online olarak oluşturulacak, tarafınıza sms ve email yolu ile bilet bilgileriniz gönderilecektir.
Adıyaman ve Kütahya Şehirlerinde Ulaşım
Adıyaman ve Kütahya şehirlerindeki otogarları, otobüs firmalarının şubelerini ve şube telefonlarını NeredenNereye.com’da bulabilirsiniz.
Şehir içi ulaşım bilgileri için ilgili şehrin otogar sayfasını inceleyebilirsiniz.
Adıyaman Kütahya seyahatinize başlamadan önce, Adıyaman ve Kütahya hakkında detaylı bilgilere göz gezdirmeyi unutmayın.
Neden NeredenNereye.com?
NeredenNereye.com, 1999 yılından bu yana kolay online bilet alma, güvenli ödeme sistemi ve bünyesinde yer alan 200’den fazla otobüs firması ile birlikte her zaman ve her yerde yolcularının yanında!
İyi Yolculuklar Dileriz...
Altıntaş Yüzölçümü 905 km2 olan Altıntaş ilçesi doğuda Ayfonkarahisar ili, güneyde Dumlupınar ilçesi, güneybatıda Uşak ili ve Gediz ilçesi, batıda Aslanapa ilçesi, kuzeyde de gene Aslanapa ilçesi ve Merkez ilçeyle çevrilidir.
İlçe toprakları orta yükseklikte bir plato niteliğindedir. Güneybatıdaki Murat Dağı, Uşak’la doğal sınır oluşturur. Murat Da- ğı’ndan doğan Porsuk Çayı’nın bazı başlangıç kollan Altıntaş Ovası’m sular. Altıntaş Ovası’nın genel doğrultusu kuzeybatı-güney- doğudur. Topraklan fazla verimli değildir; orta bölümünde yer alan bataklık kurutulmuştur.
İlçede temel ekonomik etkinlik bitkisel üretimdir. Ama ekime elverişli topraklann azlığı nedeniyle bitkisel üretim kısıtlıdır. En çok tahıl, şekerpancan ve vişne yetiştirilir. Hayvancılık da yapılan ilçede Ankara keçisi yetiştiriciliği yaygındır. Murathanlar yöresindeki ocaklardan nitelikli ve ekonomik değeri yüksek mermer çıkanhr.
Altıntaş’ta Kalkolitik Çağ’a (İÖ y. 5500- 3500) ait buluntular vardır. Üçhöyük’te İlk Tunç Çağı’ndan (İÖ y. 3500-2000) kalma bir yerleşmeye rastlanmıştır. II. Bayezid döneminde çıkan Şahkulu Baba Tekeü Ayaklanması 1511’de Altıntaş yöresinde de etkili oldu. Altuntaş 19. yüzyıl sonlarında Hüdavendigâr vilayetinin Merkez kazasma bağh bir nahiye olarak yönetiliyordu. Kurtuluş Savaşı sonlarında Mustafa Kemal ünlü “Ordular ilk hedefiniz, Akdeniz’dir. İleri!” komutunu Çalköy’de (bugün Zafertepeçalköy) vermiştir. Hüseyin Gezer’in yaptığı, tunç kabartma (Zafer Anıtı, 1967) bu köydedir. Levent Aksüt ile Zafer Marulyah’nın Zafertepe’de yaptıkları anıt ise taş bir kaide üstüne yerleştirilmiş üçgen biçimli, mor renkli granit bloklardan oluşmaktadır. Blokların üstüne Atatürk’ten sözler yazılmıştır. Bu köyle çevresi, 1981’de kurulan Başkomutan Tarihi Milli Parkı’mn sınırlan içinde kalır.
Altıntaş kasabası, Kütahya’yı Banaz üzerinden Uşak’a bağlayan yol üzerindedir. Olanaklarının kısıtlı olması nedeniyle gelişememiştir. Belediyesi 1947’de kurulmuştur... Altıntaş Meslek Yüksekokulu Dumlupınar Üniversitesi’ne bağlıdır.